Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 263
  • 769
  •   1
Отговори
# 30
furbo, благодаря, беше много изчерпателна.   bouquet

С гланцираните календари според мен няма да стане.

# 31
В по-стара тема Седефка пишеше,че водоразредимия лак за паркет на ЛАКПРОМ не жълтее.При мен лакът върху латекс стана на мехурчета,а след изсъхване на ситни точици/зрънца/.как се справяхте с този проблем?
Не е за паркет, а основен водоразредим лазурен лак за дърво. Мехурчетата въздух се образуват от валячето или четката, а не от лака. Валячето не трябва да е дунапреново, а четката не трябва да е мокрена с вода.

ZVEZDA, благодаря за подновената и освежена темичка Hug

FURBO, стълбите са станали муцка newsm53 newsm10 Браво, ти си нашия доайен в използването на амбалажната хартия за нетрадиционно пакетиране Grinning
С гланцирана хартия мисля, че ще стане, но с С-200 и хелметекс 20/80 %, защото хелметексовото е еластично лепило и ще помогне за огъването на листовете. Но, трябва все пак да се пробва Rolling Eyes    предлагам го само теоретично.

Не знам дали помните тази масичка http://media.snimka.bg/s1/2176/030595818.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2176/030595817.jpg?r=0 
От известно време съм я пуснала в Продавалник, защото на собственичката и дойде друг акъл и реши, че я иска в плътно бяло. Аз и предложих да я продаде, защото някой може да иска точно таква, пък на нея ще и направя друга масичка бяла. И те така! Ако някоя от вас я иска- да казва на лични. Става и варианта размяна за друга масичка от този модел, без значение състоянието и с доплащане. Знам, че звучи тъпо, но това е положението Mr. Green

# 32
FURBO, стълбите са жестоки!!!

# 33
СедеФка благодаря  за признанието  Grinning,трябваше да видиш мъжът ми преди да започна стълбите как гледаше,нооо след това радост ,радост .tavcho_7 тенкю и на теб

# 34
  • София
И аз съм на вълна стълби: евтина вълна. Облицоването с дъб се оказа много много скъп вариант за нас.

Мисля за мокет. Ако някой има снимка, моля да покаже.

А с чам виждали ли сте стълби? Няма ли да се нарани, той е меко дърво. Очаквам много тичане отгоре.

# 35
  • В градината...
Нашите стълби ги направихме от чам. Лакирахме ги, после паркетчията /който ни прави паркета в едната стая/ мина и стълбите с някакъв грунд, който ги заглади и ги направи с по-твърда повърхност и най-отгоре - мат лак /не лъщят/. Трябва да ги снимам.

# 36
Грета Ей , ето моите стъбли с мокет:

Скрит текст:

Мъжът ми сам ги прави, защото от фирмата искаха някаква тройна тарифа в сравнение с поставянето на мокета по стаите.
Аз отначало исках дървени, но сега гледам, че това е по-удачният вариант, че тези стълби водят към спалните и често се стъпва с боси крака вечерно време.
Представям си лъснато дърво и по чорапи каква пързалка щеше да е, ако си сънен и слизаш да пиеш вода... Laughing Laughing Laughing

# 37
  • София
Браво Zvezda,незнам какво да кажа, благодаря пак на всички че харесахте тез моите стълби.Сега отчет за разохада на" матриалите"- ⅞ ...and Happily Ever After  хартията е купена от практикер на едни рула опаковани в найлон стоят при боите води се амбалажна,цвят кафяв другият цвят е сиво.Ако си намериш оцветител както е линка можеш да ги оцветиш цената е 4.49 лева-3три броя ми стигнаха непомня колко листа има в една ролка.С200 на Мегахим 3 и 1/2 цена 5.49 в Практикер.Лак полиуретанов на водна основа Сократес 3 кутии по 600мл.цена 11.60 от фирмения им магазин .Всичко 70.23 лв-стапалата са 20 броя.Лепилото се разрежда до боза ,ръцете лак са 3 като третата ръка е само на самото стъпало.Ако си избереш лак мат няма да ти лъщи моя е полу мат.Слага се един слой хартия късаш я на каквито парчета искаш преди това мачкаш
Може ли, да попитам къде е фирмения магазин на Сократес...

# 38
Вместо запис малко контрасти за вдъхновение

Скрит текст:

От тук

# 39
dmaria магазина   СКЛАД/МАГАЗИН - СОФИЯ

бул. "Г.М. Димитров" бл.60
тел./факс: 02 962 35 92

# 40
  • София
Мелани, нашите стълби са вити и ще стане по-трудно. Но трябва да намерим начин сами да се справим и да омекотим паданията на синовете. То аз ако мога да ги гумирам, ще го направя.

А кой ви прави парапета?

# 41
Грета Ей , парапета си беше с къщата.
Аз никак не го харесвам, че не ми се вписва в "дизайнерският концепт" Laughing Laughing Laughing

Особено тези резбовани джиджавки...Да има как да го сваля и да ти го пратя!
Да не ти описвам как ги боядисвах... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

А, за гумените стълби - има едни такива плоскости, като за гимнастически салони и т. н. Меки са за стъпване, предполагам, че и ще се извиват лесно. Ако са ти монолитни стълбите ще може да се залепи. Не се е хлъзга, това от опит по салоните. Едно време по модерните стадиони слагаха такива, дано се сещаш какво имам предвид.

# 42
  • В градината...
Вижте каква тема намерих - невероятно  Peace http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=44022

# 43
E, то това чисто дърводелство!
Никакъв арт, никакво масло или боя!
 Laughing Laughing Laughing

# 44
  • В градината...
Да, ама може да се омасли  Blush

Общи условия

Активация на акаунт