Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 875
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
 Здравейте момичета!   bouquet Бях пуснала преди Нова Година една снимка на стара, антична масичка, която исках да оправя...  ooooh! е , тотално я съсипах! Място не мога да си намеря от яд! Не можете да си представите какво шкурене, дишане на прах и зъзнене на терасата падна за тая маса... и накрая  ooooh! Боята не можа да се свали цялата, на места просто не искаше да падне, омръзна ми и реших да боядисам. И.. о Боже..не знам как ми  хрумна да сложа 2 ралзични цвята, единия от който червено.., но там всичко свърши. Поне ще се науча от грешката си..надявам се! Пожелавам на всички тук много идеи и хъс и през Новата година!!

# 361
  • Пловдив
Е какво пък и е съсипано?! Или боядисай върху червеното или изшкури пак. Съсипано е да изтървеш през терасата от 4тия етаж да стане на подпалки. Грешния цвят се нарича "трупане на опит".

# 362
Боята не можа да се свали цялата, на места просто не искаше да падне

Преди известно време си купих от продавалника стари рамки за картини. Оказаха се многократно боядисвани с различни видове бои включително и нещо златно, при релефен профил е доста трудно да се свалят с шкурене. Реших да опитам смивката на губра. 
http://www.gubra-bg.com/product.php?id_product=59
Доста добре се получи. След няколко намазвания, падна почти всичко. Остатъците отстраних със стоманена вълна.

# 363
Захир, нищо не си съсипала. Дърво не може да се съсипе /освен в случаи, като описаните от Янтра/. Първо - покажи ни! Второ /но чак след като ни покажеш/ взимаш една средно груба шкурка и започваш леко да търкаш. Боята на места ще падне, на места ще остане. И ще стане много красиво, повярвай ми.
Аз ставам леко досадна с моя първи опит, но свекър ми, за да ме зарадва, беше боядисал една маса с бяла боя. Още в началото на шкуренето разбрах, че няма да мога да върна античния й вид, затова я оставих така, протрита. Това е любимата ми вещ вкъщи.

# 364
  • В градината...
Имам да омаслявам 5 врати, 6 стола, 5 маси, скрин ...... tanini, казаха ли дали ще има изобщо бяло масло, защото имам само една кутия и не знам дали ще ми стигне  ooooh! ooooh!

# 365
  • София
Казаха, че сега ще правят поръчка. Покрай празниците изкупили бялото  Flutter
Вратите какви са? С бяло ли ще минаваш? Аз също искам да оправя нашите, миналата година като правихме ремонт на банята не ги сменихме и сега много ме дразнят, обаче са смотани, ама ще ги мисля като се затопли. Ще чакам снимки  Simple Smile

# 366
  • В градината...
Да, бели ще са.

# 367
Някой знае ли откъде мога да купя такива прозорчета с дръжка и етикет?Искам да ги ползвам за едни чекмедженца http://www.ikea.bg//Files/Products/86751/500_500_2013_7_26_16_21_10.jpg

# 368
Здравейте,
иска ми се да преправя една кухня и едни стари шкафове.
Първо съм решила да се захвана с кухнята. Кухненските вратички са от дърво и са лакирани. Как мога да махна лака, има ли някакъв препарат, който да ме улесни? След като съм премахнала лака, мога ли да ги боядисам или омасля, т е каква боя мога да използвам и след боята слага ли се лак? Ако пък реша да ги омасля, този вариант подходящт ли е изобщо за кухненски шкафове? По-късно ще покажа и снимки от сегашното състояние на кухнята.

# 369
     Бубе, прощавайте, ама в тази тема много повече, отколкото в други, чукчата /т.е. новакът/ трябва първо да стане читател, а после писател /на въпрос/. Всички отговори на вашите въпроси са повтаряни поне по веднъж или дваж във всяка предишна тема. Иначе рискувате да не ви отговори никой, върнете се назад и четете! Успех!

# 370
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета! Страхотни неща правите със старите мебели,сега само минавам да се запиша защото още съм на 12 тема и има още мноооого да чета smile3529 но със сигурност по късно ще има и мноооого да питам Laughing

# 371
Мари дьо ла Ферр,
аз съм редовен читател на последните няколко теми /въпреки че не съм писала в тях/, което и ме вдъхнови да преправям. Тъй като това ще са първите ми опити, се нуждая от синтезирана информация и кратки насоки.

# 372
  • София
Бубето, прочети какво пише тук и ако не ти се е изяснила схемата на работа - питай Peace

# 373
Бубето, прочети какво пише тук и ако не ти се е изяснила схемата на работа - питай Peace

mona77, благодаря   bouquet

Така изглежда кухнята в момента, сега ми остава точно да реша в каква посока ще я променя.

# 374
  • Бургас
Бубе вижда се малка част от кухнята, но забелязах кафевите плочки, давам идея за прованс /кафяво, бежаво, зелено, червено/ обичам прованс, кухнята на вилата ще я правя така

Общи условия

Активация на акаунт