Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 875
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Тя масата за 10 лв е една, другите са по-скъпи.

Я дайте акъл, изклепах се с водоразтворим лак, докато лакирах скрин. Как са си почистя пуловера? С АМВ дали ще стане?

Щом е водоразтворим, само с вода! Накисни, сложи и препарат за пране и отвреме навреме разтърквай мястото лекичко /да не съсипеш дрехата/. Ако е прясно петното, би трябвало да падне бързо.

# 346
  • София
Не стана, може би защото го видях късно и беше изсъхнало. На кофти място е, а си го харесвам този пуловер. Ще му изплета и бодна джобче/цветенце на една кука. Да ме пита човек защо не го боядисах с акрилна боя скрина, ми се хванах с тоя лак.

# 347

Я дайте акъл, изклепах се с водоразтворим лак, докато лакирах скрин. Как са си почистя пуловера? С АМВ дали ще стане?
Да това е масата! На една от идеите,които ми даде  Трънка Бодливкова, има декупаж със снимки,дали пък няма да се получи интересно,ако го направя така  newsm78 ?

# 348
  • Бургас

Да това е масата! На една от идеите,които ми даде  Трънка Бодливкова, има декупаж със снимки,дали пък няма да се получи интересно,ако го направя така  newsm78 ?

Много е важно какъв е интериора на стаята и как искаш да декупажираж масата, прецени какво искаш и внимавай да не стане претрупано. Няма да е зле да пробваш на друга повърхност, да свикне ръката както се казва, Успех!

И Честита нова година момичета, много здраве, щастие, късмет, любов и не спирайте да творите красоти и да помагате!

# 349
Хриси9092,благодаря за съвета и смятам да те послушам защото съм много схваната в ръцете и много ме е страх дали няма да уклепам масичката. Ще прегледам темата за декупаж,точно как става със снимки и щом я направя ще се отчета.

# 350
  • Варна

Аз си купих такава маса и 4 стола, ако питаш за плота - не е дърво мисля е някаква сплав, но е много добре направено - краката са дървени, предполагам структурирани с четка за да получат релеф и боядисани.

# 351
  • София
Ето снимките, извинявам се закъснението, ама се отплеснах  Confused
http://tanyailieva.snimka.bg/children/detska-staya.797469

Масло няма Cry, ама здраве да е  Simple Smile

# 352
tanini, чудесни са ти мебелите, какво е дървото, чам? Преди това не е било обработвано, или? ....всъщност, те вече омаслени ли са или не?

# 353
  • София
Да, чам е, необработван. На първите 4 снимки е натурален, на 5-та половината легло е омаслено. Надявах се да си личи къде е омаслено, ти ме закопа  Simple Smile

# 354
  • Варна
Много добре се получава  Hug
Само една ръка ли минаваш или две? Искаш ли да проверя във Варна дали има масло? Тук на мен са ми отливали от големи разфасовки, каквото количество ми трябва. Даже май рядко зареждат малки, така че има шанс  Thinking

# 355
Да, чам е, необработван. На първите 4 снимки е натурален, на 5-та половината легло е омаслено. Надявах се да си личи къде е омаслено, ти ме закопа  Simple Smile
  ooooh! Сега видях... аз гледах повече гардеробчетата... мда, личи си, и ми харесва още повече! Такива исках за децата, но не би... някой друг път Simple Smile

# 356
Много лошо, че не можеш да намериш бяло масло. Чамът доста бързо се окислява и променя цвета си, затова е добре да се омасли възможно най-бързо /особено, ако е с бяло/. Защо не помислиш над варианта за друг продукт на Осмо. Примерно бяло за външна употреба. Или онова плътно бялото /просто нанасяш по-тънък слой/.
Ако мебелите ти престоят прекалено дълго, ще се отличават после от другите, които вече си направила, защото основата ще се промени. Тия от Фивекс никакъв заместител ли не ти предложиха?

# 357
  • София
mentolka, страшно ти благодаря за предложението, но много ми е неудобно да те занимавам. Ще изчакам 2 седмици, дано докарат, тъкмо ще довършим други неща по стаята.

Иначе е една ръка. С две мисля, че ще стане съвсем бяло, а при мен си личи дървото. Натуралния вид много ми хареса и като почнах да омаслявам, ужас, реших че ще разваля мебелите, но като изсъхна установих, че не е лошо, сега омаслено ми харесва повече  Simple Smile

Ванилия, аз тази стая я правя от три години, така че нищо не се знае... Единственото сигурно беше, че ще е чам и то натурален. Но като отидохме да гледаме маслата с мъжа ми абсолютно единодушно /май за пръв път Simple Smile/ решихме, че бялото седи по-хубаво.

Ау, baibibi, ти ме стресна сега. Аз знам, че цветът се променя, но толкова бързо, за две седмици дали наистина ще има голяма разлика? Аз ги получих преди Нова година.

# 358
Здравейте, майсторки!   bouquet
Преди около 10 дни попаднах случайно на темичката ви и се чудя къде съм бляла толкова време  doh  Мене често ме сърбят ръцете да се човъркам с такива нещица, но в по-голямата част от случаите опитите са били с временна трайност... и сега разбирам защо - техниката куца.
Най-чинно се върнах да чета от начало и вече съм на тема 14   tooth
Замислила съм един мащабен проект, но докато не изчета всичко няма да досаждам с излишни въпроси. После - със сигурност  hahaha
Поклон пред творенията ви - направо ми събрахте очите!!!  newsm20
Надявам се нямате нищо против още една "луда" да се присъедини към редиците ви.  Hug

# 359

Ау, baibibi, ти ме стресна сега. Аз знам, че цветът се променя, но толкова бързо, за две седмици дали наистина ще има голяма разлика? Аз ги получих преди Нова година.

E, две седмици няма да са чак толкова фатални. Но поне гледай да не ги огрява директно слънце.

Общи условия

Активация на акаунт