Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 738
  • 731
  •   1
Отговори
# 210

О б о ж а  в а м  детайлите във всяко  едно действие , а в този филм  можем да им  се наслаждаваме колкото  искаме.Thinking Thinking Thinking

Вижте само как  Кямран се отдръпва от Фериде на стълбите -да не би баща му да го види след като му е обещал да стои далеч от нея.Като малко момче Embarassed
После далеч от погледите на другите  падайки от дървото я задържа повече от нужното , но точно толкова за да почувства магията между тях.
Отиде при другата ,но сънува и бълнува нея.....
Настигна я когато я прогониха близките му  ,за да  и направи люлка и се полюлее с нея за да и покаже , се вълнува от нея /вижте само как помръдва нервно и неспокойно пръстите си по въжето на люлката/ на дясната ръка палеца Laughing

С две думи .Страхотни са!

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 01:24 от sebilMM

# 211

Ако има още някой ,който не е вечерял ..... молЯ!

Файтонджията тези дни си почива и поддържа скарата Wink

# 212

За мен  тези погледи означават ........

Обичам те! Обичй ме!

# 213
  • Враца
Здравейте и лека нощ - в едно!  Grinning

И един много мой любим момент - нашата пряма и горда Чучулига - остави го без дъх:

Но все си мисля, че не беше само ревността водеща за това нейно държание. На фона на всичкия показан морал от страна на мъжете до този момент (да, прави са да са ядосани), един от тези моралисти прекарва цяла нощ  при необвързана с него жена и се прибира наперен рано сутринта в къщи, без някой нещо да му каже жена. Цяло удоволствие е да му подрежеш крилцата.  Laughing Laughing Laughing

Себи  Hug

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 10:05 от mama_an_ji

# 214

Лека нощ Мами  HugМай само ние останахме от чучулигите Laughing

А , тя нашата е устремна Hug

# 215
# 216
                                                    HugДобро утро Hug   

# 217
Момичетаааааа, 7 серия на руски.  Grinning
http://turkcinema.tv/turkey-serials/korolek-ptichka-pevchaya-2013-russkie-subtitry-calkusu.html

# 218
Валя Heart Eyes  чудесно!

Благодаря  bouquetЗапочвам я Laughing

# 219
  • Враца
Здравейте, момичета!

Валя, благодаря!!   bouquet Hug

Изгледах еп с превод и много неща си дойдоха на  място. За Сайфетин бей - няма да коментирам боя - за нас е недупостимо, за тях тогава, а продължава и сега на много места е в реда на нещата (поругана е честта на семейството). За взимането на решението от Кямран - бях останала с впечатление, че баща му  го подтикна към този избор, но явно не е така. Към това решение го подтикна случилото се с Неджмие и думите на онази усойница Нериман, когато си тръгваше от тях - удари го на точното място - честта - "Селим е сериозен и порядъчен бей, както и ти и ....." , накара го да се чувства виновен.

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 20:26 от mama_an_ji

# 220
Привет и от мен! Heart Eyes

Мами, и аз току-що го изгледах. С пълен превод и когато се разбират всички диалози, работата е друга. Брех, не съм  мислила, че руския така ще ми е от полза  Simple Smile
Пак да кажа, страхотен епизод, много изпипан. Усетиха се нюансите и смисъла на някои постъпки. Нещата не изглеждат така, както когато гледаш почти без превод.  И аз исках да разбера кое натежа везните при избора на К. В крайна сметка на него не му остана избор. Почувства се виновен и отговорен за всичко. Нериман сложи точката с хитрото си изказване, но според мен и Сейфетин има вина. Още от 6-ти епизод въобще я прие като вариант за избор и го накара да избира, а сега точно във възловия момент и въпроса с греха и кръвопреливането натресе ....
Обвинихме мъжете за побоищата и всичко останало, вярно , не я попитаха, но и Неджмие е виновна, защото се възползва от ситуацията и не отрече.
След случката под дървото, когато си отидоха по стаите, едва доловимата усмивка на К. май беше, защото обмисляйки случилото се, си даде сметка, че Фериде не се отдръпна, не тръсна глава встрани, както в онзи момент, когато ѝ подаваше ръка в пансиона. Този път го гледаше в очите и вероятно щеше да му позволи да я целуне. Горчива усмивка. Отиването при Нериман беше необходимо, за да си даде сметка най-накрая, че не я обича (вече, защото той беше убеден, че я обича).

И най- важното, един интересен момент, който въобще не съм регистрирала предния път - как хубаво се получи с новата в пансиона,  каза го без да си поплюва - Там има  обяснение в любов, а глупачката не го е прочела!  Тези  сценаристи Heart Eyes!! (всъщност май е една жена) Толкова хубави и оригинални  идеи имаше и в другите епизоди дотук. Колко естетично и фино напластяват и откриват чувствата на двамата. още и сънят,  и сладките накрая .... Красота!

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 21:58 от didibu

# 221
вторият фрагман

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 18:51 от didibu

# 222
# 223

Мили момичета  Hug Hug Hug

Няколко часа не бях с вас и много ми липсвахте , а са се случили и интересни неща .7-ма преведена на руски серия/изгледах само 1/2 час от нея/, втори фрагман  за 8-ми.

Нещо ме разтревожи в  погледа на Кямран  в самия края на фрагмана Беше разстроен ,че заварва Фериде в спор със Селим. newsm78 newsm78

Дали и люлката и файтона не са в мечтите или нов сън на Фериде. Thinking Thinking Thinking

# 224

Понеже не мога да коментирам 7-ма серия и фрагманите-изморена съм много днес ви поствам малко снимки с възлови моменти  от последната серия.

Общи условия

Активация на акаунт