Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 698
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро. Hug Hug Hug

Мони, наистина много хубаво клипче.  bouquet Heart Eyes

Благодаря за репортажа от Кан.   bouquet  Повтарям се, потретвам, дори, но... много хубава двойка са Фахрие и Бурак. Heart Eyes

Приятен ден.  bouquet

# 271
 HugДобро утро Hug

Валя Hug

Снеже Heart Eyes , за кафенцето  bouquet

Довечера май ще ни разпъват чувствата .От надежда за романтика и любов  ,до страх от най-неприятното -Фериде да не бъде разбрана правилно и Кямран се отдалечи от нея newsm78 newsm78 newsm78

Приятен ден и до много по-късно 22.00ч. Hug Hug

# 272
Добро утро! : )

Чета ви, момичета, разбрах лошите новини,  снощи се приготвих да пиша, но бях гроги и направо заспах с компа в скута.  Следя канала на Çalıkuşu в You Tube и днес пак видях коментар  за това колко са се отдалечили от книгата и т.н. и как това влияе на рейтингите и т.н. Питам се, обаче, дали ако действието спазваше всичко по романа, рейтингите щяха да са други. Чучулигата??  На  Тях им е още повече до болка позната. С две екранизации ( 86-та е цветно копие на предишната, няма никакво творчество; даже в черно-бялата версия има дребни различия от книгата и те са изкопирани по същия начин във втората версия), там често се правят театрални постановки, балетни постановки и какво ли не .... Все пак тук говорим за сериал и то в условия на много силна конкуренция.  Да, щеше да се гледа, осъвременен, с хубави артисти, но със сигурност тръпката от нетърпението и любопитството да дочакаш новия епизод, нямаше да е същата. Като изключим някои несполучливи неща и прекалените злодеи тип латино, според мен дотук се справят много добре, подходили са с въображение, модерно, провокират; разбъркаха последователността като извадиха по-рано някои моменти и герои, има препратки към старите версии; линията на взаимоотношенията между двамата върви по възходяща и последователността ѝ  е съвсем като в романа, но показана в много повече нюанси. Реално, ако я нямаше историята с чумата например, която и мен ме изнерви, нямаше да я има историята с колибата. А там какво видяхме...

Ако следваха романа, как щяха да покажат взаимоотношенията? Няколко убийствени погледа на Бурак в приемната, докато тя яде фондан-и, и няколко срамежливо-ядосани погледа на Фахрие....
Целият екип е работил много, подхода е нестандартен, резултата е леко Арт, създали са Кямран като достоен партньор на Фериде, имат послание и главните актьори го предават безупречно. Това, че част от турските зрители не е дорасла за такова произведение го разбирам, но не разбирам защо трябва да сипеш кофти коментари по форумите. Или ги подкрепяш в старанието им да създадат нещо ново, оставаш зрител и критикуваш нормално елементите, които не харесваш, или не гледаш и се махаш. А пък ние останалите, да се надяваме, че ще се намерят достатъчно умни глави, за да не спрат проекта. Разбира се, че е сериал за един сезон. 40-50 серии с това темпо, с което започнаха са достатъчни. Какви 100-150? В началото тук имаше информация май точно за 50 епизода.

Според мен, романът заслужава една пълнометражна версия - много изпипана, следваща стриктно събитията, както ги е описал Гюнтекин. Сериозен филм,който  да може да се изгледа наведнъж; да се преживее отначало докрай, така както книгата се чете на един дъх. Който я е чел, едва ли си е оставял по един пасаж на седмица. Такъв филм би имал успех и в други страни, би се харесал и на хора, които не са чели книгата, и на тези, които я познават.  А ние тук имаме сериал....  И то, не става дума за 7-8 епизода, защото предполагам в днешно време сериалите им трябва да са поне един пълен сезон...

До полунощ! Hug

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 10:12 от didibu

# 273
Диди, поздравления за поста! Чудесно си го казала, споделям напълно.  Hug

Предлагам да се включиш с коментар във форума и ти, на английски, да се знае, че има зрители, които оценяват подхода на екипа за новата екранизация на Чучулигата.

# 274
благодаря, Валя! За кой форум говориш? В техните форуми не съм влизала, нито имам време, а и Гугъл преводача е скаран с турския. За реакцията на турските зрители съдя  от това, което вие и рускините пишете, и от коментарите им в You Tube.

# 275
благодаря, Валя! За кой форум говориш? В техните форуми не съм влизала, нито имам време, а и Гугъл преводача е скаран с турския. За реакцията на турските зрители съдя  от това, което вие и рускините пишете, и от коментарите им в You Tube.

Имах предвид коментарите в официалния канал на филма в  You Tube. И аз ще напиша нещо, доколкото мога.  Simple Smile

# 276
там коментарите не могат да са много дълги, ще пробвам да събера в няколко изречения

# 277
# 278
Здравейте и от мен  Hug

Не мога да не забележа елегантното палто на Нериман, и кройка, и цвят, доста е стилно.  smile3501

Момичета, някоя от вас по-горе беше казала, че това е сериал на детайлите. Абсолютно вярно, и аз мисля така. Всяка дума и жест значат нещо.
Например, забелязахте ли, когато Сейфетин се прибра вкъщи, жестът, с който отблъсна Неджмие, която се втурна да го прегръща и думите му "Смятай, че си ме прегърнала". Как го разбрахте това?
Като ответен жест на затварянето на вратата пред болния баща? Обида? Нима може един баща да се сърди на детето си, че се страхува от зараза? Как тълкувате този жест на Сейфетин, според мен, никак  немаловажен за цялостното му отношение към дъщеря му?

# 279
Филипова, много интересен въпрос. Ще трябва да се върна на сцената и да помисля, но сега имам време само за още хубави снимки.  Simple Smile

# 280
Страхотни гугутки са двамата... Това е направо интересно-как даже на снимките личи, колко са се сляли с героите си... Хвърчат искри.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 281
Здравейте ,мили дами! Извинявам се предварително за дългия пост.  Praynig
Снежка, Себи, Терзи и всички, които преглеждат темата.  Hug  Heart Eyes  Hug
Готови ли сте за романтична вечер? Аз очаквам да ни подарят много любов и красиви сцени между нашите Чучулиги. Градацията, по която се развива действието ми подсказва, че и Фериде очаква да чуе красиви думи и признание в любов тази вечер.

Валя, Hug снимките са супер!    

Ето така ги искам. Да се гушкат, да се люлеят и по-далече от Селими, Левенти и вдовици.  Grinning

Диди, Hug  удоволствие е за мен да чета коментарите ти.  smile3525  
От това, което се пише тези дни, оставам с впечатлението, че сериалът е по-добре приет в чужбина, отколкото в Турция. Какво да се направи, там си харесват еднотипните сериалчета, които не ги карат много-много да се замислят. Явно не могат да оценят достойнствата, които притежава "Чучулигата" и колко е по-различен от другите. За мен е много по-интересен този нов подход, отколкото да гледам стария вариант с други актьори. Все пак това е изкуство и всеки има право да представи своето виждане върху дадено произведение. А те го правят по много оригинален и завладяващ начин.
Но колкото и да ми харесва сериала, не мога да си затварям очите пред слабостите. Прекалиха с отрицателните герои. При това ги направиха психари, маниаци, садисти. От розово-бялата феерия ни хвърлиха в другата крайност- тъмното и мрачното. На мен това не ми допада. Нека запазят някакъв баланс, още повече като се борят и за рейтинг.
Между другото, като изгледах 7 еп. с превод, го приех по-спокойно, може би защото вече знаех какво ще се случи. Гледали сме и много по-ужасни и жестоки сцени в други филми.
Но пък втората част на серията е великолепна. Като се започне от разговора между Кямран и Фериде пред къщата, сцената под дървото, Heart Eyes песента. Страхотно са го направили с прелаването от една сцена в друга. Това, което изпитаха един към друг под дървото, след това в къщата на Нериман, прекрасният, чувствен сън, пак Нериман и дистанцирането от нея. Идеята с огледалото в стаята на Фериде, където се смесваха реалност и имагинерност. Как влечението, което изпитаха се проектира в общия им сън. Оказа се, че учителят Лазар бил приятел с чичко Фройд!  Laughing  А последната сцена беше такава изненада, силно въздействаща и много добре изиграна. Фериде беше като мадона и с какъв благ поглед го погледна.
Какво ли са намислили за Мунисе? Дали ще бъде тяхното общо дете? След като и Кямран започна да я сънува.  newsm78

Филипова, Hug  действително в този сериал всяка дума, жест и поглед не са случайни и те карат да мислиш. Жестът на Сейфетин към Неджмие го изтълкувах точно по този начин, като обида от негова страна. До този момент не съм видяла проява на бащина любов към Неджмие. Сейфетин има топли и искрени отношения със сина си- разбират се, уважават се, обичат се много. С Фериде имат специални отношения, може би защото са сираци и двамата и се разбират. А спрямо дъщеря си пази дистанция и тя му отговаря със същото. Аз скоро споделих, че никак не са безпочвени обвиненията на Неджмие към родитерите й.

Интервю c Бурак .

http://vk.com/video_ext.php?oid=222537515&id=166646593&h … 53a376c88c&sd

Скрит текст:
Известният актьор Бурак Йозчивит преди няколко дни даде интервю за няколко канала на фона на новия си ресторант в Гюлтепе, който ще бъде открит скоро.
След като изигра ролята на Малкочоглу Бали бей във ВВ, а сега е на екран в ролята на Кямран в сериала "Чучулигата", Бурак Йозчивит преди няколко дни се занима с подготовката за откриването на своя ресторант.
Красивият актьор отговори на въпросите пред микрофона на Star tv и каза, че няма да прекъсне традицията и ще открие нов ресторант за дюнер-искендер.
"Влизането ми в този нов бранш е всъщност дълг и преданост към баща ми и чичо ми /3 поколения от семейството се занимават с дюнери/. От доста време имам желание да отворя такъв ресторант и чаках удобен момент за това. Новият р-т ще се казва "Бали бей", разположен е на площ от 350 кв.м. и ще може да обслужва 250 човека. Откриването му се планира за следващия месец, а след него ще отвори врати и другият р-т, който се намира в кулата Тръмп. Това заведение трябваше да бъде открито на 31 октомври, но очевидно не са успели с подготовката му. Актьорът има амбицията да направи верига от ресторанти.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 18:16 от Moniiica

# 282
ДидиHug страхотен пост, подкрепям. Peace

МониHug охо, дюнери, обичам ги.  Wink  bouquet Ще знам откъде да си купя, ако някога отида в Истанбул. Wink

# 283
# 284
  Ако има кой да ни организира  Party Party Party аз тръгвам да посрещна Коледа или Нова година в Истанбул в ресторантите  от веригата на роднините на Бурак.
Дори да не  ядем ,а  само да дишаме атмосферата около Бурак , ще ни е достатъчно Hug Hug Hug Hug Hug

Сега , един поглед към бившите Кямран Shocked
Не ... не стават  Laughing Нашият Кемрян -Бу Hug просто няма конкуренция!

Общи условия

Активация на акаунт