Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 721
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
gphilipova,  newsm51 Благодарим ти от все сърце  Heart Eyes

Момичета, от вас разбирам, че рейтингът явно не е задоволителен, това е непонятно за мен  Thinking Разбирам, че искат драма тези туркини, но те пък са ненаситни, май няма да се задоволят докато някои от героите не умре, не съм съгласна с тях  smile3513
Този наш " любим брюнет " колко още ще ни мъчи, хубаво му го каза Сейфетин-едната тежи на сърцето, другата на съвеста, ха сега избирай .
Фрагманите за следващия епизод много ме натъжиха...Фериде се раздава за всички и всичко, а накрая ще бъде обидена по най-грубия начин от жената, която счита за своя майка.Точно в сегашния епизод именно  Фериде я успокояваше и каза, че е най-добрата майка, която е имала  Cry

п.п. Момичета, вие знаехте ли, че учителя Лазар е баща на Мари ?..., аз чак сега разбрах  Embarassed

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 00:18 от валия

# 256
  • AMS

Привет, момичета!!!
Благодаря ви за всичко - превод, разкази, коментари!!!

# 257
Добро утро. Hug Hug Hug

Много благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

Успешна нова седмица. Hug

# 258
Добро утро Hug
Благодаря на екипа за новия преведен епизод newsm51

Приятен и усмихнат ден!

# 259
Добър ден и хубава седмица ви желая!  Hug Hug Hug

Благодарности на ГФилипова и Алекс.

Благодаря и на всички момичета за фрагмана, преведената серия на руски и интересните коментари, на Дива за красивите колажи.

Не е много приятно това, което е излязло относно закриването на сериала. Четох бурните реакции в нета. В Туитър тече подкрепа от цял свят за сериала, който иска може да пусне туит ето тук:
  https://twitter.com/search?q=%23calikusubitmesin&src=hash
  https://twitter.com/search?q=%23direncal%C4%B1kusu&src=hash
.
Хората коментират, че проблемът не е в сериала, а в Канал Д. Всички сериали от този канал са с нисък рейтинг, а Чучулигата може би е с най-висок рейтинг от другите. Искат спешно да го преместят в Стар тв, където пък всички предавания са с висок рейтинг. Нещо става с Канал Д. Чудят му се на Савджъ след като дълги години е работи със Стар тв, защо е сключил договор с Канал Д? При всички положения, това което се случва е демотивиращо за целия екип. Най- много преживявам заради Бурак и Фахрие, които играят от душа и сърце.
Ето и резултатите от анкетата за най-добра актриса за 2013 г.
Скрит текст:
Лучшая женская роль

Фахрие Эвджен за роль Феридэ "Королек- птичка певчая / Calikusu"   (22.58%)

Селен Сойдер за роль Топрак "Пора тюльпанов / Lale Devri"    (2.26%)

Бергюзар Корель за роль Феридэ "Черный дядя / Karadayi"   (3.06%)

Озлем Йылмаз за роль Серхата "Беглец" / "Kacak"   (0.07%)

Данла Солмаз за роль Джейлан "Еще одна история любви" / "Bir Ask Hikayesi"    (1.02%)

Неслыхан Атагюль за роль Нериман "Два лица Стамбула" / "Fatih Harbiye"    (0.15%)

Эдже Услу за роль Эбру "Черный цветок" / "Karagul"    (0.15%)

Хазал Кайя за роль Азры "Л.Ю.Б.О.В.Ь." / "A.S.K."    (5.32%)

Ойкю Караель за роль Джемре "Кузей Гюней" / "Kuzey Guney"    (8.89%)

Туба Буйукустун за роль Мелек "20 минут" / "20 Dakika"    (5.54%)

Аслы Энвер за роль Озлем "Потерянные" / "Kayip"   0 (0%)

Озгю Намал за роль Нарин "Милосердие" / "Merhamet"    (13.33%)

Гизем Караджа за роль Умут "У меня все еще есть надежда" / "Benim Hala Umudum Var"    (0.51%)

Серенай Сарыкайя за роль Миры "Прилив" / "Med Cezir"    (5.32%)

Хатидже Шендил за роль Дилы "Госпожа Дила" / "Dila Hanim"    (1.17%)

Берен Саат за роль Ягмур / Дерин "Месть" / "Intikam"    (10.42%)

Мерьем Узерли за роль Хюррем Султан "Великолепный Век" / "Muhteşem yüzyıl"   (15.51%)

Ханде Догандемир за роль Зейнеп "В ожидании солнца" / "Gunesi Beklerken"    (4.15%)

Фулья Зенгинер за роль Букэ "Не расстраивайтесь из- за меня" / "Benim Icin Uzulme"    (0.58%)

Фунда Эрыигит за роль Тюркан "Старая история" / "Eski Hikaye"   0 (0%)

Но не съм по-малко ядосана и на сценаристите. Рейтингът започна да пада след 4 еп. Хората искат романтика, красота, а получават чума, злодеи и потискащи сцени. Повечето гледат сериала заради Бурак и Фахрие и искат повече сцени с тях. Отрицателните герои станаха толкова много, че вече задушават. Аз лично, след 7 еп бях като изцедена. Толкова ме затормозиха  сцените между Неджмие и останалите, че не успях да се зарадвам на красивите сцени между Кямран и Фериде. И винаги, когато между тях има сближаване, в едър план изниква Нериман. Мисля, че турските сценаристи губят мярата в желанието си да възбуждат интереса на зрителите. Не е само в този сериал.
И фрагмана и той такъв. Естествено, така ще завърши и ще чакаме пак цяла седмица да разберем как ще обясни Фериде думите си. И тя пък точно тогава реши да ходи да се обяснява със Селим, когато знае, че Кямран я чака. Искам си един епизод само с романтика, без да ни мъчат.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 10:49 от Moniiica

# 260
Здравейте   bouquet

Снеже,Ети,Дива, Мони Hug Hug Hug Hug

Мони абсолютно си права. На всички май и в Турция и при нас ни е дошло до гуша от трагедии и проблеми и жадуваме за романтика. Дано не ни лишават дълго. Sad Sad Sad

Предпочитам ги  един срещу друг , а не като на този колаж.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 11:59 от sebilMM

# 261

# 262
Добро утро Hug,
И аз ви подкрепих в туитър, нямам възможност да следя сериала, но съм голям фен на романа. За мен е необяснимо това което се случва с Чучулигата и сериала на любимката ми Хазал- ASK.
Пожелавам много успех и висок рейтинг!
Хубав ден! Hug

# 263
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте, момичета Hug
виждам, че има радостна новина за нас Hug

МНОГО, амо МНОГО БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ НА ПРЕВЕЖДАЩИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ по това да гледаме ПРЕВЕДЕНИ СЕРИИ!
СТРАХОТНИ СТЕ!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 264
  • София
Здравейте!
ГФилипова,Алекс,благодаря за превода   bouquet  bouquet  bouquet!

За съжаление ще се изкажа не много позитивно за епизод 5.Отнеха ми емоцията.Имах чувството,че гледам друг филм.Сценарият тръгна в грешна според мен посока. Не ме грабна нито една сцена.А Фахрие на моменти преиграваше.
За съжаление,така го възприех!Дано сценаристите се поправят занапред!И все пак искрено се надявам сериала да не бъде спрян!Мен все още не са ме загубили като зрител.

# 265

Благодаря  newsm51

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 18:02 от Lilims

# 266
# 267
Какво затишие в темата. Никой нищо не споделя.  Sad  

Jane2013, благодаря за подкрепата.   bouquet

За съжаление ще се изкажа не много позитивно за епизод 5.Отнеха ми емоцията.Имах чувството,че гледам друг филм.Сценарият тръгна в грешна според мен посока. Не ме грабна нито една сцена.А Фахрие на моменти преиграваше.
За съжаление,така го възприех!Дано сценаристите се поправят занапред!И все пак искрено се надявам сериала да не бъде спрян!Мен все още не са ме загубили като зрител.

Дани,  Hug  но пък 6 еп. е много хубав- романтика и любовни обяснения.

Филмче за нашите сладури от арабска тв, снимано в Кан.

http://vk.com/video_ext.php?oid=222537515&id=166632800&h … 68af2a2a&hd=1

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 22:19 от Moniiica

# 268
Мони Heart Eyes

Наистина е прекрасно клипчето  и с най- вълнуващите моменти до сега  bouquet

Аз продължавам да се чувствам щастлива ,че тази есен гледам ТОЧНО този сериал.

Надявам се  колебливите рейтинги да се успокоят и да "зазимим" спокойно. Laughing Wink

Утре вечер ни очаква драматичен сериал. Ще го преживеем и него. Hug

Лека нощ!

# 269
Добро утро!  Hug
Мони, клипчето е много, много хубаво, благодаря!  Hug
Отсега мисля за довечера.  Simple Smile

Вижте Неджмие колко е хубава и мила.

Общи условия

Активация на акаунт