Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 685
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
Снежи, благодаря ти за новата тема, страхотна е, както винаги   bouquet Heart Eyes

# 31

Здравейте Hug Hug Hug

Като гледам самото начало на фрагмана ,Фериде затваряйки вратата на стаята си  беше много развълнувана  и посегна към сърцето си Heart EyesСтрува ми се ,че не е отвърналана на желанието  Кямран да я целуне.Може би и затова  той беше напрегнат и объркан и тръгна през ноща....... към Нериман макар ,че хич не ми се иска.
Едва имам търпение до утре вечер.

Приятен и спокоен ден и успешна седмица . Hug Hug Hug

# 32

# 33
  • Враца

Може би и затова  той беше напрегнат и объркан и тръгна през ноща....... към Нериман макар ,че хич не ми се иска.
Едва имам търпение до утре вечер.

И на мен изобщо не ми се иска. Sad
Себи, а ти забеляза ли в клипчето дето Фериде пее, когато Камрян седна на леглото, в първият момент по лицето му премина лек полъх на усмивка - едва доловима - повече като доволност и в този момент не изглежаше изобщо разочарован - жалко че не мога да покажа снимка. В следващите кадри вече става сериозен и замислен.

# 34
Здравейте, момичета и добре заварила, Снежка!  Hug

Изгледах преведен 6-ти епизод. Друго си е, пропуснала съм някои неща. Кямран всичко разбра и много неща изясни за себе си; зарадва се, че неговото диваче го обича истински, какво има да я мисли и търси Hериман. В края на епизода беше гузен, не само заради присъствието на баща си. Струва ми се, че в колибата сe канеше да каже нещо много хубаво, точно преди да нахълтат заптиетата.  Виждам, че имате много интересни предположения и коментари, ще ги прочета по-внимателно и ще напиша моите.

Иначе, да ви кажа, това е първият турски сериал, който следя, и то през интернет, че и на два-три взика. Препоръчаха ми го, заради новата екранизация на "Чучулигата". Не знам, аз ли съм попаднала на сериал, или и другите са на подобно ниво. Наистина, има някои дребни неща, които не ми допадат и провлачване от време на време, но съм много впечатлена  от начина, по който се прави. Декори, костюми, цветове - всичко перфектно до детайл. Режисьорската работа - интересни ракурси, нестандартно заснети сцени, нетипични позиции и ъгли, от които снима понякога камерата, оригинални художествени похвати. Сцените им се получават въздействащи, изпипани, далеч от всякаква баналност. Текст - страхотен. Актьорите - на ниво. Фахрие ми се стори неубедителна на някои места в първите епизоди, но на нея ѝ е по-трудно, все пак трябва да се намести в образа на Чучулигата. Бурак е много стабилен в ролята, не видях нито слабости, нито преиграване. За съжаление повечето от нашите артисти например,  с тяхното рецитиране и скована театралничеща игра, са много далеч от това  достоверно и толкова фино поднасяне на всяка емоция и чувство. Затова човек може да помисли, че чувствата тук са истински, а не игра. Добре са се справили, щом са започнали и такива коментари при рускините. Онзи ден се рових в сайта на Королка и попаднах на интервю с Бегюм Кютук/Нериман

Забавно ми стана като разказва как всичките ѝ познати, дори майка ѝ, ококорвали очи, когато разбирали, че ще играе с Бурак. Признава, че се притеснявала от някои сцени, но като се запознали и започнали снимките, видяла , че е много добър професионалист. Успявал да успокои обстановката и да ѝ помогне да си изиграе и нейната част. Какво да прави човека, като има такова въздействие върху жените Simple Smile  Научил се е да предразполага партньорките, за да върви работата, иначе трябва да виси сума ти време на снимачната площадка с притеснената колежка, дубъл след дубъл, все несполучливи Simple Smile
Пак оттам разбрах, че Фахрие е записала трети университет- следва история и учи за изпити в паузите по време на снимките. Браво на момичето! Въобще, интелигентни хора, затова им се получават добре нещата.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 12:31 от didibu

# 35
Диди, благодаря за интервюто с Бегюм, много е интересно. Дава някои пояснения за героинята си и дано да са верни, защото казва: Нериман не е направила на никого нищо лошо, тя е само влюбена жена, която се бори за любовта си.  newsm78 Аз пък очаквам разни мръсни номера от Нериман, да не се окаже, че Бегюм е твърде снизходителна към героинята си? Simple Smile

# 36
Вие сте ги споделяли вече, но да пусна и в тази тема : анонсите към утрешния епизод, има и доста интересни мнения из коментарите http://korolek.com/anons-i-kratkoe-soderzhanie-novyx-serij-korol … .htm#comment-1076

Вече съм толкова объркана от действията им, че дори и предположение не мога да направя  Embarassed
Любов, ревност, омраза така се преплитат, че не разбирам доколко чувствата на Нериман и Селим са любов или чисто обсебване.Особено Селим за мен вече е на ръба на лудостта, облече скелета с дрехите на Фериде  #Crazy , а как почукваше в лабораторията си , само усмирителната риза му липсва  Tired Мъчно ми е, че и Кямран и родителите му така силно вярват в него, приемат го за част от семейството, а той е един истински подлец, способен дори на убийство .

# 37
Добър ден, мили ми виртуални приятелки!  Hug Hug Hug
Колко хубави и интересни анализи и мнения сте публикували.  smile3525 smile3525  Трябва ми време, за да си подредя мислите.
Желая ви приятен ден и седмица с много положителни емоции. Поздравявам ви с този прекрасен клип /макар и да не е мое творение/. Любов, която започва от детството.  Heart Eyes

Зад кадър. Видео от снимките. Леле, какво стълпотворение.

http://vk.com/video_ext.php?oid=-57194412&id=166811692&h … dd6ba53c&hd=1

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 15:52 от Moniiica

# 38
Мони Heart Eyes,няма да кажа колко пъти гледах клипа Embarassed Embarassed Embarassed

Като ги гледам тези двамата чаровници  ми спира дъха честно ви казвам.
Докарват ме до състояние  да забравя на колко съм години.
Да- затова го харесвам сериала. Различен, вълнуваш  изпълнен с чувства Thinking Thinking Thinking

Ха Shocked кой вади нож на Кямран newsm78 newsm78 newsm78

# 39
Себи, Hug   и аз така.   Heart Eyes Heart Eyes    Много въздействащ клип. Както и последният, който Валя публикува.   bouquet Тези красавци ни върнаха в прогимназията.  Joy  Такива вълнения и емоции с тях.

...когато Камрян седна на леглото, в първият момент по лицето му премина лек полъх на усмивка - едва доловима - повече като доволност и в този момент не изглежаше изобщо разочарован - жалко че не мога да покажа снимка. В следващите кадри вече става сериозен и замислен.

Peace   Снимката в центъра. Доволен е от случващото се. Според мен, лицето му стана мрачно, когато се сети за Нериман.  Laughing  Нали си мисли, че носи отговорност за нея. newsm78
Скрит текст:

Скрит текст:
Изгледах преведен 6-ти епизод. Друго си е, пропуснала съм някои неща. Кямран всичко разбра и много неща изясни за себе си; зарадва се, че неговото диваче го обича истински, какво има да я мисли и търси Hериман. В края на епизода беше гузен, не само заради присъствието на баща си. Струва ми се, че в колибата сe канеше да каже нещо много хубаво, точно преди да нахълтат заптиетата.  Виждам, че имате много интересни предположения и коментари, ще ги прочета по-внимателно и ще напиша моите.

Иначе, да ви кажа, това е първият турски сериал, който следя, и то през интернет, че и на два-три взика. Препоръчаха ми го, заради новата екранизация на "Чучулигата". Не знам, аз ли съм попаднала на сериал, или и другите са на подобно ниво. Наистина, има някои дребни неща, които не ми допадат и провлачване от време на време, но съм много впечатлена  от начина, по който се прави. Декори, костюми, цветове - всичко перфектно до детайл. Режисьорската работа - интересни ракурси, нестандартно заснети сцени, нетипични позиции и ъгли, от които снима понякога камерата, оригинални художествени похвати. Сцените им се получават въздействащи, изпипани, далеч от всякаква баналност. Текст - страхотен. Актьорите - на ниво. Фахрие ми се стори неубедителна на някои места в първите епизоди, но на нея ѝ е по-трудно, все пак трябва да се намести в образа на Чучулигата. Бурак е много стабилен в ролята, не видях нито слабости, нито преиграване. За съжаление повечето от нашите артисти например,  с тяхното рецитиране и скована театралничеща игра, са много далеч от това  достоверно и толкова фино поднасяне на всяка емоция и чувство. Затова човек може да помисли, че чувствата тук са истински, а не игра. Добре са се справили, щом са започнали и такива коментари при рускините. Онзи ден се рових в сайта на Королка и попаднах на интервю с Бегюм Кютук/Нериман

Забавно ми стана като разказва как всичките ѝ познати, дори майка ѝ, ококорвали очи, когато разбирали, че ще играе с Бурак. Признава, че се притеснявала от някои сцени, но като се запознали и започнали снимките, видяла , че е много добър професионалист. Успявал да успокои обстановката и да ѝ помогне да си изиграе и нейната част. Какво да прави човека, като има такова въздействие върху жените Simple Smile  Научил се е да предразполага партньорките, за да върви работата, иначе трябва да виси сума ти време на снимачната площадка с притеснената колежка, дубъл след дубъл, все несполучливи Simple Smile
Пак оттам разбрах, че Фахрие е записала трети университет- следва история и учи за изпити в паузите по време на снимките. Браво на момичето! Въобще, интелигентни хора, затова им се получават добре нещата.

+1     newsm10

Диди, Кямран разбра колко я нарани и че тя отново спусна стената между тях. Предполагам, че щеше да й признае нещо, така хубаво започна, не пусна ръката й:" Фериде......моя Фериде..."

Ако това е прощъпулникът ти в турските сериали, значи си случила. Не че съм гледала много сериали, но в този пълнежите са мнооого мъничко.  Simple Smile  Има някои сериали, в които забравяш кои са главните герои, бъка от второстепенни герои,  особено любими са им сцените с прислугата.Обикновено заемат половината време.
А тук наистина всичко е изпипано на много високо професионално ниво, целият екип е перфектен. В първите серии имаше търсен ефект с преиграването на актьорите. Целта беше да се постигне лежерна, леко оперетна атмосфера. Гримът, костюмите, всичко беше съобразено с това. А сега е съвсем различно. Филмът навлезе в същността си, смениха грима, Кямран и Фериде не са онези напудренките, сцените са достатъчно сериозни, на моменти драматични и играта на актьорите се смени. Надявам се на още по-силни моменти и дано да не ни разочароват.
Що се отнася до Бурак, досега не се е чуло да се забърка с екранна партньорка, напротив, създава приятелски отношения с тях. И колкото и да ги харесвам с Фахрие, не мисля, че и сега ще се получи нещо между тях.
Скрит текст:
Въпреки че, Паячка хич не ми е по душа. hahaha

Вие сте ги споделяли вече, но да пусна и в тази тема : анонсите към утрешния епизод, има и доста интересни мнения из коментарите http://korolek.com/anons-i-kratkoe-soderzhanie-novyx-serij-korol … .htm#comment-1076

Вали, Hug ей този анализ ме остави без думи.  smile3506

Скрит текст:
IRIN 11 Ноябрь 2013 at 12:19    Потрясающая серия. Особенно интересны игры главных героев. Люди играют в игры, чтобы избежать близости. Так и наши главные герои играют в «Кошки мышки». С одной стороны им необходимо выразить чувства к друг другу, с другой близость допустить нельзя. Сцена на лошади. Начинает Фериде. Прижалась к Кямрану. Ночь. Луна. И все бы хорошо, но тут Фериде начала ласкаться к Кямрану. Кямран сначала в восторге, но надо остановить Фериде, иначе может быть катастрофа. Поэтому он говорит: «А Нериман уже добралась до дома?» Потом водит Кямран. Рассерженная Фериде пытается уйти от Кямрана, а он пытается ее остановить, провоцирует на выражение чувств и загоняет в угол: Ты меня ревнуешь к Нериман! Фериде поймана с поличным, еще минута и будет катастрофа, чувства не возможно будет остановить. И она останавливает события фразой: Ты тупой! Перебранка между главными героями – это разновидность сексуальной игры. Люди в них играют, чтобы дать выход своим сексуальным влечениям или побороть их. Поэтому Кямран и Фериде постоянно ссорятся, чтобы побороть свое влечение друг к другу. Но любящего мужчину невозможно обмануть, он чувствует отклик женщины каждой своей клеточкой. И пока Фериде спала, он проверил ее реакцию и обнаружил ее желания. Кроме того, он прикасался к ней, и не только к волосам! И его прикосновения теперь живут у нее в бессознательном. Теперь Фериде будет воспроизводить эти ощущения во сне или в своих эротических фантазиях. Что мы и видим в сцене в пансионе. Кямран счастлив и уже изобрел план дальнейших действий. И он рассказывает Фериде притчу о Козодое, которая предала пастуха. Где Пастух – это разум, контролирующий проявление чувств и реакций женщины. А овцы – это символ ее тела. И Кямран намерен увести пастуха как можно дальше, чтобы овцы остались без присмотра. И он начинает игры разума с Фериде, которые называются искушением: «Доверься их чувствам, их любви. Не бойся разочароваться. По-другому жить не возможно». Женщины по природе очень любопытны и Кямран это использует: - Что ты нашел в этой женщине? - Ты не способна это понять. - Интересно, что она такое сделала, что смогла свести тебя с ума? Что ты смеешься? - Не скажу. А дальше, он признается Фериде в любви: «Если я не скажу о любви своей, горе от молчания убило бы меня. Я люблю тебя еще с момента зарождения Земли (он говорит о сцене, когда они маленькие сидели на крыльце дома, ели сладкую вату и Кямран рассказывал Фериде, что прочел в книге доктора Лазаря теорию рождения Земли). Будто я обещал любить тебя в момент твоего появления в этом бренном мире. Вот как я страдаю от любви к тебе». А чтоб Фериде не успела придти в себя, он продолжает: «Вот как я писал ей о своей тайно любви. Она вернула мне письмо с подожженным краем». С этих слов видно, что Кямран был честен с Нериман в начале их отношений. Смею предположить, что Нериман и эта ведьма Мюннювер пытались выудить у Кямрана информацию – есть ли у того возлюбленная или нет, тем же способом, как и у Неджмие. И Кямран признался, что у него есть тайная любовь. Поэтому Нериман вернула письмо с обожженным краем, тем самым говоря: «Твоя тайная любовь сгорит в огне моей страсти». И Кямран включился в эксперимент, а может быть, даже заключил пари. Подогрев любопытство Фериде, Кямран обявляет «шах»: «Но самое главное, что она женщина, которая осмелилась полюбить». Но не тут-то было, Фериде очень умна, и ответным ходом она ставит ему «мат»: «Я сегодня многое узнала: доверие, смелость. А что по плану на завтра, маленький?» И Кямран понял (Шеф, мы – раскрыты!), но не отступает, и поэтому серьезно ей отвечает: «Умение отдавать». Отношения Кямрана и Нериман. Нериман – соблазнительница, она пленила партнера, но сама осталась не вовлеченной. Делая вид, что их страсть взаимна, она упивается властью над мужчиной. Кстати о страсти. Страсть – это продукт ума. Форма зависимости. Страсть вспыхивает почти мгновенно, но остывает медленно. Поэтому Кямрану трудно оставить Нериман. Но Нериман, находясь в панике, что теряет власть над Кямраном и чувствуя превосходство Фериде, совершает ошибку за ошибкой. Привыкшая иметь дело с развратными старикашками, он полагает, что всем мужчинам в постели нужно, чтобы женщина была активной и не скупилась на ласки. Но это не так, для мужчины важно только одно – умение женщины отдавать. Заявившись в дом к дяде Сейфу в конце серии, Нериман своим откровенным поведением вызывает у Кямрана чувство стыда перед отцом. А отец для Кямрана – его все. Теперь он увидел другую сторону Нериман. Что же будет дальше?

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 18:00 от Moniiica

# 40
Мони Heart Eyes,няма да кажа колко пъти гледах клипа Embarassed Embarassed Embarassed

Като ги гледам тези двамата чаровници  ми спира дъха честно ви казвам.
Докарват ме до състояние  да забравя на колко съм години.
Да- затова го харесвам сериала. Различен, вълнуваш  изпълнен с чувства Thinking Thinking Thinking

Ха Shocked кой вади нож на Кямран newsm78 newsm78 newsm78

Себи, това е кадър от 6 епизод, брата на Васфи .

На мен много ми харесва и работата на режисъорите, просто ъгълът, от който се снима. Сега от 6 епизод ми е любима сцената в хижичката, Фериде стой на стълбите, а Кямрян я наблюдава отвътре, осветен от меката светлина на лампата  Heart Eyes Ама и аз съм една луда  Crazy
Обожавам и ироничните им забележки един към друг...Кямрян изреди цялото животинско кралство по адрес на Фериде-коза, овца, магаре  Laughing Joy

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 17:59 от валия

# 41
  Излязоха  много снимки от 7- серия.

И тоз ще и става съпруг  Rolling EyesБоже опази!

# 42

валия Hug Благодаря !/b]  bouquet

Аз на първо излъчване все нещо не съм видяла и разбрала , но после наваксвам Laughing Laughing Laughing

# 43
Себи, благодаря ти за снимките.    bouquet    smile3525   Кямран много угрижен.  Sad   Явно всичко се върти около годежа на Неджмие и пребития ухажор.

А Кямран и Фериде знаят ли кой е синът на Левент, т.е. кой е бащата на Селим?

# 44

В руските сайтове се коментира ,че след излъчването на клипа за 7-ма серия  с изпълнението на Фахрие е гледано за три дни над 30000   или 300 тъсяч пъти не съм много сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт