Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 643
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Етиbouquet

Твоят дом съм аз.  Heart Eyes Това е. Heart Eyes

# 406

Тук и при вас е истината ,а аз ходя да гледам американски филми на Киномания .
Не си заслужава! Sad
Без капка поза ви го казвам. Когато няма сериозна фабула ,когато сценарият е слаб и най-добрите актьори  като Кейт Бланшет не могат да спасят филма-"Син жасмин"

ЕТИ Hug , много ти благодаря  за удоволствието да видя финала на  трeя.

К- Аз съм твоя дом! Hug

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 08:10 от sebilMM

# 407

Продължавам да следя и се вълнувам от  кърпите на главата на Фериде ,които вече съм сигурна  ,че са  в тон с чувствата и вълненията и.

В розово е когато е щастлива и много и се иска да впечатли Кямран.

# 408
  • Враца
Момичета, защо сестрата/учителка от пансиона каза на Фериде да предаде на Кямран да стои по-далече от пансиона, че не искат да виждат нежелани персони?  newsm78
До скоро нямаше проблем да излиза на свиждане, а освен това Кямран и е настойник - той подписва всичко свързано с училището и. Аз ли не съм видяла/прочела нещо? newsm78

Лека нощ от мен!

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 23:11 от mama_an_ji

# 409
От полунощ насам гледам 7 и 8ми епизод - седми трябваше да си го догледам, върнах се във форума да прочета какво сте писали. Това с кърпите наистина ми стана интересно, като видях първия фрагман много се отчаях, но края на втория ми стопли душичката  Heart Eyes

Момичета, защо сестрата/учителка от пансиона каза на Фериде да предаде на Кямран да стои по-далече от пансиона, че не искат да виждат нежелани персони?  newsm78
До скоро нямаше проблем да излиза на свиждане, а освен това Кямран и е настойник - той подписва всичко свързано с училището и. Аз ли не съм видяла/прочела нещо? newsm78

Лека нощ от мен!

Относно това, тя каза, че един вид не иска да вижда "криминално проявени лица", аз така си го обяснявам, нали той бе обвинен и има хора, които са настроени против него и деянията му, та затова каза да стои далеч от училището.

Ще се опитам да преведа фрагмана, не знам дали има нужда, но все пак:

Селим към Кямран : Повтаряше ми, че трябва да се разделя с Неджмие! Заклевам ти се (целува, мисля, Корава) няма как да имам нищо общо с нея!
---
К към Ф : Ще ме убедиш Фериде. Няма да си тръгваш по този начин. Отровните фондани (бонбони) Мъри (не зная дали така се пише) ти ги каза, нали?
Фериде към Мъри : Всичко, което си разказвала за Селим, искам да го разкажеш и на Кямран.
Мъри : Кое? Не разбрах.
----
Кямран на майка си : Повтаряше ми някаква история за отровените фондани, въпреки че виждах истината с очите си. Исках да повярвам на Фериде. Фериде за мен свърши. (Неджмие явно чува това)
----
Бащата към Кямран : Първо казва нещо за чувствата му, но точно не мога да разбера и после казва да поеме отговорност за "това" момиче - да бъде до нея.
----
Фериде - Знам, тук си.

тук на заден фон се чува гласа на Бесиме:
- Фериде за нищо не е била виновна. Тоя Селим, наистина е инжектирал фонданите с отрова.
-------
Кямран върви към Фериде и отново на заден фон думите им:
Фериде : - Не знам дали го осъзнаваш, но аз нямам ни място, ни дом, където да отида.
Кямран : Твоят дом съм аз.
 Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Лека нощ, момичета! Аз тепърва си лягам.  Stop

# 410
Добро утро, дами!

по нощите изгледах преведен 8-ми

За себе се установих, че кръга злодеи с техните действия някак естествено са минали встрани от полезрението, нито ме дразнят, нито се вълнувам. Възприемам ги като необходимия фон и двигател за придвижване на взаимоотношенията К-Ф. Ако така не им се връзвам и занапред, ще остане само удоволствието от филма, без напрежение. Наш  Левент бил много изобретателен, ние мислехме, че е хвърлил око на Нериман, а той бизнес с компаньонки иска да върти. Май в това има някакъв план да притисне К. Много ми харесва сцената с изрязването и сгъването на снимките, оригинална хрумка. В някой друг, по-лошо направен филм, щяха да бъдат само познатите сълзи и въздишки над снимките.

вторият несполучлив опит за целувка : )

И аз често отнасям такива главички като се навеждам да целувам децата по косите. харесвам ги тия целувки, много нежност и обич има. забелязала съм, че са  спонтанни, навеждаш се и го правиш без никаква мисъл и предварителна нагласа ....

К доста тупаници е отнесъл от Ф в детството : )
Имаше логика това да е първата им състояла се целувка, той от детенце си я обича. Малката "Фериде" е голяма сладурка, много сполучлив избор за ролята.

Момичета, защо сестрата/учителка от пансиона каза на Фериде да предаде на Кямран да стои по-далече от пансиона, че не искат да виждат нежелани персони?  newsm78

Мами, според мен сестра Алекси интуитивно иска да предпази Ф. Тя е свидетел на историята ѝ от малка, опознала я е като  необикновено и силно момиче, даже май в първи епизод  тя я нарече чучулига. Вероятно я е обикнала и смята, че братовчеда е заплаха за нея и ще ѝ навреди. Избягаха заедно, търсеха ги заптиета, имаше смъртна присъда.  Откъде да знае жената какво ги свързва толкова време.

Спокойна неделя!
 Hug

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 17:05 от didibu

# 411
Момичета, големи благодарности за всичко!   smile3525 newsm51  love001
Мами, Ети, RainBerry за новата преведена серия, чудесният фрагман и превода му.
Много се радвам от това, което виждам.  newsm44
Знаех си, че ще има сдобряване. Предстоят най-хубавите епизоди. 10 еп.-обяснения, разкриване на чувствата, 11 еп.-годежа.
И след това пак ще започнат да ни пекат на бавен огън.  Laughing

RainBerry, благодаря за пояснението в превода. Добре де, защо Селим казва това? Изплашил ли се е, или е решил да се разкае? Не го вярвам това. Защо казва, че не може да има нищо общо с Фериде?
Мари предава Фериде. Не признава нищо пред Кямран.  Sad
Неджмие, ах тази дребна и злобна душичка. Доволна е само, когато Фериде е далече от къщи и цялото внимание е насочено към нея. Егоистка, която няма чувства към никого.
Сейфетин подкрепя Кямран. Много се страхувах, че ще държи да изпълни даденото обещание към Нериман. Добре, че е дошъл на себе си, че и той беше неадекватен последната серия.

Фрагмана с по-добро качество.

http://vk.com/video_ext.php?oid=-40525808&id=166832591&h … bc66808c&hd=1

Наш  Левент бил много изобретателен, ние мислехме, че е хвърлил око на Нериман, а той бизнес с компаньонки иска да върти. Май в това има някакъв план да притисне К. 

Диди,  Hug   доколкото разбрах, има намерение да заведе помощника на кадията /този по-младия/ при Нериман и така да го компрометира. По този начин ще го държи  и него в мръсните си ръчички. Левент е най-голямото зло. Няма да се спре пред нищо, докато не съсипе семейството.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 10:38 от Moniiica

# 412
Добро утро. Hug Hug Hug

Благодаря ви за поясненията.  bouquet

RainBerry,    bouquet

Въпреки всичко, не желая на Неджмие да се стигне до брак със Селим, че тогава не я виждам. Sad  Толкова просто същество, че няма накъде.  Peace Как може да иска за съпруг човек, който се е опитал да отрови друг? Shocked  Това не й ли подсказва що за човек е, че иска да се омъжи за него? #Crazy Умът ми не го побира. Peace

Хубава неделя.    bouquet

# 413
  • Враца
Здравейте!  Hug

Въпреки всичко, не желая на Неджмие да се стигне до брак със Селим, че тогава не я виждам. Sad  Толкова просто същество, че няма накъде.  Peace Как може да иска за съпруг човек, който се е опитал да отрови друг? Shocked  Това не й ли подсказва що за човек е, че иска да се омъжи за него? #Crazy Умът ми не го побира. Peace

Хубава неделя.    bouquet

И "приятелката" Мари не и отстъпва по ограничен ум. И тя предава Фериде - направи се че не разбира за какво иде реч.

Но само заради последната сцена във фрагмана - усмивка и пълни със щастливи сълзи  очи, съм готова да изтърпя "светата" троица гадняри - Левент, Селим, Нериман

Moniiica
Цитат
Знаех си, че ще има сдобряване. Предстоят най-хубавите епизоди. 10 еп.-обяснения, разкриване на чувствата, 11 еп.-годежа.

От твоята клавиатура в божиите уши.  Laughing Laughing И ние имаме нужда от малко радост.  Laughing Laughing

Хубав и спокоен неделен ден, момичета!!!

# 414

Сейфетин подкрепя Кямран. Много се страхувах, че ще държи да изпълни даденото обещание към Нериман. Добре, че е дошъл на себе си, че и той беше неадекватен последната серия.

Мен единствено ме е страх "това" момиче да не е Нериман - нали отива и хвърля камък  магазинчето на Сейфетин, та да не се направи нещо на жертва. А и Сейфетин беше там, когато това стана, Нериман знае, че между Левент и Сейфетин има доста голяма доза омраза, та може да врътне някой сценарий, за да получи "благословията" на бащата на Кямран. Аз в най-лошия случай това очаквам, но дори да е така, пак няма да ме дразни толкова, накрая думите на Кямран и Фериде са толкова красиви.  Heart Eyes

По време на 8. еп. и аз роних сълзи с Фериде, а после като удари Кямран с главичка ми стана много смешно и някак странно, че плача на такава сцена с двамата.  Crazy

# 415
И "приятелката" Мари не и отстъпва по ограничен ум. И тя предава Фериде - направи се че не разбира за какво иде реч.

Да, за съжаление.  Sad Жалко, че Фериде се доверява повече на нея, отколкото на Мишел, която ми се струва по-истинска от Мари.  Peace

Но само заради последната сцена във фрагмана - усмивка и пълни със щастливи сълзи  очи, съм готова да изтърпя "светата" троица гадняри - Левент, Селим, Нериман.

newsm10 newsm10 newsm10

# 416

HugЗдравейте Hug
Малко късно се включвам ,защото съм на работа , но  не ми пречи да прочета всечко ,което сте писали.

Чудесна серия ни предстои и просто нямам търпение.

Ако тази сцена  не е само промо ,то ще гледаме още люлки.
А когато Фериде  е с бяла кърпа винаги е много близо да любовна сцена Wink Wink Wink
Само какъв поглед на Кямран.

# 417

Милата Фериде....толкова сама и изоставена и неразбрана се почувства .Много  силно изигра Фахрие тази сцена -различна от "фръцкането " пред Кямран./сива кърпа-тъга/ Sad

Аз мисля ,че тя започна да усеща  различното поведение и погледи на Кямран- изнесе сладките,  

не я  остави сама в пансиона ,направи  люлката и.....чакаше без да помръдне от парапета докато се прибере---

И тази сцена ме сграбчи за сърцето .Като малко момче си каза -Ако се обърне  ,значи ме обича.И тя се обърна.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 13:57 от sebilMM

# 418

Колкото до Мари  --

Много ограничено момиче ,независимо  от семейството от което произхожда.
Клюкарското и дребнаво  поведение и личеше ощ в пансиона когато искаше да разбере всичко за Фериде и го изклюкарсва с Неджмие.Ами номер с бележката до Селим?
Знаеше цялата история с отровните бонбони и си замълча.
Тя изобщо не може да влезе в категорията приятелка.

Като изгледаме 9-та серия ще си кажа какво мисля за Кямран когато се жалваше ,че всички хора които обича и вярва са го предали.

А, какво да каже Фериде?

# 419
  • София
Има ли бг превод на 6-ти епизод ?

Общи условия

Активация на акаунт