Време е за Икеа! - Тема 19

• 71 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, за съжаление няма да го вземат. И ние искахме да върнем леглото, което беше сглобено вече, но казаха, че ако само сме го отворили и сме нарушили опаковката - може, ако сме го сглобявали - не може.

# 601
  • ENGLAND
Тук, в Англия приемат всякак. Аз бях сглибила едно бюро, но нещо имаше объркано или аз обърках, разглобих си го, сложих си го в кутията и им го занесох. Гък не казаха, върнаха ми си парите и отидох да си взема друго.
Що се разправяш с телефони и е-майли, иди направо там и не казвай, че сте го сглобявали и разглобявали, искате друго и това е.

# 602
Тъп въпрос може би, ама от къде ще разберат дали е сглобявано? newsm78
Личи ли си много?
И срокът е законов - не е за онлайн покупки - за всякакви. Peace

# 603
  • София
Ами аз мисля че не би трябвало да личи...просто съвсем спонтанно решихме да си кажем какво е станало, явно обаче е грешка. Ще го сглобим и мъжа ми ще го занесе, надявам се да го приемат без проблем. Отдавна искам такова легло, но явно ни трябва по-малкия размер.

# 604
Хм, това за 30 дневния срок не е ли за online покупки?
От българската ИКЕА не може да се пазарува онлайн!  Naughty

# 605
  • София
Знам че не може, то не ми и трябва защото ми е на 5 мин с кола. Обаче 7 дневният срок, както и този 30 дневният го свързвах само с Online покупки, затова се изненадах. Явно не е така обаче.

# 606
  • ту тук, ту там
Само за онлайн покупки е! Няма закон, който да принуди търговеца да ти вземе стоката обратно, ако не е дистанционна сделката! Това по принцип, не за Икеа!  Peace
И с КЗП дори съм проверявала!

# 607
Да не спорим излишно, но закона се промени септември 2013. И може  Peace.
Мога да се подпиша под това изречение  Mr. Green

# 608
  • ту тук, ту там
Преди 5 мин от КЗП за пореден път отрекоха достоверността на подобна информация! За да не подвеждаме хората, би ли цитирала закон, алинея, точка? Знам, че е спам, но ще е от полза за много хора тази информация! Говорим за връщане на стока без повод за рекламация!  Peace

# 609
  • sofia
Икеа имат на сайта условия за връщане.
Ако се разглоби леглото, предполагам няма да има следи от това, че е сглобявано. Защото, при някои мебели има.
Аз съм връщала нещо неразопаковано и не ми възстановиха парите, а ми дадоха ваучер. Въпреки, че на сайта им пише друго.

# 610
Е, след като магазинът е обявил дадени условия, които не противоречат на законодателството се гледа какво е казал, че прави магазинът. В противен случай е нелоялна практика.

Аз сега имам драма с един диван, ще пиша на развръзка Simple Smile.

# 611
Не съм адвокат, не знам коя алинея и коя точка е. Иначе бих ги цитирала. Нямам ползва да твърдя такова нещо. Просто казах, че работя в сферата и съм от другата страна т.е. от страната на която връщат услуги, договори и продукти.Не искам да кажа къде, за да не звучи като реклама или нещо от сорта.  Преди беше 7 дни, сега е месец стига клиента да предяви претенция. Няма какво да доказвам правотата си. Ако искате ми вярвайте- ако искате не.
Нека си провери всеки сам.
Единствената вратичка на продавача е, ако стоката не е в "добър търговски вид", който в случая мисля, че няма да е проблем, след като се разглоби леглото

# 612
# 613
На страницата на ИКЕА имаше едни малки брошури за кухни и шкафове Беста. Обаче сега не ги намирам.
А съм ги отваряла неведнъж.
Тази за шкафовете Беста ми трябва, ако на някой му попадне линка, докато разглежда.

# 614
  • София
Аз имам чувството, че Икеа си сменят продуктите и ако забелязвате много от артикулите не са налични. Затова сигурно няма и шкафовете, които търсиш. Иначе като напишеш Besta в търсачката излизат много неща, но проверих няколко на случаен принцип - не са налични. Може и да не съм права....

Общи условия

Активация на акаунт