Време е за Икеа! - Тема 19

• 71 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Избираш си нещата, гледаш им размерите  и теглото, обаждаш се първо на еконт да ти сметнат цена за доставката, ако те устройва, отиваш в някой техен офис със списъка  и парите и след два дни са при теб.
Ако нещо липсва, куриера ти се обажда да пита какво да прави.
Някой да е ходил тези дни до магазина - има ли вече изложени новите кухни?

# 586
  • София
новите кухни от април, така ми казаха на мен.
има ги в английския сайт, не са особено различни сякаш  newsm78

# 587
новите кухни от април, така ми казаха на мен.
има ги в английския сайт, не са особено различни сякаш  newsm78
Да, първи април казаха и на нас. Механизмите са изцяло нови, в челата почти няма промяна, ширините са различни и има някои нови варианти за модули.
Ние решихме да не чакаме. За съжаление старите кухни вече се доставят със забавяне (един месец). До две години ще могат с поръчка да се доставят.

# 588
  • Sofia
И на мен ми казаха след 1 април за кухните. Ние така, или иначе лятото ще првиме кухнята. Новото е , че долните шкафове са високи 80 см. За сметка на цокала, които е 8 см. Горните са във варианти за височина 40, 60, 80, 100 см. Можеш да комбинираш и да ги направиш до тавана, може и по- ниски.  Като цяло дават повече възможности Simple Smile

# 589
  • ENGLAND
Новите кухни нямат нищо общо с предишните, абсолютно всичко е ново, и челата и вратичките. Дори нещата за организиране на вътрешното пространство на шкафовете и чекмеджетата е различно. Всичко е ново, има и нови мивки и смесителни батерии и плотове.
При нас пускат на намалени цени всичко останало в магазина от Фактума, просто чистят всичко от старите кухни, дори вградените микровълнови и  печки бяха пуснали на половин цена. Ако искаш нещо от старите кухни се прави поръчка и се чака, не казаха колко.
Говоря за английската Икеа в Бирмингам.
Както писах преди сменят и гардеробите, уж същите, но и доста от рамките пуснаха на намалението.

# 590
Някой да помогне?Ровя ,ровя и така и не намирам една поставка с 3 рафта за скосен таван.

Незнам отговори ли ти някой- аз се сещам за този органайзер
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=11476

Simple Smile

# 591
Добро утро Simple Smile
Хайде и аз да се похваля. Събота и неделя купихме всички мебели за детската стая - 2 кушетки, гардероб, 2 скрина - голям и малък от серията Brimnes  Laughing Много съм доволна ..леглата са страхотни и въпреки, че са 80 см ширина монтирани в стаята стоят много добре и са достатъчно широки. Гардероба е малко ..лееко паянтов, надявам се като се закрепи към стената да стане здрав и устойчив. Не съм правила снимки, защото още подреждаме, но по късно ще кача. Доволна съм от избора. Стаята стана много хубава с белите мебели.
Лек и успешен ден на всички пожелавам  Simple Smile

# 592
manik- със здраве да си ги ползвате. Чакаме снимки! Особено ми е интересен гардероба  Peace

# 593
  • София
Здравейте, имам следният проблем :
Взехме легло от Икеа, което обаче се оказа голямо когато сглобихме основната част. Какво се мерили, не ми е ясно Outta Joint Сега искам да разбера има ли вариант да го върнем и да ни издадът ваучер за същите пари? В една друга тема четох че има такива които са правили това, точно с легло, та ме интересува как е станало - да им се обадим или по-добре на място да питаме?

# 594
40 дни може да го върнете, а ако сте го купили с карта - 60 дни. Касова бележка е необходима. За всеки случай звъннете преди да го занесете.

# 595
  • София
Звънял им ден мъжа ми, но отказали да го сменят....ще отидем пак на място да разпитаме, то не сглобено цялото, а и явно правят такива отстъпки когато решат.

# 596
Изрично пише,че може. Има го в сайта им - ако опаковката не е цяла, дават ваучер за стойността, а ако е могат да ти върнат парите.
Всъщност това е за рекламация, но по закон са ДЛЪЖНИ до 30 дни да ти върнат стоката. Това си е закон - няма искам-не искам. Аз работя в сферата на продажбите - хич не е кеф да ти върнат стока, но си длъжен да я вземеш.Но може да те блъфират, че не става, за да се откажеш  Peace

# 597
  • София
Хм, това за 30 дневния срок не е ли за online покупки? Иначе те секазват че на касовата бележка било написано че сглобени артикули не се връщат, но това противоречи на 40 дневният срок - аз няма през тези 40 дни само да си гледам стоката. Дадоха ми email на обслужване на клиенти, смятам да говоря и с тях. Ние не си искаме парите, искаме да вземем по-малкият размер, който реално е с 20 лв по-евтин, като познавайки се ще си намеря какво да си взема и за тези 20 лв че и отгоре. Постарах се да прочета за практиката в такива случаи в други Икеи, никъде не се споменава че стоката не трябва да е сглобена...

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 20:44 от Lavender81

# 598
Хм, това за 30 дневния срок не е ли за online покупки? Иначе те секазват че на касовата бележка било написано че сглобени артикули не се връщат, но това противоречи на 40 дневният срок - аз няма през тези 40 дни само да си гледам стоката. Дадоха ми email на обслужване на клиенти, смятам да говоря и с тях. Ние не си искаме парите, искаме да вземем по-малкият размер, който реално е с 20 лв по-евтин, като познавайки се ще си намеря какво да си взема и за тези 20 лв че и отгоре. Постарах се да прочета за практиката в такива случаи в други Икеи, никъде не се споменава че стоката не трябва да е сглобена...
А не може ли да се разглоби леглото?

# 599
  • София
Може, без проблем, просто не искат да го приемат, след като веднъж е сглобено.

Общи условия

Активация на акаунт