Време е за Икеа! - Тема 19

• 71 645
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Medunka, разкошно се е получило! И на мен ми предстои това в най-скоро време, но още се колебая за серията. Много ми харесват дървесните рафтчета! И аз обмислям варианта на поставяне на допълнителен плот дървесен върху шкафа.

На мен пък ми е интересно как ще поддържат 25 годишната гаранция на старите ни кухни, като вече няма да могат да ни предложат замяна на някаква част при нужда Thinking

# 646
  • Пловдив
Кухните при нас вече почти месец ги има, доста по-различни са от предишните.
Гардеробите, рамките останаха същите, но има много добавени нови неща, а някои са спрени или заменени с други. Вчера мернах нови цветове врати за гардероби.
Сега сменят и комплектите за спалня, добавят нови.
Ако има нещо ново ще казвам.
Конкретно ПАКС рамките налични ли са? Че все не остават пари, а точно ми пасва размера .... Да видим лятото ще го добутам ли до един пакс да си сглобя Simple Smile

# 647
  • София

На мен пък ми е интересно как ще поддържат 25 годишната гаранция на старите ни кухни, като вече няма да могат да ни предложат замяна на някаква част при нужда Thinking
на мен ми казаха че с поръчка ще могат още 2г да се купуват неща, та и гаранцията ще е по-сложна.
и дано не са ме излъгали, че си оставам с кухня без врати и някои механизми  ooooh!
дори и сега нещата, които ми трябват ги няма, а се надявах просто да си ги купя от намаление  Mr. Green

# 648
  • София
Това за 2-те години и аз го разбрах, но все пак 2 не са като 20. Аз моята я имам от няколко месеца Simple Smile
Ясно е, че не може 25 години да се поддържа един и същ асортимент, но пък цялостна промяна на всичко, не разбирам какво налага. Ако ми се наложи да сменя механизъм на чекмедже или врата след 10 години какво правим? Нито размера ще е същия, нито цвета...

# 649
  • София
И аз съм голям фен на Икея, а в началото /при откриването й/ ме беше яд, защото цените ми се струваха много високи.
Ходих наскоро в Джъмбо и видях някои неща, които ги има и в Икея, но качеството е на светлинни години, ако може да говорим за качество в Джъмбо, въобще.
От Икея си купих един оребрен тиган за 24-25лв. - толкова страхотно сочни стават и пържолки, и зеленчуци и не загарят изобщо - скъпите тигани на Тефал "ряпа да ядат". Изхвърлих Тефала си на боклука - и за вилата не става .....
И мъжът ми все ми се заканва да не ме води в Икея, ама като отидем там сам предлага разни неща за закупуване  Laughing
П.П. Медунка, страхотно е станало ииии ..... похвално за майстора и подбудителката!

# 650
Здравейте,
Много теми има за Икеа, а чак сега почнах да ги чета... Искам да помоля за помощ Praynig Ще обновяваме детската стая и понеже не е особено голяма, а трябва да побере 2 деца в момента и живот и здраве трето... се насочихме към Икеа да измайсторим нещо функционално.
Имам питане дали някоя от вас е правила гардероб от етажерките Беста? Гледахме ги че са по-плитички (40 см) в срвнение със стандартните гардероби, но ще наблегнем на височината (2,70). Дали ще е удачно как мислите newsm78
Предварителни благодарности Hug

# 651
  • sofia
Ако имате възможност да отидете на място ще може да видите такъв гардероб.
Щом няма закачалки, дълбочина 40 е за предпочитане.
По-дълбоките гардероби (60 см) с рафтове са ми много куци. Няма място за два реда сгънати дрехи (трябва да ги сбуташ), а като е един ред, голяма част остава куха. Да уточня, че всичките ми гардероби са дълбоки 60 см. и всеки път като редя се дразня на дълбоките рафтове.
Аз лично подкрепям идеята ти.

# 652
Ако имате възможност да отидете на място ще може да видите такъв гардероб.
Щом няма закачалки, дълбочина 40 е за предпочитане.
По-дълбоките гардероби (60 см) с рафтове са ми много куци. Няма място за два реда сгънати дрехи (трябва да ги сбуташ), а като е един ред, голяма част остава куха. Да уточня, че всичките ми гардероби са дълбоки 60 см. и всеки път като редя се дразня на дълбоките рафтове.
Аз лично подкрепям идеята ти.
vesi1 ходихме няколко пъти, но не видяхме сглобено с вратите нещо, което да наподобява гардероб и в нета рових за готова снимка, но нищо за момента не открих. Мъжът ми точно от това се води, че го дразни да рови навътре в гардероба и че е много неудобно Simple Smile Ще сложим лостове, но от тези като на гардеробчетата в коридора (напречни или както там се водят). Като на тази снимка само, че изтеглящ се.

# 653
  • sofia
Имаше един гардероб, там където е изложена цялата серия (освен ако не са размествали).
Приеми ги като шкафове пълни с дрехи, това че официално не е кръстено "гардероб" какво те интересува....важно е да си го направиш удобно за теб.

Ето в тази брошура много нагледно са изброени всички възможни модули.
Чуден гардероб ще стане. Може и чекмеджета да си сложите. Единственото ограничение на големите врати от тази серия са цветовете.

Ние взехме от тази серия за антрето - ще ги ползвам като  шкаф за обувки и от по-високите, пак за обувки, с чекмеджета в горната част за разни дреболии. И за кухнята даже ще ползвам няколко модула.

# 654
Имаше един гардероб, там където е изложена цялата серия (освен ако не са размествали).
Приеми ги като шкафове пълни с дрехи, това че официално не е кръстено "гардероб" какво те интересува....важно е да си го направиш удобно за теб.

Ето в тази брошура много нагледно са изброени всички възможни модули.
Чуден гардероб ще стане. Може и чекмеджета да си сложите. Единственото ограничение на големите врати от тази серия са цветовете.

Ние взехме от тази серия за антрето - ще ги ползвам като  шкаф за обувки и от по-високите, пак за обувки, с чекмеджета в горната част за разни дреболии. И за кухнята даже ще ползвам няколко модула.
Благодаря много за списъка Hug Видях в него вариант на етажерка 120/40/192 в цвят бреза. А в магазина и на сайта този размер в този цвят липсва  newsm78

# 655
  • ENGLAND
PAXа имат две дълбочини идве височини рамки, 37 см и 60 см, дълбочина. Има и готови гардероби с по-малка дълбочина. Стува също е с 50 см дълбочина. За тези серии има много повече неща за интериора, докато Бестата имат само едни рафтчета, това е серия предназначена главно за хола. За мен за гардероб си е добре да се вземе от гардеробната секция, по стабилно ми се струва.

Госпожица Лаленце , за спалното бельо говоря, има няколко нови неща засега.

# 656
PAXа имат две дълбочини идве височини рамки, 37 см и 60 см, дълбочина. Има и готови гардероби с по-малка дълбочина. Стува също е с 50 см дълбочина. За тези серии има много повече неща за интериора, докато Бестата имат само едни рафтчета, това е серия предназначена главно за хола. За мен за гардероб си е добре да се вземе от гардеробната секция, по стабилно ми се струва.

Госпожица Лаленце , за спалното бельо говоря, има няколко нови неща засега.
Гледахме и тях. Но ни казаха консултантите в Икеа, че няма как да направим височина около 2,70 см. С Беста можем да ги направим 2,68 см с идеята най-горе да се слагат дрехите, които не се носят в конкретния сезон. А и ще остане някакво място при по-плитките гардероби за игра на пода, че от легла и гардероби Whistling
Ако има вариант с радост ще се възползваме ако споделите, защото ние сме новаци в пазаруването от Икеа и трудно се ориентираме още  Hug

# 657
  • ENGLAND
За мен при 30-40 см дълбочина тази височина ми се струва доста голяма, ще трябва супер закрепване на стената. Пакса имат височина 236,4, до тавана остават 30 см. Вземаш от декоративните кутии за запълване на пространството горе. http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/departments/small_storage/10550/

Аз си взех два големи кащона, облепих ги с тапета от едната стена и стана супер, там са ми дрехи дето не използвам, ама не ми се хвърлят. На мен не ми достигнаха 4-5 см да си взема от високите гардероби. Мога да пусна снимка как е станало.

# 658
  • sofia
Има един друг тънък момент - чисто финансов.

Гледам рамка Стува 60*50*192 бяла - цена 90 лв, но няма рафтове, купуват се отделно, като за този р-р рамка 1 рафт е 12 лв. (лично на мен дупката на вратите не ми харесва на тези, вратите са 4-5 цвята)

рамка Беста 60*40*192 бяла - цена 100 лв., но рамката Беста върви с рафтовете (4 бр) (има цветове за вратите)

Рамка Рах 50*35*201 бяла - цена 80 лв, цена рафт отделно - 10 лв. (тук с вратите разнообразие откъм релеф, но нещо малко цветове ми се струват)

Врати, чекмеджета и подобни се калкулират отделно - сметнете си колко ще ви струва вашата комбинация от всяка серия. Като качество на материала са аналогични (поне за мен).

drago_2008, за всяка серия има такива инструкции за пазаруване. Там има цветове, размер, цена и лесно сравняваш и сглобяваш небходимото

# 659
Здравейте,
Много теми има за Икеа, а чак сега почнах да ги чета... Искам да помоля за помощ Praynig Ще обновяваме детската стая и понеже не е особено голяма, а трябва да побере 2 деца в момента и живот и здраве трето... се насочихме към Икеа да измайсторим нещо функционално.
Имам питане дали някоя от вас е правила гардероб от етажерките Беста? Гледахме ги че са по-плитички (40 см) в срвнение със стандартните гардероби, но ще наблегнем на височината (2,70). Дали ще е удачно как мислите newsm78
Предварителни благодарности Hug
В икеа предлагат и плитък вариант на гардероб, мисля 38 см. Иначе, добре сте го измислили.

Общи условия

Активация на акаунт