Интериорен стил по аматьорски 17

• 52 089
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
По разни еко сайтове съм чела, че рафтче върху самия радиатор намалява ефективността му, понеже въздъхът не циркулира. Ако обаче рафтът се монтира на около 10 см над радиатора, тогава напротив - ефективността се увеличава понеже въздухът се насочва към центъра на стаята вместо да се плъзга нагоре по стената.
Нямам представа дали е вярно, но звучи като логично. 33uu

Blue_water, много са хубави такива червени! Покажи ги после пак и в реалната им среда. Simple Smile

# 436
  • Варна
Наистина звучи логично.
А дървото не се ли поврежда от топлината?

Забравих да благодаря на Ема за чудесния канадски дом с мароканските лампи. Всичко ми хареса там.
Ето един холивудски такъв отново с мароканско присъствие.
http://www.admagazine.ru/inter/18030_dom-dekoratora-martina-lore … ornii.php#article

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 22:53 от Приятно ми е - Богиня!

# 437
  • В кошера...
Ние имаме монтирана полица точно над радиатор. Не съм мерила на колко см е над него, може би десетина. Не съм забелязала да е по-малко ефективен, напротив. Както казва Барба - топлината се изнася в страни и направо се усеща топлия въздух как циркулира. Но все пак не съм физик...
Много ми харесаха профилите на мебелите в червено, но пусто у нас обзавеждането никак не позволява такива, затова ще се радвам на вашите.
Богиня, в този дом много за гледане има - даже настилките и таваните във всяко помещение са различни.

# 438
Вече са готови, но все още само на снимка съм ги виждала в събота ще са при мен. Ще добавя една порцеланова дръжка на шафчето.

разкошни са, влюбих се в това червено!

# 439
  • София
Според "спецове" ефективността на радиаторите спадала с 10% при обличане. У нас облякохме два с МДФ, но предварително знаехме, че жилището е топло. Засега няма проблеми с топлото. Единият има по-голямо разстояние отгоре и наистина лъха напред топлината.

Моля ви ако  някой има наистина свестен дърводелец, който може да ми направи маса (леко нестандартна) да ми даде координати, че на Коледа ще сервирам на пода май.... newsm45 newsm45

# 440
  • Варна
Хах, още една жертва на масите.  Sunglasses Аз имах чувството, че само на мен се случват такива неща.

Понеже само говоря, а досега не съм пускала почти нищо, ще покажа част от мръсната неготова кухня, колкото да се отсрамя.
Скрит текст:

И колоната с трегеритите, която така и не измислих какво да правя. Май ще си стои като стълб на малоумната архитектура

# 441
Ако обаче рафтът се монтира на около 10 см над радиатора, тогава напротив - ефективността се увеличава понеже въздухът се насочва към центъра на стаята вместо да се плъзга нагоре по стената.
Нямам представа дали е вярно, но звучи като логично. 33uu
Потвърждавам, изпитано. Simple Smile Ние имаме кухненски плот с крака /т.е висока маса  Laughing/ на 10-ина см над радиатор, нямаше как да го избегнем... Отдолу на масата залепих топлоотразяващо фолио, за да не поврежда "дървото", въпреки че и преди това нищо му нямаше, а и да отразява топлината. Зад радиатора също залепих такова фолио. Така хубаво грее, това ми и любимото място за закуска в студените дни.

# 442
Богиня, много, ама много красив цвят на трапезарията! Heart Eyes
Кухнята и тя много пипната изглежда, а ти бая се оплака, че не била в ред. Супер е! Цялата ли е идеално симетрична?
За колоната (не, че е време за съвети) - ами ако се продължи с гипсокартон до стената, така че от колона да стане стеничка, и оформиш прехода към съседното помещение като портал? Най-красиво става, ако се сложи каса (не може да не си виждала по парижанските апартаменти), но може и без каса. Помня, че имаше изискване там да се закачи тв, ама баш на най-проблемното място ли, та да привлича допълнително внимание.

# 443
  • Варна
Barb, мерси.  Heart Eyes
Кухнята е относително симетрична Simple Smile Не е центрирана в идеалния център, но има някаква симетрия, да. Съжалявам за нивото на горния ред, ама много съжалявам, че не се усетих навреме, но вече е късно и ще трябва всичко важно и необходимо да си го редя на първия рафт.
И аз много си харесвам цвета на трапезарията  Sunglasses Не е скромно, но е истина. И няма нищо общо с първоначално избрания, а си го бърках допълнително. Само тъмната стена си е в оригиналния цвят.
По повод портала... не знам, струва ми се доста тясно, а и се подчертава безсмислието на тъпата колона по този начин.
Ще направя снимка от този ъгъл.
А за ТВ-то съм против. Мисля, че и мъжът ми /който настояваше за него/ вече е. Ако не, скоро ще стане  Mr. Green

# 444
Богиня, яки цветове!

# 445
  • Варна
Богиня, яки цветове!
Някой съмняваше ли се? Mr. Green

Изумрудената стая докарва шок и ужас на всеки, който я види. Mr. Green

# 446
Но след обзавеждането и те ще я харесат, предполагам. У нас също имаше етап с шок и ужас, когато идваха на празни помещения, докато се монтираше осветлението и само гледаха тъмните стени. Чак ми стана криво от рекациите на всички. После, обаче, на обзаведено имаше 'Уау!'. Не предполагали, се оказа, какъв може да е крайния резултат.

# 447
  • Варна
Мхм, аналогично.
Аз писах колко ме дразнеха реакциите на всички, които се изнизваха през вкъщи. Служебно. Сякаш те ще живеят в тази отвратителна мрачна атмосфера. Mr. Green

# 448
Ха-ха, да! Нашия майстор на стените като видя монтираната кухня и реагира така:  Thinking  Хората какви кухни си слагали, като космически кораби..., пък наща била много буржоазна...  Thinking  

А сега ако си осъществя мечтата за миндсенчъри интериор, ще има всички да ми обясняват, че е много комунистическо...  Joy  щото вече имам такива реакции

# 449
  • София
И на мен ми харесват цветовете в трапезарията. Но наистина някой съмнявал ли се е, че ще се получи?

И аз исках да има телевизор в кухнята - даже стойка сме сложили, но като я населихме реално и си мисля, че изобщо не ми трябва. След две-три вечери и никой няма да споменава за тв - важното е да го няма от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт