Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 271
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Охх това с киселините е ужасно, денем се търпи - изправена позиция ала бала, но вечер легна ли си ...ужас. Иначе за "сигурно спасение" освен някакви медикаменти ... не знам ...дъвченето на дъвка и прясно мляко ми ги "понамаляват", така да се каже колкото да станат поносими Simple Smile . А да с газирана вода също понамаляваха, но пък газираното на мен ми се отразява много зле на кръвното налягане и спрях Simple Smile 

Иначе, относно промяна на термин въз основа само и единствено на база размери на бебето и аз не съм съгласна... все пак ние като родители  "даваме" на децата си индивидуален набор от характеристики и  всяко едно бебенце си е уникално. При мен случая е такъв, че още от самото начало всеки при които ходех ми обясняваше , че бебето върви с около седмица напред, за което аз съм склонна да вярвам, защото датата, която дадох като ПМ беше ориентировачна, т.к. си загубих документите и нямах и бегъл спомен кога ми беше

# 166
Здравейте, момичета   Simple Smile
Не съм съвсем за тук, но ме притеснява един въпрос, който не знам къде да задам  Blush
Тази тема ми се вижда най-подходяща.
Правим опити за бебе от няколко месеца.
Сега ми се налага да извадя един зъб и точно по това време може да се падна в овулация ( ден преди О, деня на О, а може и ден след О....там някъде)
Сега съм пред дилемата какво да правя.......трябва ли заради един зъб да пропуснем месеца  или няма проблем да го извадя дори по време на О и да не спираме с опитите?
Никак не ми се иска да пропускаме този месец заради това  Confused
Вие как мислите?

аз нямам подобен опит, но като размисля не виждам какъв би бил проблема  Thinking . Какво се притесняваш, това че ще ти бият упойка ли?  

armira принципно има хапчета за киселини, но можеш да пробваш с газирана вода, да хапнеш нещо кисело (кисели краставички например)

Аз пиех TUMS Peace

# 167

аз нямам подобен опит, но като размисля не виждам какъв би бил проблема  Thinking . Какво се притесняваш, това че ще ти бият упойка ли?  

Притеснявам се точно от упойката по време на овулация или след като е отминала вече, т.е. как може да се отрази тази упойка на евентуално зачеване ( постфактум на зародиша)?

# 168
natale , аз бих пропуснала месеца, освен упойката поне седмица ще пиеш и обезболяващи.

# 169
  • гр.София
Не се бави за зъба,оправи си го,по-добре сега,отколкото да направите бебето и да действаш след това,НО  не виждам защо да спирате с опитите.Ако стане бебето екстра,на толкова ранен етап няма какво да стане,а и ако се пада около О.то до вгнездяването ще е минало всичко  Peace

# 170
И аз така мисля.

# 171
Благодаря ви. Ще се вади, пък тя О може и да се забави. Всеки път ме изненадва.

# 172
Притеснявам се точно от упойката по време на овулация или след като е отминала вече, т.е. как може да се отрази тази упойка на евентуално зачеване ( постфактум на зародиша)?
Какъв тип упойка ще ти слагат? Пълна? Локална? От вида day rape drug?

Ако упойката е локална, т.е. инжекция в зоната на зъба, тогава няма защо да се притесняваш.

Имай предвид, че при вадене на зъб често се предписват антибиотици. Обсъди това със следящия те лекар.

# 173
В България почти винаги се използва местна упойка при зъболечение.

# 174
На мен са ми изваждали зъб с местна упойка и след това трябваше да пия антибиотици 1 седмица. То така или иначе все някакви обезболяващи ще трябва да приемаш, защото после много боли няколко дни.
Направи зъба и другия месец правете бебчето. То не е гаранция, че няма да имаш проблеми и през бременността де (пожелавам ти да нямаш!). На една позната в 6 месец й вадиха зъб с упойка. Нямаше как просто, по-опасно е да се търпи на болката. И сега детето й е 5 годишен малчуган, да е жив и здрав!

# 175
Мда, болката наистина е силна. Аз имам изваден мъдрец и като се сетя колко обезболяващи пиех две седмици след това, не бих и помислила за бебеправене. Освен всичко друго, не мога да си представя, че ще ти е до секс.

# 176
Абе не плашете жената така. Всеки случай е различен. ММ, примерно, нито едно обезболяващо не е изпил след вадене на мъдрец. Аз пих само през първите два дни, ама ми вадиха два мъдреца наведнъж.

# 177
  • София !
Абе не плашете жената така. Всеки случай е различен. ММ, примерно, нито едно обезболяващо не е изпил след вадене на мъдрец. Аз пих само през първите два дни, ама ми вадиха два мъдреца наведнъж.

И аз съм на това мнение  Peace И мен са ми вадили , боляло ме е , не мога да отричам , поне едно 5 дни пиех АБ и поне 3 дни обезболяващи . ММ му вадиха зъб , веднага след ваденето зъболекаря му е казала да пие обезболяващо , и до там , изобщо не го боля ! Свекърва ми по същия начин . Така че мисля че си е до човек . Ама все пак , най добре е да пропуснете месеца . И успех за напред Hug

# 178
  • гр.София
Аз също не пих АБ,само като ме отпусна упойката пих едно обезболяващо и след това имаще дискомфорт няколко дни,ама не и болка,а ММ пък нищо не пи.То си е до човек де,ама страшното е повече в мислите ни,отколкото в действителност  Peace

# 179
Аз понеже нямам такъв опит, не са ми вадили нищо, но ММ миналия месец му вадиха и то доста сложно беше, не пи никакво обезболяващо после, въпреки че се запаси, но не му се наложи и АБ не не пи. Бързо се оправи. Според мен пък не трябва да пропускат месеца, не мисля, че може да стане нещо, нито ще се е имплантирала още яйцеклетката и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт