Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 337
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • Шумен
Здравейте и благодаря на отзовалите се с отговор   bouquet Ходих днес при АГ-то и  й занесах епикризата - каза, че всичко е наред и да не се притеснявам. Явно това с измислянето е  практика навсякъде и си знаят. И на моя лист пише, че като са ме приели съм казала, че имам болки в кръста - което не е вярно, ама както и да е. Хубав ден на всички.  Hug

# 301
Май месец бяхме с малкия в болницата, защото беше хванал вируса с повръщане и разстройство, дори се обезводни. На епикризата пишеше, че е лежал в болницата в гр. Балчик с пневмония, когато е бил на 9 месеца, а не е имало такова нещо. Нито е имал пневмония, нито е бил в Балчик, ние сме от Добрич Grinning Мислех да я връщам, но педиатърката я взе, макар че и на нея й се стори странно.

# 302
  • София
Не съм наясно с пътеките по линия на касата. Може да е някоя врътка.

# 303
Момичета,на вас случвало ли ви се е?
От миналата неделя съм с лека кашлица,която се задълбочава прогресивно.В сряда бях при личния,изписа ми Тусавит сироп и Хербитусин за смучене плюс много мед,лимон,чайове и редовните витамини.От два дни обаче нещата са зле.Днес от спазмите от кашлянето почти се напишках(няколко капки и си сложих превръзка).И коремът започна много да ме наболява.И на малкия човек вътре явно му е гадно от това кашляне.
Температура нямам,обаче ми се взе здравето о кашляне.

Утре съм на лекар,обаче се притесних.

Въпроса ми е,при вас случвало ли се е това и какво сте предприемали,защото въобще не искам да пия антибиотик

# 304
Sianchys, от 2 дни и аз съм така Sad Пия сироп за кашлица "Проспан", но голямо подобрение не виждам. Преди сиропа пробвах какво ли не- чайове, мед, лимони, плодове, чесън, билкови лукчета. Правих си една рецепта с лук, захар и вода, но не минава, а става по-зле. Снощи се събудих и пак се почна голямото кашлене, влязох за топъл душ и заспах после. Днес уж съм по-добре, но сега пак кашля малко, а и на мен не ми се иска да пия антибиотик, но ако не мине скоро няма да издържа и ще се съглася на антибиотик.

# 305
Кашлящите, правете си инхалации.

Сложете на котлона съд с вода и лъжичка сода за хляб или лъжица сушена лайка. Когато водата заври, навеждате глава и вдишвате пара през устата. За да е по-добър ефектът, покрийте главата си с кърпа, та да не бяга много парата.

Препоръчвам преди инхалациите да си измиете лицето, защото парата ще отвори порите. После ще можете и черните точки да си махнете с лекота  Mr. Green

П. П. Сетих се за още нещо: "Стодал" (Chestal в САЩ). Това е Боароновият хомеопатичен сироп против кашлица. Работи безотказно. Ползвам го за цялото семейство.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 01:50 от Фея Кръстница

# 306
  • Телиш/Плевен
Кашлящите, правете си инхалации.

Сложете на котлона съд с вода и лъжичка сода за хляб или лъжица сушена лайка. Когато водата заври, навеждате глава и вдишвате пара през устата. За да е по-добър ефектът, покрийте главата си с кърпа, та да не бяга много парата.

Препоръчвам преди инхалациите да си измиете лицето  защото парата ще отвори порите. После ще можете и черните точки да си махнете с лекота  Mr. Green
Като дете почти постоянно бях болна, сополива и кашляща и съответно майка ми търсеше какви ли не начини да ме лекува. Определено инхалациите с лайка ме спасяваха, а и се чувствах много добре след тях, за разлика от приема на сиропи, хапчета и други подобни, които ненавиждам и до днес и ги избягвам винаги, когато мога. ooooh! Така че потвърждавам, че наистина инхалациите имат много добър ефект. Peace

# 307
Sianchys, от 2 дни и аз съм така Sad Пия сироп за кашлица "Проспан", но голямо подобрение не виждам. Преди сиропа пробвах какво ли не- чайове, мед, лимони, плодове, чесън, билкови лукчета. Правих си една рецепта с лук, захар и вода, но не минава, а става по-зле. Снощи се събудих и пак се почна голямото кашлене, влязох за топъл душ и заспах после. Днес уж съм по-добре, но сега пак кашля малко, а и на мен не ми се иска да пия антибиотик, но ако не мине скоро няма да издържа и ще се съглася на антибиотик.
Аз бях така миналия месец. Пробвах всичко- чай, инхалации, хапчета за смучене, сироп в продължение на 4-5 дни, нищо не помогна. Дори пробвах локален АБ / Биопарос/- пак нищо
Накрая пих 5 дни АБ и се оправих.

# 308
  • Велико Търново
И аз бях с такава кашлица преди месец и половина. Пис Стодал, не ми помогна. Оправих се с много чай, лимони, мед, инхалации, Хербитусин и проспан на капки. Дано бързо се възстановиш.

# 309
Ох,направо е УжасТ  smile3514 Такова кашляне аз не помня преди.
Така ме боли корема от нея,че имам чувството,че херния си отворих отдясно на пъпа...След малко отивам при ЛЛ да видим...

# 310
Здравейте момичета Simple Smile

относно лек за кашлица ще Ви споделя нещо, което чух наскоро. Аз лично никога не съм го пробвала, защото даже и не знаех, че съществува такова нещо- Шербет шекер.
Една позната каза, че на малкия й много му помогнало срещу упорита кашлица. На бавен огън се вари бира+лимон+шербет шекер. Докато станело на гъст сироп с цвета на кола. Предполагам, че може и с вода или само да се смуче шербет шекера  newsm78 Simple Smile

# 311
  • в огледалото на живота
Здравейте момичета Simple Smile

относно лек за кашлица ще Ви споделя нещо, което чух наскоро. Аз лично никога не съм го пробвала, защото даже и не знаех, че съществува такова нещо- Шербет шекер.
Една позната каза, че на малкия й много му помогнало срещу упорита кашлица. На бавен огън се вари бира+лимон+шербет шекер. Докато станело на гъст сироп с цвета на кола. Предполагам, че може и с вода или само да се смуче шербет шекера  newsm78 Simple Smile
Това ми напомня за бабиния сироп против кашлица:небет шекер,орехови ядки,локум,лист индрише,бонбони-лукчета,резен кромид лук.
Незнам дали е удачно при бременни/предвид индришето/но другите съставки са абсолютно безвредни  Peace
Сок от черна ряпа /издълбана/с мед е също много добро средство при кашлица.

# 312

Това ми напомня за бабиния сироп против кашлица:небет шекер,орехови ядки,локум,лист индрише,бонбони-лукчета,резен кромид лук.
Незнам дали е удачно при бременни/предвид индришето/но другите съставки са абсолютно безвредни  Peace
Сок от черна ряпа /издълбана/с мед е също много добро средство при кашлица.

[/quote]

Хааа... небет шекер беше...много съм зле, чудих се сумати време как му беше името   Joy Извинявам се за допуснатата грешка Simple Smile

# 313
Момичета, знаете ли разликата между задна плацента и плацента превия... Питам ви защото при една от консултациите лекарката, която ме прие /моята я нямаше/ каза че плацентата ми е превия, а моята днеска каза, че е задна... аз ли нещо не съм разбрала  newsm78

# 314
Разликата е огромна - принципно плацентата се закрепва и развива на някоя от стените на матката предната или задната и затова и така я наричат. Плацента превия е рисков фактор за естествено раждане защото тя се развива на отвора на шийката и затруднява излизането на бебето и обикновено се прави секцио.

Скрит текст:
Предлежащата плацента (плацента превия) е състояние, при което плацентата е разположена близо до вътрешния отвор на цервикалния канал (канала на маточната шийка) или го покрива.

Тези плаценти се наричат ниски и могат в хода на бремеността да се вдигнат ето една снимка

Общи условия

Активация на акаунт