Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 43 005
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • София
значи, ще се информирам колкото мога, пък живот и здраве, дано съм късметлийка Praynig
досега все едно съм спала някъде.. пък навсякъде почти, коментарът по повод раждане е ".. е, и някой и друг шев, разбира се, но това няма значение, важното е, че бебо е здрав.." Не оспорвам приоритетите и че детето е най-важно, но някак все едно шевовете са нещо съвсем нормално, че и задължително, разбират се от амо себе си ooooh!

# 451
Аз си мисля, че шевовете са почти неизбежни още повече за първо раждане.
Не е само до грешки във воденето на раждането и изкуственото му ускоряване, едно време също са получавали разкъсвания при съвсем естествени раждания.

# 452
  • София
Раждах в бившата Тина Киркова. Рових по старите си мнения, защото забравих името на акушерката  Blush - Ева Белишка.

# 453
  • София
Чета разни теми из форума и ми се набива на очи нещо, за което досега не съм се замисляла дори. Задължително ли има шевове при раждането, пък било то и най-лекото? Раждане без кърпене утопия ли е?
Според мен всичко зависи от това до колко ти е еластична кожата.Имам две раждания прз 8 години.И при двете имам само вътрешни шевове!Бебетата ми бяха 3.200кг. и 3кг.

# 454
Момичета някоя от вас пие ли магнерот?На мен доктора ми изписа 3х2 на ден до раждането това не е ли много.А и чета по форуми че деветия месец се спира а на мен ми го изписаха точно в деветия.

# 455
sunny_28 аз съм го пила точно по тази схема когато ми го изписаха в началото (4 месец), после в 8-я ми го намалиха на 3х1, но ми го спряха когато започнах 37 г.с. Теб с каква цел ти го изписват точно в 9-я? Той се изписва за успокояване на контракции и за това в 9-я се спира.

# 456
  • Варна
Съни,
на мен лично ми звучи абсурдно да го пиеш в такива огромни дози и то в тези седмици. Защо ти го изписаха наистина, да не би да си планирана за секцио?
Чета разни теми из форума и ми се набива на очи нещо, за което досега не съм се замисляла дори. Задължително ли има шевове при раждането, пък било то и най-лекото? Раждане без кърпене утопия ли е?
Според мен всичко зависи от това до колко ти е еластична кожата.
Аз също мисля така.

# 457
Да планирана съм за секцио за 24.12,но ми увеличиха дозата като ми правиха запис на тонове и имах контракций.

# 458
Ясно, явно целта е да те задържат да не тръгнеш по-рано да раждаш Rolling Eyes.

# 459
  • Варна
Да, явно е така.

# 460
А дали тази доза би могла да навреди на бебето?Извинявайте за глупавите въпроси,но ми е първа бременност и много се притеснявам

# 461
Няма как да му навреди не се тревожи  Hug
Ето прочети тук http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/14018-magneziyat-pazi-ot- … remenno-razhdane/

# 462
  • София
Фея Кръстница, Алексче, Мибобо, Елена Ди, АнМари, Магика, Месечинка Виторога, благодаря ви за мненията  bouquet (дано не съм изпуснала някого)
опитвам се да не се притеснявам отсега, но ми е трудно  Sad

# 463
Фея Кръстница, Алексче, Мибобо, Елена Ди, АнМари, Магика, Месечинка Виторога, благодаря ви за мненията  bouquet (дано не съм изпуснала някого)
Стегни се и не се шашкай от сега, някой и друг шев дори да се наложи не е болка за умиране.
Ами, ако се наложи секцио или разни други процедури/ няма да ти ги изреждам, за да не те плаша/ , какво ще правиш?
Така, че спокойно.

# 464

Няма причини да се притесняваш чак толкова - как ще протече раждането ти, зависи в много голяма степен от това колко съзнателно и активно ще се отнесеш ти самата спрямо него. Поне в София има голям избор от болници и лекари, така че има къде да отидеш. Предлагат се и курсове за естествено раждане, от които можеш да се информираш какво да правиш и какво да избягваш, ако искаш максимално естествено раждане с минимум "поражения".

Общи условия

Активация на акаунт