Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 43 020
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
t@to, има бременни, които я пият до края на бременността. Има такива, които я пият и по време на кърмене.
Аз ходех на частна консултация. Лекарката ми каза да я спра когато започнах с витамините за бременни.

# 436
Аз я пия и от преди да забремения по препоръка на гинеколожката ми ,но да питам ....

Благодаря 

# 437
  • Пазарджик
Здравейте, да попитам - някой правил ли си е зъб с упойка по време на бременност. Опасно ли е? Моята лекарка каза, че няма проблем, но аз се притеснявам.

# 438
t@to и да я пиеш повече няма да ти навреди, това е витамин Peace. Аз понеже не пиех допълнителни витамини и си я пих до около 7 месец и тогава като ми свърши опаковката и я спрях. Както и AnMary е казала, някой я пият цялата бременост и после по време на кърмене.

Irina St. аз не съм правила зъб, но съм чувала че си има специални упойки за бременни без адреналин, така че щом и лекарят е казал че няма проблем не се притеснявай  Hug. А и много е болезнено ли, че не можеш без упойка?

# 439
  • Пазарджик
mibobo,не, не болка за умиране, но много ме е страх. Иначе само ме наболява леко и да не стане по-голяма беля, че имам още около 2 месеца бременност. Мерси за отговора Simple Smile

# 440
Ако много те е страх, по-добре да ти сложат упойка. Когато човек е уплашен, също се отделя адреналин, който бебето определено усеща, докато упойката е локална. Евентуалният риск е да не попадне в голям кръвоносен съд при поставянето. Чувала съм за упойки без адреналин за хора със сърдечни проблеми, но моят зъболекар не работеше с такива. Правила съм си общо 10 пломби през трети и шести месец, без упойка, защото не ме болеше много.

# 441
  • Пазарджик
Алексче, мерси, така малко се поуспокоих, да, много ме е страх и аз зъби без упойка никога не съм си правила. Мерси за отговора.

# 442
  • София
Чета разни теми из форума и ми се набива на очи нещо, за което досега не съм се замисляла дори. Задължително ли има шевове при раждането, пък било то и най-лекото? Раждане без кърпене утопия ли е?

# 443
Раждане без кърпене утопия ли е?
По протокола за раждане в нашите болници - общо взето, да.

# 444
  • София
Раждане без кърпене утопия ли е?
По протокола за раждане в нашите болници - общо взето, да.
ужас.. Cry
благодаря ти, Алексче, за отговора

# 445
  • София
Чета разни теми из форума и ми се набива на очи нещо, за което досега не съм се замисляла дори. Задължително ли има шевове при раждането, пък било то и най-лекото? Раждане без кърпене утопия ли е?
Много зависи в какви ръце попаднеш. При второто ми раждане попаднах при страхотна акушерка. Нямах никакви шевове (нито вътрешни, нито външни).

# 446
  • София
Много зависи в какви ръце попаднеш. При второто ми раждане попаднах при страхотна акушерка. Нямах никакви шевове (нито вътрешни, нито външни).
AnMary   bouquet
сега остава да споделиш и къде си раждала и коя е акушерката? Whistling

# 447
Мина, с първото раждане ми правиха и епизиотомия, и ме шиха. Маса време след това не можех да сядам. Ходенето по голяма нужда също беше изключително неприятно. 

При второто раждане се цепнах леко, но не са ме шили. Не усещах никаква болка или дискомфорт. Не знам кога е зараснало.

Та АнМари е права.

# 448
Ако човек е добре информиран за манипулациите, които увеличават вероятността от разкъсвания и избере подходящия лекар, има шанс да роди без тези "екстри".

# 449
От 5 които бяхме родили в един ден, 3 бяхме с шевове, едната без и едната само с 1 вътрешен. Но честно казано си зависи и от броя шевове, както и от самия разрез аз не съм имала проблем с ходене до тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт