Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 908
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • на последния етаж
Амира, много ти е рано да се притесняваш, че бебето не се е обърнало. Успокой се, всичко ще се нареди както трябва към края на бременността.
Съгласна съм. Моята дъщеря, например, се обърна дни преди раждането.  Peace

# 616
  • Варна
Да търся ли доктора още днес за това СУЕ или да изчакам до утре,че тогава имам час.Надявам се всичко с бебето да е наред.
СУЕ-то ти е нормално, писах го вече, при бременност стойностите са завишени, референтните граници, които са дадени са за НЕбременни!

# 617
благодаря вече съм по-спокойна

# 618
  • София
Моето СУЕ миналата седмица беше 49 също.Леко повишени левкоцити и малко паднал Хб.Док каза че е нормално е че при бременни СУЕ-то не тр да се изследва защото почти винаги и завишено.Аз обаче си го следя понеже имам автоимунно заболяване и де да го знам дали няма да реши точно сега да ми се усмихне:) Така че не се притеснявай. Но все пак си го кажи на док де.

# 619
Да утре ще кажа като отида задължително

# 620
  • София
При автоимунно заболяване е нормално да е 49 СУЕ-то. При възпалени бъбреци също, при ревматизъм... Както казва моята лекарка винаги има причина. Иначе е нормално да е 30 например при норма 12. Аз лично много съм си патила от това, че е "нормално СУЕ-то да е повишено". Все пак ние не сме лекари, аз също изразявам мнение от опит. Както беше "нормално", така после се опитваха да ми кажат че съм отишла с инфекция да раждам, така че чуя ли СУЕ и ме втриса.
sunny_28 дано при теб всичко е наред, пиши после.  Hug

# 621
при мен референтните стойности са 0-20 а и другите показатели са ми нормални на изследванията, но утре ще видим какво ще ми кажат и ще пиша.А дали има някакъв риск за бебето

# 622
  • София
При автоимунно заболяване е нормално да е 49 СУЕ-то. При възпалени бъбреци също, при ревматизъм... Както казва моята лекарка винаги има причина. Иначе е нормално да е 30 например при норма 12. Аз лично много съм си патила от това, че е "нормално СУЕ-то да е повишено". Все пак ние не сме лекари, аз също изразявам мнение от опит. Както беше "нормално", така после се опитваха да ми кажат че съм отишла с инфекция да раждам, така че чуя ли СУЕ и ме втриса.
sunny_28 дано при теб всичко е наред, пиши после.  Hug
Да.Аз затова за сега не се притеснявам. Когато си правих изследванията бях и хремава и може и това да е повдигнало малко СУЕ-то. Ще видим след известно време.

# 623
Здравейтеее   bouquet

Видях двете чертички преди два дни на 16 ти.
Имам няколко въпроса  newsm78
Първо да уточня попринцим цикълът ми варира м/у 29-33 дни. Миналият месец за първи път започнах със следене на БТ. Тогава цикълът ми беше къс - 26 дни (което не е нормално за мен) с предполагаема О. на 13,14 ден.
Първи ден от последния цикъл беше на 9 ти Ноември ако смятам от тогава трябва да съм 5 гс. Обаче бях с късна О. (може да погледнете и графиката) на 24 ден ако смятам от тогава съм 4 гс. Та въпросът ми е - според вас от коя дата да смятам?
Иии още един въпрос - от време на време имам пробождания и болки ниско долу, това нормално ли е?

Извинявам се ако са ми тъпи въпросите, но ми е първа бременност и не съм в час с нещата, които настъпват в момента  Embarassed

Ще съм ви благодарна ако отговорите.. Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 624
  • Варна
Здравейтеее   bouquet

Видях двете чертички преди два дни на 16 ти. Честито! Simple Smile
Имам няколко въпроса  newsm78
Първо да уточня попринцим цикълът ми варира м/у 29-33 дни. Миналият месец за първи път започнах със следене на БТ. Тогава цикълът ми беше къс - 26 дни (което не е нормално за мен) с предполагаема О. на 13,14 ден.
Първи ден от последния цикъл беше на 9 ти Ноември ако смятам от тогава трябва да съм 5 гс. Обаче бях с късна О. (може да погледнете и графиката) на 24 ден ако смятам от тогава съм 4 гс. Та въпросът ми е - според вас от коя дата да смятам? От първият ден на последния цикъл, т.е. от 9-ти ноември
Иии още един въпрос - от време на време имам пробождания и болки ниско долу, това нормално ли е? Да, стига да не са прекалено силни.

Извинявам се ако са ми тъпи въпросите, но ми е първа бременност и не съм в час с нещата, които настъпват в момента  Embarassed

Ще съм ви благодарна ако отговорите.. Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 625
Maqqq91 първо честито  Hug.
Гестационните седмици официално се смятат по дата на последния МЦ , това вече кога е била О си е различно за всяка жена и да ти може да си я знаеш кога е била, но по документи ще те водят по датата на цикъла Peace. Това с пробожданията и болките е нормално, не се притеснявай  Peace ,е стига да не са много сериозни.

# 626
  • Шумен
АЗ доколкото знам се смята от първият ден на последния цикъл, а относно болките - и аз имах такива болки в началото на бременността, бяха леки и мисля че са нормални. Другите мами са по-запознати да кажат и те. Лека бременност ти желая  Hug

# 627
Благодаря за бързите отговори момичета  Hug
И аз знам, че се смята от първи ден на последния цикъл, обаче Денис (предполагам,че почти всички я знаете) ми каза, че официално съм 4 гс. Поради това исках да чуя и други мнения.
Добрее, значи съм 5 гс, обаче плода реално е развит като 4 гс.. Нали?  Embarassed
Болките не са мн силни ако се има впредвид, че имам ужасно болезнена М. Не са и продължителни, за около 30 мин, после отшумяват.
Извинете ако се натрапвам  Rolling Eyes

# 628
  • Варна
Благодаря за бързите отговори момичета  Hug
И аз знам, че се смята от първи ден на последния цикъл, обаче Денис (предполагам,че почти всички я знаете) ми каза, че официално съм 4 гс. Поради това исках да чуя и други мнения.
Добрее, значи съм 5 гс, обаче плода реално е развит като 4 гс.. Нали?  Embarassed
Болките не са мн силни ако се има впредвид, че имам ужасно болезнена М. Не са и продължителни, за около 30 мин, после отшумяват.
Извинете ако се натрапвам  Rolling Eyes

Официално си в 5 г.с. Така смятат гинеколозите.
Не се вторачвай толкова колко са нормите за една или друга г.с. Понякога се случва човекът зад видеозона да не измери добре, та после има да се вкарваш във филми.

# 629
  • Шумен
Подкрепям напълно Хексе  Peace и аз съм с малко по-дълъг цикъл и сега като ми кажат, че бебето ми изоставало с няколко дена не се шашкам и си имам едно на ум  Naughty така, че го давай по-спокойно   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт