Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 910
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз мисля, че е рано да се притесняваш за обръщането. Моята кукла беше надолу с главата доста време, но към 32-3 седмица се беше завъртяла седалищно. На следващия преглед пак се беше позиционирала правилно. Има ли място, ще се въртят бебоците, няма как.

# 601
  • Варна
И аз съм чувала, че е полезно за обръщането да се върви на "четири крака", но не съм го пробвала лично. Peace
Аз пък съм чела, че от такива упражнения има опасност бебето да се омотае в пъпната връв. Не знам колко е вярно, но има логика. Аз не бих рискувала.

# 602
Днес бях на изследвания и СУЕ ми е много високо  47 от референтни стойности 0-20
RBC/ЕРИТРОЦИТЕН БРОЙ/-3,77 4,2-5,4
ХЕМАТОКРИТ-0,339  0,37-0,47
СРЕДНА ХЕМАГЛОБИНОВА КОНЦ. В ЕРИТРОЦИТА 357  330-350
СЕДИМЕНТ 7-8 ЛЕВК.
Тези показатели не са ми в нормите,другите са добре.Това крие ли някаква опастност за плода?Много се притеснявам,а и вече съм в края на бременността

# 603
  • София
Какво казва лекаря за изследванията? Това СУЕ показва, че има някаква инфекция, но щом другите показатели са ти ок е странно. Да те боли нещо - гърлото например? Или ставите, костите? Досега какви ти бяха стойностите на другите изследвания?

# 604
В сряда съм на лекар а в началото на бременността са ми пускали СУЕ там си е нормално.Схващат ми се пръстите на ръцете и са ми малко надути краката

# 605
  • Пловдив
Благодаря на всички момичета отговорили ми за обръщането на бебенцето Hug
Очевидно ще се наложи да почистя пода на четири крака Mr. Green
Дано бебека се обърне и всичко да мине  гладко и безпроблемно Hug

# 606
  • София
Според мен ти е рано да пробваш да чистиш пода на 4 крака, това май се препоръчваше в последните седмици от бременността, ако бебето още не се е обърнало  Peace Аз го пробвах първия път и при мен не помогна, но освен това ме предупредиха, че така можеш и да предизвикаш раждането да тръгне  Flutter

# 607
Аз лично те съветвам, ако четеш на английски, да прочетеш внимателно препоръките в онзи линк, който съм дала.

# 608
  • Пловдив
meggle ,пода ще го чистя така само като няма вече на къде,сега ме е страх Hug

Алексче
,с гугъл преводач ще се справя с изразите който не разбирам Blush

# 609
Днес бях на изследвания и СУЕ ми е много високо  47 от референтни стойности 0-20
RBC/ЕРИТРОЦИТЕН БРОЙ/-3,77 4,2-5,4
ХЕМАТОКРИТ-0,339  0,37-0,47
СРЕДНА ХЕМАГЛОБИНОВА КОНЦ. В ЕРИТРОЦИТА 357  330-350
СЕДИМЕНТ 7-8 ЛЕВК.
Тези показатели не са ми в нормите,другите са добре.Това крие ли някаква опастност за плода?Много се притеснявам,а и вече съм в края на бременността

Хемоглобина как ти е?

# 610
  • Варна
Какво казва лекаря за изследванията? Това СУЕ показва, че има някаква инфекция, но щом другите показатели са ти ок е странно. Да те боли нещо - гърлото например? Или ставите, костите? Досега какви ти бяха стойностите на другите изследвания?
Глупости. При бременност СУЕ е много завишено и това е нормално! Коментирано е сто пъти сигурно. Останалите показатели са свързани с хемоглобина, ако той е паднал нормално е да са такива. 7-8 левкоцита също не ми изглеждат драма. За мен нещата са ОК, разбира се, и лекар трябва да се произнесе.

# 611
Хемоглобина ми е 121

# 612
  • София
Перфектен ти е, принципно трябва да е между 120/160, но при бременност пада доста.

# 613
Амира, много ти е рано да се притесняваш, че бебето не се е обърнало. Успокой се, всичко ще се нареди както трябва към края на бременността.

# 614
Да търся ли доктора още днес за това СУЕ или да изчакам до утре,че тогава имам час.Надявам се всичко с бебето да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт