Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 918
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
А кога най-рано мога да направя тест? Като цяло нищо чудно да си втълпявам всички тези признаци, и да се вглеждам много във всичко, защото в последно  време много чета по темата. Но не си спомням преди да ме е наболявал кръст, да съм имала тази тежест и т.н. Бебчето е желано, макар, че бяхме решили по-сериозно да започнем да работим след няколко месеца. Но пък знае ли се, това поисках от Дядо Коледа, може да съм слушала много. Grinning

# 586
Можеш да направиш тест на първия ден от евентуално закъснение, ако желаеш достоверен резултат, разбира се.

# 587
И аз така знам, ама се надявах да установя по-рано. Mr. Green Благодаря ви много.   bouquet

# 588
Някои отричат остъргването на езика, защото с лошите бактерии се махали и добрите....
Е, то все едно да кажат да не се мият зъбите, че в плаката има и полезни бактерии...

Аз стържа езика всяка вечер.

Алия, ще стискам палци тогава!

# 589
  • гр.София
Поздрав момичета,толкова ми хареса,че неможех да не споделя с вас  Heart Eyes
Скрит текст:
Днес татко ме гушна и радостно рече:
 “В корема на мама живее човече.”
Дали е момченце или пък момиче?
 Дали ще е братче или пък сестриче?
То колкото житено зрънце е само,
 но спи и расте под сърцето на мама.
 И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил в корема й бебе.”
 Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
 Ами как се побира? Не му ли е тясно?
 “Не, не се тревожи! - Мама права застава.
 - Виж, коремът ми също расте, наедрява.
 Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
 все едно е къщурка - и просторна, и лека...
 Ден след ден се заобля, ден след ден се издува
- има място за бебчо дори да лудува!”
Вече в кухнята често заседява се мама.
 Ние с татко се смеем, че похапва за двама
 - два банана изяжда, две филийки препича…
И след малко от глад към хладилника тича!
 Ала то е, защото се храни с нея бебчо,
дето в корема й кротко живее.
 Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.
 Понякога мама бледа лежи.
 Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
 и заедно с татко за нея се грижа.
 Когато заспи, стихват стъпки и песни
 - съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
 защото и бебето също сънува.
 Колко много коремът на мама порасна!
 Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита,
 и почуква с юмруче... за мене ли пита?
 Знам, не вижда оттам непознатия батко,
 но познава гласа ми и този на татко,
 затова му разказваме как си мечтаем,
 скоро заедно с него у дома да играем.
 С нетърпение питам: ”Защо ли се бави?
 И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
 “Още малко остана - моят татко отвръща.
 - Ще ухае на бебе после цялата къща!”

# 590
  • Варна
Момичета, занм, че не сте лекари, но вероятно ще имам достъп до такъв чак утре.
Вчера имах както се оказа еднократно кафеникаво зацапване, в 33 г.с съм. Нямах болки, контракции както обикновено, все пак пия 3х2 магнерот и 3х1 ношпа. Отидох веднага в АГ Варна и там пълен потрес и некомпетентност. В крайна сметка ехографски и гинекологичен преглед, всичко уж нормално. Имало 0.8 см разкритие. На въпросите ми далли се налага да лежа в болница, ми се отговори,че си е мой избор. И прочее нелепости, аз си заминах. Днес цял ден зацапва все едно се изчиства, това което е било от вчера. Съвсем едва забелижимо и ме боли кръст. Не е имало второ обилно зацпване, под обилно визирам това, че ми се беше напоена половин ежедневна превръзка.
Та се чудя в крайна сметка дали се е разминало и какво да правя?

# 591
  • Пловдив
Момичета ,има ли някакви упражнения с който може да се помогне на бебето да се обърне с главичката на долу? Знам ,че е още рано,но все пак да съм подготвена..

# 592
Момичета ,има ли някакви упражнения с който може да се помогне на бебето да се обърне с главичката на долу? Знам ,че е още рано,но все пак да съм подготвена..

Като лежиш само на лявата или на дясната страна... в един момент ще почне да му става неудобно и би трябвало да се обърне  Peace поне така четох Simple Smile

Сега видях от лентичката ти, че си 28 г.с. при мен тогава се обърна

# 593
www.spinningbabies.com

# 594
  • София !
Момичета, занм, че не сте лекари, но вероятно ще имам достъп до такъв чак утре.
Вчера имах както се оказа еднократно кафеникаво зацапване, в 33 г.с съм. Нямах болки, контракции както обикновено, все пак пия 3х2 магнерот и 3х1 ношпа. Отидох веднага в АГ Варна и там пълен потрес и некомпетентност. В крайна сметка ехографски и гинекологичен преглед, всичко уж нормално. Имало 0.8 см разкритие. На въпросите ми далли се налага да лежа в болница, ми се отговори,че си е мой избор. И прочее нелепости, аз си заминах. Днес цял ден зацапва все едно се изчиства, това което е било от вчера. Съвсем едва забелижимо и ме боли кръст. Не е имало второ обилно зацпване, под обилно визирам това, че ми се беше напоена половин ежедневна превръзка.
Та се чудя в крайна сметка дали се е разминало и какво да правя?

Аз бих те посъветвала да идеш утре при наблюдаващия те лекар , все пак тия зацапвания не се шега работа според мен . Хубаво е да си те види лекаря , да ти направи един преглед , да види как са нещата !! Все пак и за разкритие си писала , знам ли . Лично аз бих посетила лекар утре  Peace .

# 595
  • София
При мен като имаше зацапване ми изписаха Магнерот,но ти вече го пиеш...

# 596
  • София
Красе, аз имах зацапване в по-ранна седмица и след прегледа док каза, че няма нищо притеснително. Изписа ми магнезий, само че с друга марка и зацапването мина много бързо. Ти защо мислиш, че трябва да лежиш в болница? Явно всичко е нормално, но нали лекарите трябва да си точат касата, а какво по-лесно от това, когато насреща имат притеснена бременна. За свое успокоение отиди на друг преглед и стискам палци всичко да е наред.

# 597

Може и да ти прозвучи смешно, но моето се обърна след като 2 дни подред правих сапунка на пода в банята. Joy Тамън беше приключил основния ремонт и с един куршум -  2 заека.  hahaha Някъде бях прочела подобна щуротия и при мен взе че подейства. Иначе не се притеснявай моя доктор казваше, че може да се обърне в последния момент и, че не веднъж се е случвало докато отиват към операционната бебето да се обърне от седалищно в надолу с главичката.

# 598
  • София !

Моята сама се обърна , а се въртеше много , на всеки преглед беше в различна поза и в последния момент се обърна . Имаш време още , дано си се обърне в правилна позиция до края  Hug

# 599
  • Варна

Може и да ти прозвучи смешно, но моето се обърна след като 2 дни подред правих сапунка на пода в банята. Joy Тамън беше приключил основния ремонт и с един куршум -  2 заека.  hahaha Някъде бях прочела подобна щуротия и при мен взе че подейства. Иначе не се притеснявай моя доктор казваше, че може да се обърне в последния момент и, че не веднъж се е случвало докато отиват към операционната бебето да се обърне от седалищно в надолу с главичката.

И аз съм чувала, че е полезно за обръщането да се върви на "четири крака", но не съм го пробвала лично. Peace

Общи условия

Активация на акаунт