Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 253
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.София
Е как пък да не може да изместят термина заради размерите,ако не по тях по какво друго да го изместят??? Да някои се раждат по-малки,други по-едри,но точно за това има параметри отговарящи на седмиците,които не са категорични,а са от-до.На мен пък не ми се вижда реално,да ми определят термина по датата на последния Ц.,защото О. е доста варираща при всяка жена,а не на 14 ден н.пр.
Ние например по размери сме 2 седм.по-голями,но аз знам че е нормално,защото съм с къс Ц.,следователно О.ми е на 9-10 ден,а не на 14-16. И от там е тази разлика в размерите,дата за раждане по  последен Ц ми е на 15.01,но на последния преглед и след това на ФМ,ми казаха че до 31.12-01.01. ще съм родила,защото бебето отговаря на по-голяма седмица.

# 151
Размерът на бебето не е показател кога трябва да се роди.

# 152
  • гр.София
Не е показател,ако разликата в размерите е нормална.2 седм.е голяма разлика не само според мен ,но и според АГ и специалиста по ФМ,което ако няма проблем(като гестационен диабет н.пр) говори че зачеването е било по-рано,следователно и термина е друг.

# 153
А може и да говори, че измерванията и изчисленията на ехографа са неточни.

# 154
  • гр.София
В моя случай няма как 3ма различни д-ра,с 3 различни апарата са правени замерванията.При Аг,при д-р.Стратиева и при д-ра който ми прави доплера излиза така  Wink  А и ако има грешка в измерването, при тонито например,един път ще покаже така,ама всеки път да не измерват правилно,не вярвам.

# 155
Да, да, и при мен не трима, а два пъти по трима различни лекари ме гледаха на различни апарати, през различни седмици на бременноста - малко било бебето, назад било с поне 1 седмица; е, много "малко" се роди - 3750 гр.
Просто имала малка глава и къси бедра.

# 156
  • гр.София
Ами имайки предвид че съм с ранна О,при мен си е точно така.Но 1 седм.не е никак голяма ралика,при мен такава имаше в измерванията между главичката,бедрата,коремчето и т.н. на 2 ФМ,та то не се взима в предвид току така разликите,а само по-драстичните.
Алексче аз спирам с коментарите по тази тема,защото уважавам мнението на всеки,но и моето променям трудно и винаги ще има хора,които мисля като мен и такива,които мислят като теб,в конкретния случай  Peace

# 157
Момичета, като съм пила хапчета и след две-три-четири минути повърна, трябва ли пак да ги пия хапчетата?

# 158
  • София !
Момичета, като съм пила хапчета и след две-три-четири минути повърна, трябва ли пак да ги пия хапчетата?

Аз лично не бих пила . От началните месеци повръщах , и като пиех Деган за повръщането , сега го пийна и след 5 минути връщам ''поръчката'' , но никога не съм писала повторно веднага след това .

Иначе за размерите всичко си е индивидуално бе хора . Аз по ехиграф трябваше да родя бебе 2,700гр. , а родих 3,200гр. . Така че , не винаги ехографа показва вярно . Той дори лекаря ми ми го каза . В крайна сметка важното е бебчето да се роди живо и здраво и всичко да е наред !

# 159
  • гр.София
Ако си повърнала и самото хапче,мисля че трябва да пиеш друго,но ако не си го повърнала няма нужда.

# 160
  • Пловдив
Явно за всяко нещо си има първи път- имам киселини..това пък как да оправя?! Crossing Arms

# 161
Здравейте, момичета   Simple Smile
Не съм съвсем за тук, но ме притеснява един въпрос, който не знам къде да задам  Blush
Тази тема ми се вижда най-подходяща.
Правим опити за бебе от няколко месеца.
Сега ми се налага да извадя един зъб и точно по това време може да се падна в овулация ( ден преди О, деня на О, а може и ден след О....там някъде)
Сега съм пред дилемата какво да правя.......трябва ли заради един зъб да пропуснем месеца  или няма проблем да го извадя дори по време на О и да не спираме с опитите?
Никак не ми се иска да пропускаме този месец заради това  Confused
Вие как мислите?

аз нямам подобен опит, но като размисля не виждам какъв би бил проблема  Thinking . Какво се притесняваш, това че ще ти бият упойка ли?  

armira принципно има хапчета за киселини, но можеш да пробваш с газирана вода, да хапнеш нещо кисело (кисели краставички например)

# 162
  • София !
Явно за всяко нещо си има първи път- имам киселини..това пък как да оправя?! Crossing Arms

Офф , аз съм забравила вече с какво се спасявах .... Сещам се за - зелени кисели ябълки , газирана вода , бяха ми казвали дъвка орбит - ама колко помага това нямам идея , че имах проблем с венците и не смеех да дъвча дъвка . Чула съм и за прясно мляко , ма и за това не мога да кажа , че по време на бременността - само мисълта за него ме караше да  Sick ..... Пробвай със зелените ябълки - най много ми помагаха на мен .

# 163
Мен с предната бременност ме почнаха към 6-ти месец и си ги имах до края. Сега е същата работа, имам киселини всеки ден. Преди пиех газирана вода, но сега не пия нищо, защото трябва да пия всеки ден газирано, а не искам. Чаша студено прясно мляко също помага.

# 164
Мен вече нищо не ме спасява от киселините, но като бях в по-малките месеци помагаха: газирана вода, чаша студено прясно мляко, слънчогледови семки, ябълка.

Общи условия

Активация на акаунт