Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 40 874
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да и аз за първи път чувам сам да си вземеш секрет , при това напишкан. на ,ен са ми вземали или само секрет или само урина  newsm78. Аз есец преди раждането имах бактерии в урината и ме караха да пия антибиотик

# 691
На мен само лекарката ми е взимала вагинален секрет ... Не мога да си обясня защо те кара да го правиш сама newsm78

На мен - също. Много странна е лекарката ти, Мариса.

# 692
  • Пловдив
Момичета,започнаха да ме болият петите Rolling Eyes
Предполагам ,че е свързано с тежестта от бременността,но може би има някакво решение..?
Дали ако започна да ходя/нося обувки с малко токче няма да си помогна?

# 693
  • София
armira, може би ще облекчи натоварването.
Аз не можех да вляза в никакви обувки. С първата ми бременност успях да нося ниски зимни обувки (разкопчани). В ботушите си не можех да се побера.
С втората (добре, че беше лятна) карах с чехли и джапанки.
Петите ме наболяваха към края на бременността.

# 694
Амира, избери обувки с колкото се може по-малка разликата между нивото, на което ти е петата и това, на което са пръстите ти. Нека тези обувки са и с добра зона за сводчето. Подобни характеристики имат маратонките, т.нар. професионални обувки (напр. Dansko; не знам дали ги има в БГ) и обувките за комфорт (напр. Ecco, които поне преди 10 год. имаха магазин на бул. "Витоша").

# 695
Момичета, Весела Коледа!!!
Благодаря за отговорите. Докато ви чета единственото което ми идва на ум е, че аз не съм разбрала нищо. След нова година ще отида до клиниката. Весели празници   bouquet

# 696
Marissa_,
най-вероятно лекарката ти иска изследване на стерилна урина, не вагинален секрет. Урината се носи в лабораторията в стерилен контейнер от аптеката, като се взема средна струя от първата сутрешна урина след тоалет. Средна струя значи, че изпишкваш малко и след това пишкаш в контейнера.

# 697
Момичета нещо настивам и гърлото много ме боли - да попитам нали може да смуча  Herbitussin щом са билкови?
Другото е, че сутринта се събудих и езика ми е черен- може ли да е някаква странична реакция от Малтофера, въпреки че аз го привършвам и ми е втори прием вече през бременността...  newsm78

Честито Рождество Христово на всички Вас   bouquet

# 698
Тони, прави си гаргара със сода, когато се сетиш през деня. Аз след това съм като нова - няма и след от болка. Особено вечер след гаргарата лягаш без да пиеш вода, малко ти драска гърлото, но на сутринта все едно не ме е боляло.
 Препоръчаха ми и едни други хапченца за смучене от твоите, но най-добре да питаш АГ или личния дори и за безобидните лекарства.

# 699
  • София
Момичета нещо настивам и гърлото много ме боли - да попитам нали може да смуча  Herbitussin щом са билкови?
Другото е, че сутринта се събудих и езика ми е черен- може ли да е някаква странична реакция от Малтофера, въпреки че аз го привършвам и ми е втори прием вече през бременността...  newsm78

Честито Рождество Христово на всички Вас   bouquet

На мен ми предписаха някакви специално за бременни за смучене, но бяха с изключително отвратителен вкус , или поне на мен така ми се е струвало тогава. Ако не си взела някакви, утре ще пиша как се казват.

Ченото по езика най-вероятно от желязото. На снаха ми преди 3 месеца и ръбите, започнаха да й се оцветяват, но след като роди за седмица  две си възвърнаха цвета и отлаганията изчезнаха

# 700
Момичета нещо настивам и гърлото много ме боли - да попитам нали може да смуча  Herbitussin щом са билкови?
Другото е, че сутринта се събудих и езика ми е черен- може ли да е някаква странична реакция от Малтофера, въпреки че аз го привършвам и ми е втори прием вече през бременността...  newsm78

Честито Рождество Христово на всички Вас   bouquet

На мен ми предписаха някакви специално за бременни за смучене, но бяха с изключително отвратителен вкус , или поне на мен така ми се е струвало тогава. Ако не си взела някакви, утре ще пиша как се казват.

Ченото по езика най-вероятно от желязото. На снаха ми преди 3 месеца и ръбите, започнаха да й се оцветяват, но след като роди за седмица  две си възвърнаха цвета и отлаганията изчезнаха

Ами бях днес при мойта ЛЛ каза ми, че мога да смуча Хербетосинките, но ще съм ти благодарна, ако ти е възможно да ми кажеш кои са били тези таблети специално за бременни Simple Smile . Иначе за езика ми каза, че от затруднена храносмилателна система и това, че имам постоянно кажи речи киселини...

# 701
За смучене  с приятен вкус и добър ефект,подходящи за бременни са ПРОПОЛКИ,предлагат се в три различни вкуса-лимон,алое вера и малина.
На мен ми помогнаха

# 702
  • София
Иначе за езика ми каза, че от затруднена храносмилателна система и това, че имам постоянно кажи речи киселини...
Това за черния език? Не ми звучи професионално. Аз имам проблеми с жлъчката, които се засилиха по време на бременността. Киселини имах постоянно, повръщах постоянно - не съм имала подобни оплаквания.

# 703
Иначе за езика ми каза, че от затруднена храносмилателна система и това, че имам постоянно кажи речи киселини...
Това за черния език? Не ми звучи професионално. Аз имам проблеми с жлъчката, които се засилиха по време на бременността. Киселини имах постоянно, повръщах постоянно - не съм имала подобни оплаквания.

AnMary в какво точно ти се изразяват проблемите с жлъчката? Защото и аз преди да ида на лекар, четох на какво може да е симптом черния език и пишеше точно- проблеми с жлъчката, черния дроб, отслабена имунна система и т.н. Мисълта ми е какви изследвания е необходимо да си пусна, за да се види дали не е проблема в жлъчката, защото за черния дроб предполагам АСАТ и АЛАТ са достатъчни и на гастроентеролог ли трябва да ида? newsm78 , защото и на ММ  му се стори странно причината да е в киселините, т.к. той си ги има от години и никога не му е почернявал езика, а според мен няма как да е от малтофера, поради това, че само едно отпиване на вода после го отмива ...

Мерси предварително    bouquet  bouquet  bouquet

# 704
  • София
Моята жлъчка е прегъната и не работи с целия си обем. Мисля, че все още нямам камъни, макар че едната лекарка ми каза, че това е перспективата.
Ходих на ехограф, трябва да се разровя да видя какво точно пише в епикризата. Но беше много отдавна и най-вероятно съм я затрила.
При спазване на определена диета почти не правя кризи. Иначе при криза болката се локализира в областта на слънчевия сплит, дясно под ребрата.
Оказва и влияние върху черния дроб. Изследвания на черния дроб не съм си правила.

Диетата като цяло е "почти нищо". С годините разбрах каква храна не ми понася и не я консумирам. Например фъстъци (обикновени) не съм яла 15 и повече години. Кашу и шам фъстък - в малки количества е ок. Сурово зеле не мога да ям, моркови също. Никакви кореноплодни.
Комбинацията бяла ряпа и моркови направо ми действа като нокаут.

Пържени неща също трябва да се избягват. Препоръчително е обработка на пара или задушено (със съвсем малко мазнина).

При криза спасението ми е обикновени вафли и кисело мляко. В малки количества. Понякога карам така по 2-3 дена. И после е луда радост "АнМари може да яде и гълта"  Laughing

Около 2г след раждането имах малко тъмно петно на езика, но не го свързах с жлъчката или черния дроб. А и не помня дали имах кризи по това време.

Общи условия

Активация на акаунт