Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 371
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебенца! Да са живи и здрави  stork-boy stork-girl

# 151

За превръзките- аз с каката си взимах от най- простите и обикновени.

И аз така, но на втория ден ми свършиха превръзките и се обадих на нашите да ми донесат още.
Свекървата като ми купила от ония копринените (дето по принцип ги ползвам)... лелееее, изприщих се!  #Crazy Laughing

# 152
Добро утро и честити рожби на мама Хоуп! Вяра и любов да се прибавят за цялото семейство.  smile3525 newsm51

Принцесо, съжалявам да чуя за диабета. Всичко обаче ще бъде наред  Hug  smile3504

# 153
Добро утро и от мен  Hug Hug Hug
Лелеееее мама Норе - да са и живи и здрави бебенцата  Hug. Аз вече сериозно взех да се притеснявам, с тези подранили близнашки мами... Надявам се всичко да е наред, амаа както си правя плановете да изкарам до края на януари дали пък ще укретам и до коледа  newsm78.
Много се радвам за нопоявилите се бебета и ще чакам с нетърпение да се появи и мама Норе да разказва как са се случили нещата.
Прекрасен ден на всички, само прочетох новината и бързам да честитя, сега ще се върна да попрочета  Hug

# 154
Здравейте, момичета. Много ви благодаря за милите думи и хубавите пожелания, много ме трогнахте. Още веднъж благодаря! Наистина сте голяма подкрепа в този момент - някак на моменти ми става много мъчно за моите бебоци.....Не че има нещо, просто това, че не мога да ги виждам ме побърква. Имаме право само на един път в седмицата да ги виждаме, даже не знам ММ дали има това право. Иначе всеки ден слиза педъатър на партера в Майчин дом и подробно обяснява на близките какво е състоянието на бебетата, какво им се прави и т.н. Може да се обаждаш по телефона всеки ден, но информацията, която получаваш от сестрите е оскъдна.  Общо взето е това. Последно като им звънях казаха. че са започнали да се хранят сами, а Кристиян вече си диша сам!
ИМАМЕ СИ И МНОГО ХУБАВА НОВИНА В НОВАТА ТЕМА - ЧЕСТИТО ЗА НОВИТЕ БЕБЧЕТА - ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО КЪСМЕТ И СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА!!! ОТ ТУК НАТАТЪК САМО ХУБАВИ НОВИНИ ДА ИМА И МНОГО ПОВОДИ ЗА РОДОСТ И СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ!Някой ме беше питал за документите от Щерев дали са ми подготвили - Не нищо не ми дадоха, но и никой нищо не ми търси. Единствено в Майчин дом ми потърсиха документа за кръвната група. На следващия ден ми се обади доки от Щерев, за да ме пита какво е станало, подробно ме попита за бебетата - как са, за мерките и теглилките и т.н. Аз на свой ред я попитах дали има нещо, което трябва да взема от Щерев, а тя каза Не от Майчин дом всичко си изготвят. И така се и оказа. Издадоха ми болничен от Майчин дом.
Обсъждахте темата за превръзките след раждане - е аз понеже бях неподготвена - кумата ми донесе два пакета always - нощни и дневни мисля най - големите. И ми бяха предостатъчно за 4 дни престой в болницата. Нямах никакви проблеми от страна на протичане и т.н. Много от момичетата обаче бяха с лиглин, незнам защо си мислят, че е по - удобен.
Ще ви напиша и за престоя в болницата, но по - късно. Приятен ден от мен!

# 155
Chema, много се радвам, че малчовците са добре! Само тази практика в МД да не ги дават по-често. Те нали са в кувьози, защо не дават дори през стъклото на отделението да се видят, отдалечко?!?! Много странна практика, която вероятно е оправдана от гледна точка на здравето на малките, ама не е ли малко малко крайна?!  newsm78 Дано скоро да ги изпишат и да можеш да си ги гушкаш. Бъди спокойна - най-страшното е минало и от сега нататък всичко ще бъде наред!

# 156
Ехаааааа!  bdbaloni Димана и Калоян! Simple Smile Честито HOPE!   bouquet Да са ти живи и здрави бебковците и много да им се радвате! След Chema тъкмо за теб си мислех, че последното, което четох беше, че бебковците са учудващо големи за близнаци за седмиците, в които беше ти. Ще чакам разказът ти с нетърпение!  Hug

Принцесо, мен след последните изследвания ме предупредиха да внимавам със сладкото, че съм много близо до гестационен диабет. Аз по принцип не съм по сладкото, обожавам солено - чипсове, соленки, крекери... Хапвам си веднъж - дваж годишно за по една седмица, но това е единственото, което осезаемо се промени през бременността. Един месец преди изследванията умирах за сладичко. Опуках за нула време една кофичка с течен шоколад и ядях почти в несвяст бонбони теменужка, а сега дори и с плодовете трябва да внимавам, а на терасата има цяла щайга ябълки. Хапвам си по една ябълка на ден и в млякото с кафе има малко захар, но едвам се сдържам да не ям шоколад. Направо не знам какво ще ми покажат следващите изследвания!  Shocked Четох, че бременността предразполага към диабет, но трябва да си дочета страничката в книжката какво още пише. Дано дори и да се появи диабет, след раждането да изчезне!  Пиши как се развиват нещата при теб! Дано не се задълбочават повече, че и ти доста неща преживя! Hug

Тонини, едните превръзки се водят Парчета Карина №1, Анатомична подложка, детска 20 бр. - вносител "Корола" ООД. Това, което намерих в нета е, че фирмата е благоевградска и е за хигиенно санитарни материали. Тази опакова тук струва 1,95 лв. Другите, които са по-големички, се водят Парчета Компас №3, Анатомична превръзка 20 бр., внос Италия, ЕТ "Сузи - Снежана Добрева" и струват 3, 15 лв. За втората фирма не намерих нищо в нета, но мога да ти пиша на лични факса на първата и мобилния на втората. Тук в Шумен се продават в м-н "Том и Джери". Виждам, че в Ямбол и в София на Чипровци има бебешки магазини със същото име, но дали са една верига не става ясно. На Парчета Карина в нета ми излиза само някаква разфасовка от 10 бр., която струва колкото другата от 20 бр. Имат само дневни и нощни. Ако желаеш, при следващото ми посещение в магазина, ще попитам дали и в София не се намират някъде. Не възразявам и, ако някои реши, че иска да му купя и изпратя с наложен платеж и касовата бележка в пратката, но сигурно ще е по-изгодно, ако сте повече мами, иначе като сложиш и приблизително м/у 3 и 6 лв. доставка за един човек, може би не си заслужава.

Ная, ако искаш да разменим координати на ЛС? Може поне да се виждаме, а може да отидем и на някоя лекция в Стария съд заедно, ако се спреш на тях. Simple Smile

# 157
  • софия
Честито и тук на Hope ! По-скоро да се гушкате !  Hug

Katrin то след Котката Марта какво да се изкажем по-компетентно, ама не бих чакала и ден , камоли 3 седмици. Върви при друг , 2-ри , 3-ти ако трябва компетентен лекар ! Чуй мнения , преценете кое най-добро! Не губи време! Стискам ти много палци да се наредят нещата!
И без да искам по никакъв начин да те упреквам или засягам, наистина  бъди по-отговорна, мисля,че ти сама го осъзнаваш! Hug Hug

Някой ще ходи ли на лекцията в Лабиринт? Мен нещо ме примързява сякаш ..  Embarassed

# 158
Catseye, благодаря ти за изчерпателната информация за превръзките и за отзивчивостта да помогнеш. Засега само ако може да попиташ в магазина как да бъдат намерени в София ще бъде пре-предостатъчно. Ако не ги намерим, може да се обединим наистина няколко мами.

Имам все още питането към вече раждали мами колко броя еднократни гащи за родилки да купя - 2 пакета по 5 бр. вътре дали са множко или ще ми стигне 1 само?

Вики, аз ще пропусна Лабиринт тази седмица - и мен ме мързи много да се замъкна до там.

# 159
Ей, HOPE, докато си пусна поста и ти си се появила!  Hug Радвам се, че бебетата са добре, дано по-бързо да ви ги изпишат и да им се радвате!

За превръзките. Това, което четох някъде, но не помня къде е, че се препоръчва да са памучни и да не съдържат химикали, да не са избелвани и т.н. Предполагам, че съображенията са с това, че има вероятност да се получат разкъсвания и това не е нормална менструация, ами си е рана, за да не се получи някое възпаление или реакция с химикалите.

# 160
Ха, привет и от мен!

Елг, не видях поста ти и тази сутрин рано, рано и аз се записах. Нищо, ще ме има 2 пъти в списъка! Simple Smile

Честити бебета на мама HOPE! Да са и живи и здрави и много да я радват. newsm04

Както фейсчето каза, вчера бяхме на лекция в мола на Стамболийски, но не сме очаровани, а пък и седях сигурно на най неудобния стол в живота ми, пък и подаръчета нямаше. Друго са си зелените диванчета в The MAll. След лекцията доволно захранихме бебетата с торти. После ходих на фризьор и пак отрязах пишката на детето Joy

Катрин, Котката ти е отговорила вече. Направи консултация и с друг лекар. Стратиева е отличен избор. Най-важното е да си спокойна, бебока ще е добре, дори и да се налага по-рано да го извадят.

# 161
  • софия

Вики, аз ще пропусна Лабиринт тази седмица - и мен ме мързи много да се замъкна до там.
[/quote]

хахах , днес всички ни е обзело мързеливото. То и темата не е много мотивираща  Laughing

# 162
Тонини, обещавам да попитам. Simple Smile Да знаете, че съм на разположение, но пишете за по-сигурно на лични, да не изтърва поста!

Това за еднократните бикини и мен ме интересува. Тук от същаят магазин ме информираха, че майките си купували по една опаковка и била достатъчна при 3 дневен престой. Но при секциото не знам колко точно ги задържат. Казват между 5 и 7 дни и можеби при мамите със секцио ще трябват две опаковки. Това, което не ми е ясно на мен е, че от магазина ми казаха, че са едноразмерни, а в нета мисля, че се предлагат различни размери. Дадоха ми пример с Канпол. И как да си определя размера като коремът ми ще расте още и дали ще придържат добре парчето?!  newsm78

И аз днес съм на лекция за стволовите клетки, но и мен ме мързи, а и от вчера съм с по-сериозни контракции и отляво, почти на сгъвката на крака, в долната част на корема получавам схващания отвреме навреме. Мисля, че не е толкова важно, ако пропусна тази лекция, но не знам дали няма да ме отпишат от групата, ако не отида.  

# 163
Chema, много се радвам, че малчовците са добре! Само тази практика в МД да не ги дават по-често. Те нали са в кувьози, защо не дават дори през стъклото на отделението да се видят, отдалечко?!?! Много странна практика, която вероятно е оправдана от гледна точка на здравето на малките, ама не е ли малко малко крайна?!  newsm78 Дано скоро да ги изпишат и да можеш да си ги гушкаш. Бъди спокойна - най-страшното е минало и от сега нататък всичко ще бъде наред!

Напротив, изобщо отникъде не е оправдана, а е варварска.
Има научни доказателства, че при кенгуру-грижа, т.е. необезпокояван достъп на родителите до бебето, при което то прекарва много часове гушнато върху гърдите на майката или бащата, outcome-ите са много по-добри за бебето и родителите. Ако ви е интересно, мога да разкажа/покажа повече. По принцип кенгуру-грижа може да се практикува дори с 600-грамови бебета с всичките тръби и кабели.
Аз мислех, че в МД има право на час и половина дневно, а то и там било като при нас  ooooh! Трагедия.

Chema, Hope, дано бързо да ви пускат  Praynig  Hug

# 164
Katrin то след Котката Марта какво да се изкажем по-компетентно, ама не бих чакала и ден , камоли 3 седмици. Върви при друг , 2-ри , 3-ти ако трябва компетентен лекар ! Чуй мнения , преценете кое най-добро! Не губи време! Стискам ти много палци да се наредят нещата!
И без да искам по никакъв начин да те упреквам или засягам, наистина  бъди по-отговорна, мисля,че ти сама го осъзнаваш! Hug Hug

Аз понеже слушах и чаках три седмици, имам мъртво бебе.
Не правете като мен...

Общи условия

Активация на акаунт