Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 623
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 1 155
1. При стеноза на уретрата е напълно възможно 1-2 степен на хидросферата,  задържане на урина, връщане на урина към бъбреците. Дъщеря ми беше с всички тези симптоми както и удебелени стени на пикочния мехур и доста голяма задръжка на урина.  Уретромията  е необходима.
2. Не би трябвало от Дринптана да се получава тънка струя при пишкане.  Идете пак уролог.

# 1 156
Благодаря за отговора, marychery. Явно ускореният растеж в пубертета също оказва влияние, може да го е имала преди, но не й е създавало проблеми, дано само да не лепнем от упоритите гадини, които се въдят по болниците  Praynig и да сме случили на лекар.

# 1 157
Благодаря
Ще отидем на уролог
Но от уродинамиката би трябвало да хванат ако има стеснение нали
Няма задръжла на урина,с бъбреците всичко е ок
Април пак сме при Пеев

# 1 158
Както казваш би трябвало. Ние сме правили всеки месец уродинамика все с колебливи резултати - едни добре,  после лоши, после пак добре. ..мина време докато се установи стенозата на Мария. А беше правено и калибриране и въпреки това я бяха изпуснали.
Dadli Ние влизаме в Пирогов на 28 март живот и здраве за операция. Вашата за кога е насрочена и при кой лекар. Аз след много мислене ходя при Минова с децата.

# 1 159
Здравейте,
преди време писах за проблеми на сина ми. В 6 месец му откриха на ехограф хидронефроза на левия бъбрек ІІ - ІІІ  степен. Той вече е на 8 месеца и вчера му правиха в Плевен (д-р Боцова) цветна снимка, която потвърди диагнозата. В епикризата пише: "Запазена секреторна при смутена екскреторна функция в ляво. Синдром на Фралей в ляво. Ренгенови данни за хидронефроза ІІІ-та степен. Хидроуретер в ляво, вероятно на база стриктура на уретера в областта на устието на пикочния мехур. ДД: Уретероцеле". Изпраща ни в Пирогов при д-р Пандарев.
В понеделник ще разберем дали има бактерии в урината, защото не можахме да я вземем стерилно. До колкото не медицински разбираме от епикризата стеснението на уретера не е напълно и е по-скоро до пикочния мехур. Моля ако при някоя от вас е имало точно подобен проблем или има отзиви за този лекар да ми пише ако иска на лично. Дали също е възможно да поискаме сцинтиграфия и ако тя евентуално е с добри резултати да чакаме ...? Не ни се ще да го режат ако не се налага, но пък от друга страна чакането да не доведе до по-сложно положение? Чудим се къде и при кого може да поискаме в София второ мнение също.
Благодаря!

# 1 160
Както казваш би трябвало. Ние сме правили всеки месец уродинамика все с колебливи резултати - едни добре,  после лоши, после пак добре. ..мина време докато се установи стенозата на Мария. А беше правено и калибриране и въпреки това я бяха изпуснали.
Dadli Ние влизаме в Пирогов на 28 март живот и здраве за операция. Вашата за кога е насрочена и при кой лекар. Аз след много мислене ходя при Минова с децата.
Калибрирането е вкарване на сонда нали
Болезнено ли е

# 1 161
Ние сме за 6 април, първо ни прегледа др Мирчов(края на септември) и ни препоръча Такова, но тъй като тя е във Франция я заведох в Пирогов и попаднахме на др Атанасов. Тогава направихме за 1 път уродинамично изследване, според него нямаше проблем-18мл е в рамките на нормалното. След 3,4 месеца пак да се явим, явно не му хареса уродинамиката и направи калибриране този път и така. Нямам опит и наблюдение с уролозите, за всички има и хубави, и лоши мнения...разчитам на това, че там са най-добрите...иначе предпочитам Мирчов..ама..

# 1 162
Dadly 18 мл макс.поток ли
Нашият е 14 ,а средния 10  newsm78

# 1 163
Dadly 18 мл макс.поток ли
Нашият е 14 ,а средния 10  newsm78

18мл-резидиум (остатък в мехура след изпишкване)

# 1 164
Dadly написах поне 2 съобщения които после затрих. Та значи - аз също харесвам и предпочитам Мирчов. Но той сега е в Панагюрище. За най - добрите..... аз лично не харесвам израза. А и не мисля, че са Най - добрите. Просто са единствената възможност в България. Сред тях има много свестни лекари, много съвестни, готини и внимателни. Но аз не бих използвала израза Най - добри. Защото успеваемостта на операциите в България с проблема на моето момче са може би 5%.......за 10 % ми се струва че е много пресилено да го кажа.
Както и да е, аз ходя при Минова, харесвам я , мисля че е мила, обяснява добре, а и доста мисли.
Относно стенозата на уретрата  - това е нещо което няма да се израстне, и би довело до доста сериозни бъдещи проблеми. Непълното изпразване на мехура е предпоставка за задръжка на урина, бактерии, удебеляване на стените на мехура, връщане на урина към бъбреците... няма смисъл да пиша повече. Операцията е лека, така че няма от какво да се притесняваш. А и детето ти е голямо и разумно.
Ние на 28.03. живот и здраве влизаме за същото. Разширяване на уретрата, след като вече синът ми е опериран, и това е следствие от операцията.
Дъщеря ми също беше със стеноза на уретрата. Оперирана е от д-р Такова, а д-р Мирчов присъства на операциите и на двете ми деца. При дъщеря ми са правени многократни уродинамики, много пъти са били лоши или с колеблив резултат. Имала е и нормална уродинамика. Доста късно откриха стенозата при нея. И съответно възстановяването и отне доста време - при нея имаше връщане на урина и към двата бъбрека, удебелени стени на мехура, и голяма задръжка на урина. Все още, вече 7г. след операцията и има на моменти урологични проблеми.
Anita123 аз не съм лекар и ще ти напиша от опит.  - ако детето е диагностицирано със стеноза на уретрата, първо защо искате Сцинтиграфия? Има ли засяга не на бъбреците?
Стеснението на уретрата се оправя само оперативно. Детето ще израства а канала няма да нараства паралелно, т.е ще започне да задържа урина и да не успява да изпишка напълно събраното количество. Аз лично не мисля, че е удачно да чакате. В България единствената клиника по детска урология е в Пирогов. Искате втори мнение, след мнението на Пандаров, или искате мнение преди да сте посетили Пандаров?

# 1 165
Marychery ,зашо като израства детето ,канала на уретрата да не се разширява.При какви случай тогава ,се израства проблема,знаем че има много такива .

# 1 166
Ava_ аз не съм лекар и не мога да кажа Защо, но поне аз не съм чула да се израства стенозата на уретрата. Да има много майки, които пишат, че децата са с ВУР, с хидронефроза,  че имат стеснение на уретерите, или др. проблеми. За там съм чувала, че може да се израстне. Но не съм чула да се израстне стенозата. Още повече, че недоброто отичане на урина води до задръжка на урина, до бактериални инфекции, до увреждане на пикочния мехур и от там да увреждане и на бъбреците. Самото стеснение, поне това което ми е обяснил уролог, е като пръстен, (удебеляване), което не позволява на урината за се отича нормално.

# 1 167
Всъшност уретрите са две които излизат от бъбречетата,а има уретра със стеноза е след пикучния мехур общата уретра ли.Малко се обърках.

# 1 168
http://www.urology.bg/wp-content/uploads/2014/03/hematuria-organi.jpg Eто това е една много хубава картинка. Мисля че тук ясно се виждат уретрата и уретерите.

# 1 169
Ами уретра и уретер са съвсем различни неща. Simple Smile
Мари ти е дала хубава картинка. УретрИТЕ са 2 и те отвеждат урината от бъбреците до пикучния мехур, а уретрАТА е една, тя отвежда урината от пикучния мехур навън.

Общи условия

Активация на акаунт