Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 623
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 1 125
Успех, marychery. Hug Peace Hug

# 1 126
  • София
hmhm ходихте ли при Момчилов?  Аз днес бях при д -р Минова.  Е много я харесвам тази жена. Даде дата за операция на Михаил края на март.  Надявам се всичко да е ок наистина. Отказах се от ходене в Сърбия защото на цветната снимка се видя,че по канала няма стеснения а само реално отвора е много тесен.
Ходихме няколко пъти. На цветната се вижда, че хидронефрозата се е увеличила, изм си стеснение в горната част на уретера.
Записаха ни за 8-ми март. Само не разбрах на тази дата трябва да постъпим или един ден по-рано?
Лошото е, че детето продължава да прави бъбречни кризи, но според Момчилов бъбрека нямало да се увреди.
Успех и на вас marychery. И аз харесвам Минова, но Момчиллов вече един път го е оперирал и смятам пак да му се доверим.
П.П. marychery, а какво правите с астмата? Моят засега е добре, но се притеснявам да не направи спазъм в дните около операцията. Давам профилактиката, но не знам дали е достатъчно.

# 1 127
Точно в момента е зле с астмата. Прави спазъм след спазъм. От днес е на АБ защото вече 1 м.  кашлям и Лисичи се притеснява че става много дълго време. Стискам палци и на вас. Дано всичко да мине леко. Аз пак и казах вчера на д-р Минова, че съм много предубедена към Пирогов.  Страх ме е доста. Но от друга страна няма смисъл да се пипа целия канал при нас. Hmhm  много се надявам всичко при твоето детенце да мине възможно най-леко.Датата ви не е толкова далече. Това са 2 седмици за да си направите изследванията. Пиши как сте.

# 1 128
Здравейте,искам да попитам някой давал ли е фуролин на своето дете и по калъв начин,защото моето трябва да го пие но го повръща.Пробвах да го давам с вода,с мляко,с пюре но едно и също

# 1 129
Genova8, Моето дете пие Нитрофурантоин/основна съставка на Фуролин/ от две години и половина.
Пробвахте ли Пилосептил ? Това е турското производство на Нитрофурантоин. Във вид на сироп е и се приема по лесно от моето  дете.

Успех!

# 1 130
Genova8, Моето дете пие Нитрофурантоин/основна съставка на Фуролин/ от две години и половина.
Пробвахте ли Пилосептил ? Това е турското производство на Нитрофурантоин. Във вид на сироп е и се приема по лесно от моето  дете.

Успех!
не не сме го пробвали,ние от 13 дена сме на фуролина,но ако продължават така нещата ...Всъщност ние сме на 5 месеца и незнам дали пилосептила може да стане за нея.Въпреки че сигорно и фуролина не е за нея щом от три хапчета и направиха 30 прахчета,но благодаря все пак,като се чуем с докторката ще я попитам за пилосептила

# 1 131
Genova8,  Основното съдържание и на Фуролин и на Пилосептил е Нитрофурантоин.

Iasis Pharma произвежда под наименованието Фуролин в Гърция, а Biofarma като Piyeloseptyl в Турция, в САЩ се продава като Macrodantin, в UK e Macrobid,  Германия са няколко производители и се намира по разни наименования- Nitrofurantoin ratiopharm, Nifuretten, Nifurantin , в Испания е Furantoina, Италия-Furedan , Франция,Белгияя-Furadantine.

В Германия е само във вид на таблетки.  Аз установих след като се измъчвах дълго време с разтворен на прахчета НИтрофурантоин, че е по лесно да давам Пилосептил и започнах да се снабдявам да ми носят от Турция. Мръщи се и на него, но е по-приемлив.
На възрастта на вашето бебе съм давала Пилосептил на моето. Но да се чувствате по комфортно се консултирайте с вашия лекар.   

# 1 132
Genova8,  Основното съдържание и на Фуролин и на Пилосептил е Нитрофурантоин.

Iasis Pharma произвежда под наименованието Фуролин в Гърция, а Biofarma като Piyeloseptyl в Турция, в САЩ се продава като Macrodantin, в UK e Macrobid,  Германия са няколко производители и се намира по разни наименования- Nitrofurantoin ratiopharm, Nifuretten, Nifurantin , в Испания е Furantoina, Италия-Furedan , Франция,Белгияя-Furadantine.

В Германия е само във вид на таблетки.  Аз установих след като се измъчвах дълго време с разтворен на прахчета НИтрофурантоин, че е по лесно да давам Пилосептил и започнах да се снабдявам да ми носят от Турция. Мръщи се и на него, но е по-приемлив.
На възрастта на вашето бебе съм давала Пилосептил на моето. Но да се чувствате по комфортно се консултирайте с вашия лекар.   

благодаря много за информацията

# 1 133
Здравейте,прочетох много и виждам,че сте много запознати с диагнозата хидронефроза и мегауретери,а на моето бебе е поставена такава пренатално и съм много притесненена какво да правя и как да постъпя най-правилно!Открита ни е още на първата фм от Марков,на втората вече бяха още по-лоши резултатите(27гс) ляв-8мм десен-18,сега в 35 гс са вече  ляв 38/28мм и десен 35/25 и ме съветват да родя поне 2 седмици по-рано!Аз съм от  Бургас и реших,че ще родя в Майчин дом в София,консултирам с нефролог Буева,която беше на мнение след втората фетална да не се бърза с операция,а да изчакам да се роди бебето и да се направи преглед първата седмица и много добре било,че паренхима е съхранен!Каза ми,че уролозите в Пирогов ще ми кажат операция и да не бързам,но сега с тези резултати последните не знам какво да правя!Чакам днес да се чуя с нея и да и кажа за последните резултати!Пращах предните резултати в Германия,в клиника в Хановер и те също са на мнение да се изчака да се роди и дс не се бърза с опврация,но се чудя сега с този бърз прогрес кое ще е най-добре за детето!моля за съвет какво да правя,по правилните стъпки ли вървя и ако не,как да постъпя!Мерси предварително!Ива

# 1 134
знаете ли каква е цената на уродинамичното изследване прочетох че е 400лв Shocked
има два варианта в пирогов -при пеев, или в зелената къща при кънчев
според вас къде е по-добре да го направим

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 15:32 от The Invisible

# 1 135
  • София
Здравейте,прочетох много и виждам,че сте много запознати с диагнозата хидронефроза и мегауретери,а на моето бебе е поставена такава пренатално и съм много притесненена какво да правя и как да постъпя най-правилно!Открита ни е още на първата фм от Марков,на втората вече бяха още по-лоши резултатите(27гс) ляв-8мм десен-18,сега в 35 гс са вече  ляв 38/28мм и десен 35/25 и ме съветват да родя поне 2 седмици по-рано!Аз съм от  Бургас и реших,че ще родя в Майчин дом в София,консултирам с нефролог Буева,която беше на мнение след втората фетална да не се бърза с операция,а да изчакам да се роди бебето и да се направи преглед първата седмица и много добре било,че паренхима е съхранен!Каза ми,че уролозите в Пирогов ще ми кажат операция и да не бързам,но сега с тези резултати последните не знам какво да правя!Чакам днес да се чуя с нея и да и кажа за последните резултати!Пращах предните резултати в Германия,в клиника в Хановер и те също са на мнение да се изчака да се роди и дс не се бърза с опврация,но се чудя сега с този бърз прогрес кое ще е най-добре за детето!моля за съвет какво да правя,по правилните стъпки ли вървя и ако не,как да постъпя!Мерси предварително!Ива

Съжалявам, че ти се случва. Успех  Hug
Не бързай да раждаш преждевременно, детенце трябва да е силно.
Понякога ни се иска нещата да станат по-бързо, но не винаги е така.
И при нас беше така - даже и в 32 г.с. щях, накрая родих нормално в 36 г.с., а детето го оприраха 4 месеца след това.

# 1 136
  • Бургас
И аз бих те посъветвала да не бързаш с раждането. Аз родих в Бургас 4 дни преди термина Simple Smile
Детето го оперираха на 37дни, но при нас просто не можеше да се чака, въпреки съвета на Буева Момчилов го направи.

# 1 137
След като родихте в Бургас кога го заведохте на преглед и къде(нефролог) и какви бяха вашите показатели?И на мен изобщо не ми се бърза,но ако трябва да се вади по-рано при тези показатели се притеснявам,че в Бургас е рисковано!Моядоктор изражда в Бургас мед.Иначе сега съм в голям ужас да се организира всичко за София,а трябва две седмици преди раждане да съм там тоест тези дни!

# 1 138
Възможностите за уродинамика са повече от 2 в София. Най-новият и модерен апарат е в Пирогов .  Изследването е безплатно за обикновената уродинамика, а за инвазивната уродинамика около 50 лв.  май четох едно изказване на д-р Пеев. Кой лекар ще избереш си е твой избор.

# 1 139
Marychery благодаря ти
Сигурно има повече от два варианта , но тези ми предложиха
Не знам кой от двамата да избера ,затова имах нужда от съвет
Днес говорих с Пеев,той ми каза че уродинамиката не се поема от касата
Другият вариант бих избрала защото може би няма да е така натоварено като в пирогов
Но лекарят е най-важен

Общи условия

Активация на акаунт