Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 189 825
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте  и ние имахме такав проблем но да започна от начало.Бях бремена в 4-5 месец когато на феталната морфология ми казаха,че едното бебе (аз имам близнаци)има увеличено бъбрече и лигенче.Следихме го и в 8-месец направих консултация с доц.Буева.Тя ми каза като родя и стане бебето на 40 дена да го заведа на преглед и че може с раждането да го няма вече този проблем. Родих в 35 седмица голями и здрави бебета  Rolling Eyes .Заведох Крис  на 40 ден и бъбречето от 1,3мм се беше увеличило на 2,8мм.Аз изпаднах в ужас а доц.Буева ми каза,че няма пожар и да давам 2 месеца АБ и след това пак на преглед.Докато се пребирахме се обадих на кръсницата и и казах,че искам да ми намери друг лекар за 2 мнение.На другия ден имах вече среща с док.Минова от Пирогов. Жената ни свали във ехографа и викна още един лекар.На прегледа се останови,че паренхима е 3мм а увеличението е 3.2мм.Каза,че веднага трябва да се оперира за да се запази паренхима.И тогава УНЕМЯХ.Как така операция като вчера Буева ми каза,че няма място за претеснения.Док. Минова ме успокои и викна док.Момчилов за да погледне и той и да си каже мнението.Е и той каза за операция веднага Но сме много малки и трябва да станем на 3-4 месеца.Постъпихме на другия ден и на следващия ни сложиха Нефростома с която трябваше да стоим 2 месеца за да изкарва урината и да се спаси останалия паренхим.На 28.10.2013 ни беше операцията.Стояхме 28 дена и вече сме си във къщи.Докторката ми каза,че трябва да подадем документи за ТЕЛК.И сега мойто питане е какъв е реда за подаване на документи,какви иследвания искат и всичко свързано с това.Извинявам се за дългия разказ.  Simple Smile Само да ви кажа,че д-р Минова е един страхотен лекар и човек.Цял живот няма да забрава грижите,разбирането и нейната любов кам децата и работата и.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 08:53 от Lusi_Moni

# 16
  • София
Lusi_Moni, много хубаво, че всичко е станало навреме и сте се оперирали.
За ТЕЛК_ отиваш при личната на детето и тя трябва да напише едно писмо до ТЕЛК комисията, което ти си носиш на ул. Иларион Макариополски. Лекарите знаят, но често се правят, че не знаят за ТЕЛК-а..

# 17
Здравейте,

имам няколко опаковки Фуролин, купувани са от Гърция, в срок на годност, ако някой търси, може да ми пише.

Ние се отказахме да пием каквото и да било, единствено и даваме повече течности и я караме да ходи до тоалетна по-често. Сякаш по-малко се напишва и често сама казва, че и се ходи. Няколко пъти на градината се напикава по време на обедния сън, но като цяло според мен е по-добре и засега няма да я мъкна и по лекари, ще видим напролет как е.

# 18
  • Бургас
Аман вече!  След като излекувахме клебсиелата(Зинат) пуснахме контролно стерилна , сега ни откриха ентрококи > 10 5, без абсолютно никакви симптоми. Буева ни накара да пуснем и обикновена и да даваме Феминела, ние даваме още сребърна вода и ентерококцинум. Изобщо не искам да почваме пак антибиотик направо ще гръмна вече. На първата страница д-р Пандарева ли е , или д-р Пандаров, грешка някаква може би.

# 19
  • София
sardaesox
Твоето дете беше момиченце, нали?
Да не би да се замърсява пробата при вземането й?
Защо не пуснеш втора урина в друга лаборатория?

# 20
  • Бургас
Това е потвърден резултат от втора, различна лаборатория. Направи ми впечатление, че при първото изследване урината беше мътничка, на второто е доста по-бистра, а в момента си  е направо прозрачна, и нямаме никакви симптоми (температура, болки и т.н). Затова не  ми се бърза с антибиотика, още повече че антибиограмата показва чувствителност само към два антибиотика.

# 21
Здравейте някой знае ли по кое време приема д-р Момчилов или трябва да отидем и да чакаме?

# 22
Здравейте някой знае ли по кое време приема д-р Момчилов или трябва да отидем и да чакаме?

Ние се обадихме и си запазихме ден, не час. Казаха ни след 13:00 да отидем и да чакаме и те те викат да влезеш, но по някакъв си техен ред. Междувременно в кабинета преглеждат и други доктори, влизат и техните пациенти, доктор Момчилов ходи някъде, връща си, а ти си чакаш като луд, в една студена чакалня, едни мизерни тоалетни и децата се побъркват, щото и ти не знаеш кога ще влезеш...

# 23
elica_2007
Ние скоро бяхме при др. Момчилов. Лекарят е много готин.
Преглежда от понеделник до петък след 13ч. (моят съвет е да отидете там в 13ч.)
В Пирогов, Клиника по урология (тя е отдясно на параклиса) ет.1, 101 кабинет.
Наистина много се чака. Не се следи кой кога е отишъл, а кой за какво е и колко е близък със сестрата и доктора. Стоиш и чакаш да ти дойде реда. Чакалнята е много студена и мизерна.
Успех. Стискам ви палци всичко да е наред.

# 24
  • Бургас
Някой може ли да ми препоръча свестен уролог, който приема на частно, защото сме от Бургас и това чакане пред кабинета без час няма как да го планираме с пътуването. Говорих с д-р Пандаров, някакви мнения за него? За Момчилов чуваме добри неща, но тоя прием ми изглежда малко хаотичен.

# 25
Момичета,бях се оплакала, че откриха на малкия ешерихия коли в урината. Пуснах второ изледване в друга лаборатория, където излезна, че няма никакви бактерии. Пуснах и трето изследване, току що излезна, че "няма бактериален растеж". Добре, че пуснах още изследвания иначе антибиотици,работи... Сега остава да отидем да го видят, че нали ни казаха на профилактичния преглед на бъбреци, че има разширено легенче. Ще го водя при Буева, а после и при Момчилов. Надявам се да са добре нещата.

# 26
Някой може ли да ми препоръча свестен уролог, който приема на частно, защото сме от Бургас и това чакане пред кабинета без час няма как да го планираме с пътуването. Говорих с д-р Пандаров, някакви мнения за него? За Момчилов чуваме добри неща, но тоя прием ми изглежда малко хаотичен.
Д-р Гайдаров, преди беше в Правителствена болница, сега не знам къде е.
В Правителствена прегледа беше 20лв, обаждаш му се по телефона, и се уговаряте, най-много половин час да чакаш, но сега не знам как е......т.е. не знам работи ли още в Правителствена болница. Не сме го посещавали отдавна

# 27
alex99 къде се обадихте да се запишете за кой ден,на кой номер?

# 28
Здравейте, не знам дали точно тук е мястото, но искам да ви помоля за съвет.
Моето момиченце е на 4 години и от близо година е с хронична инфикция на пикочните пътища - e coli над 10*5. След 4 лекари и 5 антибиотика ( всеки от тях изписан след антибиограма), всеки път след лечението резултатът от лабораторните изследвания си е все същия. Детето се оплаква понякога от сърбеш при пишкане, започна да се напикава, а от време на време положението се влошава и миризмата на урината е ужасна.
Четох доста по интернет и засега установих 2 причини поради, които не се повляваме от АБ лечение - 1. Има много устойчива колония от бактерии и се налага по-продължителен прием на АБ по венозен път. 2. съществуване на някакви вродени малформации на пикочните пътища.
Мъжът ми е бил с вродена малформации и е бил опериран като малък, та затова се чудя дали има такъв шанс. Досега 2 специалисти са гледали детето на ехограф и според тях функционално е добре, преди и след изпразване на пикочния мехър също.
Не знам каво да правя вече, може ли да ме насочите към добър специалист в Пловдив? Ще съм много благодарна на всякаква информация.

# 29
Здравейте, не знам дали точно тук е мястото, но искам да ви помоля за съвет.
Моето момиченце е на 4 години и от близо година е с хронична инфикция на пикочните пътища - e coli над 10*5. След 4 лекари и 5 антибиотика ( всеки от тях изписан след антибиограма), всеки път след лечението резултатът от лабораторните изследвания си е все същия. Детето се оплаква понякога от сърбеш при пишкане, започна да се напикава, а от време на време положението се влошава и миризмата на урината е ужасна.
Четох доста по интернет и засега установих 2 причини поради, които не се повляваме от АБ лечение - 1. Има много устойчива колония от бактерии и се налага по-продължителен прием на АБ по венозен път. 2. съществуване на някакви вродени малформации на пикочните пътища.
Мъжът ми е бил с вродена малформации и е бил опериран като малък, та затова се чудя дали има такъв шанс. Досега 2 специалисти са гледали детето на ехограф и според тях функционално е добре, преди и след изпразване на пикочния мехър също.
Не знам каво да правя вече, може ли да ме насочите към добър специалист в Пловдив? Ще съм много благодарна на всякаква информация.
Здравей. Според мен освен с нефролог консултирай детето си и с детски уролог .Има редица вродени заболявания при които може да има постоянно наличие на бактерии. Факта, че не се лекуват би трябвало да подскаже да нефролозите да ви изпратят и на консултация с уролог, както и да ви направят освен ехограф и редица други специализирани изследвания. Това което виждат на ехограф не винаги е показател за наличието или аъответни липсата на вродена малформация. Аз теорията за много устойчивите колонии от бактерия не я признавам особено, защото от дългото ми обикаляне по болници и консултация с почти всички светила в нефрологията и урологията стигнах до извода, че в 90% от случаите за наличието на бактерии си има причина и тя трябва да се търси. Ехографа не е достатъчно изследване за отхвърляне на урологична малформация.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 20:07 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт