Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 113-тa тема

  • 164 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 5 001
След снощното "орибване" (преядохме!) ...... Laughing hahaha

Тая вечер сме на баница със спанак,сирене и яйца(със заливка).... И айрян(несниман)

# 541
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Снощните манджи - салата с маринована и пушена риба


Правих хайвер по тази рецепта - много сполучлив. http://receptibaba.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html


Хляб с тесто за пица Верди, но с маслини и босилек - пухкав и вкусен



Сладкишът с много печена тиква и крем от маскарпоне и тиква



И, разбира се - толстолоб. ММ му е майсторът - одира го, докато е цял, маха черното месо, филетира.

# 542
  • Мнения: 82
theNMaster, баницата изглежда умопомрачително  Laughing
perunika, много апетитна салатка  Peace
rossonera, много вкусни негърчета
Бети, чудни венчета  Laughing

От мен идея за постно ястие: Италианска Капоната



http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/12/blog-post_7.html

и една богата фритата с чери домати, чушки и маслини в мултикукър:

# 543
  • Мнения: 8 392
Alekstraza, може.  Grinning
Шаранът се приготвя ден-два преди готвенето (изчиства се, посолява се). Преди да се напълни , се измива.
За плънката: 1-2 големи глави лук, нарязани на полумесеци задушавам в малко олио. Добавям 2 суп.лъж. ориз, сол, 1 дафинов лист (махам го преди да напълня рибата), малко вода. След като набъбне оризът, прибавям 1-2 домата, обелени и нарязани на едри кубчета (може и от консерва), 4бр. гъби печурки, нарязани на кубчета (за първи път слагам тази година по идея на ММ- видял една рецепта в брошурата на Лидл - добре се получи, но и без тях е вкусно) една голяма връзка магданоз, листа целина, дивесил (аз сложих замразени магданоз и целина и сушен дивесил). Изключвам котлона и добавям една двойна шепа едро счукани орехи. Пълня шарана, зашивам, останалата плънка  разпределям отстрани, сипвам  малко вода и пека (аз пекох 45мин. на 200градуса). Разбърквам 2 яйца с 1 ч.ч. кисело мляко, 2 суп.лъж. брашно и мъничко сол. Поливам шарана и връщам във фурната, докато придобие златиста коричка.

# 544
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
lanvinka, не съм закусвала и като видях твоята фритата ....  Heart Eyes
Може ли рецептата /е, нямам мултикукър, но в общи линии ще опитам да я направя/.

# 545
  • Мнения: 82
perunika, запържих една червена, една зелена чушка и една скилидка чесън с малко зехтин, до омекване. Добавих нарязани маслини Каламон и разполовени чери доматчета. Накрая залях с разбити 4 яйца с 1 ч.ч. прясно мляко, поръсих с черен пипер и сол и прясна мащерка. Затворих капака и пекох на програма BAKE за 20 минути на 180 градуса. Тук ти можеш да готвиш в тигана на бавен огън и към края да го обърнеш в чиния и обратно. Пет минути преди финала поръсих с настърган кашкавал и изчаках леко да се стопи. После само внимателно изсипах в поднос. Дори запази формата си. Облизахме си пръстите, много вкусно се получи.  Love

# 546
  • Мнения: 97
Alekstraza, може.  Grinning
Шаранът се приготвя ден-два преди готвенето (изчиства се, посолява се). Преди да се напълни , се измива.
За плънката: 1-2 големи глави лук, нарязани на полумесеци задушавам в малко олио. Добавям 2 суп.лъж. ориз, сол, 1 дафинов лист (махам го преди да напълня рибата), малко вода. След като набъбне оризът, прибавям 1-2 домата, обелени и нарязани на едри кубчета (може и от консерва), 4бр. гъби печурки, нарязани на кубчета (за първи път слагам тази година по идея на ММ- видял една рецепта в брошурата на Лидл - добре се получи, но и без тях е вкусно) една голяма връзка магданоз, листа целина, дивесил (аз сложих замразени магданоз и целина и сушен дивесил). Изключвам котлона и добавям една двойна шепа едро счукани орехи. Пълня шарана, зашивам, останалата плънка  разпределям отстрани, сипвам  малко вода и пека (аз пекох 45мин. на 200градуса). Разбърквам 2 яйца с 1 ч.ч. кисело мляко, 2 суп.лъж. брашно и мъничко сол. Поливам шарана и връщам във фурната, докато придобие златиста коричка.



Ах, много ти благодаря  Hug
С тази заливка изглежда повече от апетитен   chef

# 547
  • Мнения: 5 162
Италиански хлебчета "Данубио" - Danubio







Скрит текст:

# 548
  • Пловдив
  • Мнения: 956
rossonera, ако споделиш рецептата на български, ще съм ти много благодарна.Изглеждат великолепно тези хлебчета!

# 549
  • София
  • Мнения: 3 090
Реплика на россонера: Данубио  Laughing


Скрит текст:

Дунавки
750 гр. брашно
3 яйца
2 средни картофа, сварени, на пюре
 суха мая
1 чаша брашно
около 200 мл прясно мляко (една водна чаша)
100 гр. масло
100 гр. пармезан
1 ч. л. захар
4 ч. л. сол
Плънка:
350 гр. кашкавал, 350 гр. шунка – нарязани на кубчета
(350 гр. моцарела, 200 гр. шунка, 200 гр. мортадела)
Слага се брашното в голяма купа, прави се кладенче и се слагат катофите на пюре, още топли. Добавя се мекото масло на парченца, яйцата, захарта и настъграния пармезан. Малко по малко се добавя млякото (топличко), в което са разтворени маята и захарта. Разбърква се, добавя се солта, замесва се тесто и се оставя да втасва, покрито с кърпа.
След като удвои обема си, се разделя на топки. Всяка топка се прави на кръгче, като пица. Слага се пълнежа и се прави на топче. Топчетата се слагат във висока тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Втасва на топло около час. Намазва се с разбито яйце и се пече на 180 гр. 30-40 мин. Оставя се малко да изстине, преди да се сервира.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 17:34 от Калан Амнел

# 550
  • Мнения: 22 867

Не можах да се сдържа, на мен тестото на Данубио ми е много вкусно, правила съм и сладък вариант, с плънка от задушени в захар и канела ябълки.

Калан Амнел, rossonera, чудни са! Heart Eyes  bouquet  chef

# 551
# 552
  • Мнения: 5 162
Как няма да ти е вкусно, labrex, и за мен е така. Това е най-вкусното тесто, което меся (от масло и повечето яйца идва този невероятен вкус).

Калан Амнел, браво, поздравления. И двете сме месили днес Данубио. Страхотни са!

daskal77, Калан Амнел ти е дала рецепта, но ето и тази от италианците, щом искаш превод, рецептата, по която ги правих. Замесва се тесто от: 500 гр. брашно, 3 яйца + 1 жълтък за намазване преди печене, половин кубче прясна мая (или 7 гр. суха мая), 2 лъжички сол (аз слагам винаги само една), 2 супени лъжици захар (и тук слагам по-малко), 100 мл. прясно мляко, 100 гр. размекнато масло (разкъсваш си го меко на малки парчета). Замесваш тесто, което оставяш да втаса около един час на топло, докато удвои обема си, след това си правиш малки топки, накъсваш тестото на равни топки, разтегляш ги леко с ръце, пълниш със смес от сирене, маслини, кисели краставички, шунка, бекон, кашкавал, каквото ти е на сърце, затваряш добре, и подреждаш на малко разстоение една от друга в тава заслана с хартия (виждаш и от снимката ми в спойлера). Оставяш отново да втасат около 20-30 минути на топло, мажеш с отделения жълтък и печеш в предварително загрята фурна на 180 градуса, до готовност. В рецептата е дадено да се пекат само 20-25 минути, но на 200 градуса, но аз винаги пека само на 180 градуса. В рецептата е написано, че жълтъка се смесва при месенето на тестото с останалите яйца, но аз си го отделих и с него намазах преди печене. Общо взето се движих по тази рецепта от италианския сайт, но с мои промени, винаги го правя.

# 553
  • Пловдив
  • Мнения: 362
И аз се впечатлих от това тесто Данубио,но в едната рецепта има и картофи-в италианската има ли ги или не? И става ли и без тях?  newsm78

# 554
  • София
  • Мнения: 15 822
  Солени мъфини.



rossonera, разкошни питки, направо ги усещам как ухаят и какви са пухкави!

Общи условия

Активация на акаунт