Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 113-тa тема

• 164 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
И аз се впечатлих от това тесто Данубио,но в едната рецепта има и картофи-в италианската има ли ги или не? И става ли и без тях?  newsm78

В рецептата, по която правя, няма картофи, през руски ез. стигнах до нея, не знам доколко е точно по италианската, но е почти като дадената от rossonera. Като гледам, и в нейната рецепта няма картофи. Във всеки случай и без тях се получава разкошно тесто. Peace

# 556
Обикновени курабийки....

# 557
  • София
И аз се впечатлих от това тесто Данубио,но в едната рецепта има и картофи-в италианската има ли ги или не? И става ли и без тях?  newsm78

В рецептата, по която правя, няма картофи, през руски ез. стигнах до нея, не знам доколко е точно по италианската, но е почти като дадената от rossonera. Като гледам, и в нейната рецепта няма картофи. Във всеки случай и без тях се получава разкошно тесто. Peace
Рецетата,  по която аз ги правя, също е италианска, само че не мога да кажа от кой сайт съм я намерила, беше преди 5-6 години. Аз по принцип съм голяма фенка на тесто с картофи  Crazy
Россонера, аз ги правих вчера за обяд. По принцип се хващам рядко, макар че са любими на цялото семейство, защото са ми по-трудоемки  Embarassed може би защото ги правя по-малки, да се хапват на 1-2 хапки.

# 558
Тайна, много апетитни изглеждат мъфинчетата ти!

От мен закуската, преди да е мръкнало съвсем:

Френски тост с канелена ябълка.Без захар.

# 559
Аз не направих от цялото тесто хлебчетата, отделих само половината, а останалото тесто направих на друго, но утре ще показвам. От години правя "Данубио" и съм показвала няколко пъти тук, в темата. Ето открих си едната снимка от 2010 г., когато съм месила и снимала тези хлебчета.
Разбира се, че може и със сварени картофи в тестото, виждала съм и аз подобни рецепти. Въпрос на преценка и вкус на този, който е споделил рецептата. И аз обичам картофени хлебчета, но май скоро не съм показвала тук. И питка съм месила с тестото за "Данубио", но нещо не си откривам снимката сега, може и да съм я затрила. Много е вкусно, за всичко, пици, мици, хлебчета, маслото и яйцата го правят така вкусно, най-вече маслото, ухае, докато го меся, а както и Тайна е отбелязала, много са пухкави, много меки.

# 560
  • София
  Вечерята!

# 561
  • Варна

rossonera , страхотни хлебчета  bouquet

# 562
Прекрасни неща сте сътворили момичета.  Grinning
Честит 8 декември на всички празнуващи.
По случай празника да ви почерпя с една тортичка... като студентка последна година  Simple Smile

Рецепта тук:
http://the-loves-green-kitchen.blogspot.com/2013/12/blog-post_8.html

# 563
Линцери със сладко от къпини за кафето с приятели

# 564
  • забравих си мисълта...
Комплименти за всички!  Прекрасно е това, което показвате.    bouquet

Торта, която подарих за рождения ден на кръстника на децата, затова не мога да покажа и парченце.

Остана ми от тортения крем и се сетих за една забравена рецепта, така че отново я приложих и направих пастички.

И отново 10 Kornbrot или хляб от брашно от десет вида зърнени култури.

Скрит текст:
И едно видео за най-необичайните храни на света. Заснех само края на предаването.
Видеото е на немски, затова в резюме:
Тези двама готвачи обикалят 12 седмици по света и търсят най-необичaйните храни. Първо място заемат паяците, стоножките и кюфтетата от котки, морската звезда имала вкус на развалена риба. Simple Smile
Аз лично се ужасих като ги гледах как си хапват, но на тях не им трепна и един мускул, макар че крайният резултат беше, че на вкус не им допаднаха.

# 565
# 566
Шоколадови бисквити трюфел от ani_d  Hug

# 567
Вкъщи вече сме на коледна вълна и в събота направих една голяма Капама. Стана невероятна!

# 568

За вчерашния празник - крем пита

http://valia-recipes.blogspot.com/2013/12/blog-post_9.html

# 569
  • София
   Благодаря, момичета  Hug! Всички сте се представили с много вкусни и красиви неща!

Шантава крем-супа и нещо между пелмени и гьоза.

Общи условия

Активация на акаунт