Нещо смешно, което децата казаха - 8 тема

• 79 631
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Тези детски бисери ги прочетох в един руски сайт, но понеже са толкова весели, споделям ви ги:

---

Храня Рада (на 2 г. и 8 м.) с лъжица и я умолявам:
- Хайде една лъжичка за мама, за Ина.
Дъщеря ми дъвче 5 минути и аз отново:
- Хайде сега за Люба.
Рада, показвайки с палец своята пълна уста, казва:
- Почакай, там е още Ина.

---

Дъщеря ми паднала в детската градина и си ударила лакътя. Влизайки в колата, казва:
- Аз днес паднах, но изобщо не плаках. Мамо, готова съм да раждам!

---

Сутринта отиваме на автобусната спирка, нося Ваня (на 3 г. и 3 м.) на ръце.
- Мамо, защо…
- Ваня, успокой се, и без това ми тежиш.
- Мамо, но защо…
- Ваня, престани с твоите въпроси, като влезем в автобуса ще питаш!
- Мамо, но защо ти не ми сложи ботушите??

---

Катя беше на 2 години – славният период на собственост, когато всичко е "мое". Разхождат се с баща си навън. Баща й я дразни:
- Моето дърво!
- Не-е, това е моето дърво!
- Моят магазин!
- Не-е, това е моят магазин!
- Моята електроцентрала – и чака как дъщеря ни ще отреагира на трудната и непозната дума.
Катя помисли, помисли и небрежно отговори:
- А това не ми трябва!

# 736
Прекрасна темичка  Hug От вчера имам два повода да се запиша тук  Laughing

1. Криси (почти на 5) от известно врвеме е много запленена от "виенското колело", което се намира във Виена и иска да отидем до там, да се повозим. Казвам - не можем сега, Криси, защото имаме апартамент за оправяне, не е сега моментът. И тя, чистосърдечно - ами какво толкова, ще оставим баба да го пази  hahaha Въобще не я интересува финансовата част на ходенето във Виена, въпросът е апартаментът да не остава без надзор  Joy
2. Тази сутрин, преди ДГ, й режа ноктите на ръчичките - хайде на едната ръчичка, хайде и на другата. И след това й казвам - хайде сега ушичките (имайки предвид -да ги изчистя с клечка за уши  Embarassed), а тя - ама и тях ли ще режеш  Shocked  hahaha

# 737
  • Бургас
Племенницата ми на 5години пита мъжа ми:"Чичо,ти защо ми викаш пиленце,аз нямам човка?",след което замислено добавя:"Нямам човка,а в ДГ всички ми викат "затваряй си човката".

# 738
Племенницата ми на 5години пита мъжа ми:"Чичо,ти защо ми викаш пиленце,аз нямам човка?",след което замислено добавя:"Нямам човка,а в ДГ всички ми викат "затваряй си човката".

hahaha Joy Joy Joy

Вързала съм си косата, но не особено сполучливо и съм с доста смешна! Моят син ме гледа, гледа, па ми каза: "Мамо, приличаш като тиква!!!" hahaha

# 739
Срещат се в парка 3 деца, които не са на градина в момента. Ние предупреждаваме, че няма да играем с компанията, защото дребното кашля. Насреща се чува защо и другите не трябва да играят, а аз казвам: "С какви хубави сочни кашлици сте се уредили всички!" Моето ехо допълва "Нали? Много са ни хубави. Като зрели вкусни и сочни крушки-медушки". 

# 740
Влязъл е в роля и се преструва как кара кола и си пуска СD с приказка, за да си слуша, докато кара.
(Всичко това, разбира се, е на ужким. Започва да разказва приказката, като "на завоите" се чува свистенето на гумите, а от време на време и форсирането на двигателя).  Mr. Green
....... - Петленце, кукуригай! - извикал момъкът.
И петлето закукуригало, а от устата му западали жълтици.
Значи, петленцето било банка.  newsm78  Mr. Green  Joy

# 741
А моя ,като малък казваше
Завий наляво,завий надясно,завий НАПРАВО.
Но пък преди да направи 3г знаеше къде е ляво и дясно.Откъде не знам.

# 742
  • Cyberspace
 Днес моят племенник (на три години е) се радва на едни кравички. Кравичките приближават и той гордо заявява: "Няньо (т.е. лельо), виж колко много пишоци има тази кравичка!"  #Crazy
 Обяснявам му, че оттам се дои млякото, че на това му казваме виме, но не и не. Той е въодушевен от откритието си и не приема други възможности  Laughing

# 743
  • Шумен
Днес Вали ме уведоми по оригинален начин, че крачето и е пораснало
-Мамо, аз искам да съм птица а не дете.
-Защо пък точно птица? - почудих се какво се опитва да ми каже малката  newsm78
-Амииии, птиците не носят ботушки, те летят.
-Да не ти убиват ботушите, Вали?
-На малкото пръстче ми убиват, мамо.
Е поне изкарахме сезона с по един чифт дойде март и беше очаквано събитие това порастване, минаваме на маратонки вече. Но ми хареса как поднесе информацията малката  Laughing

# 744
  • София
Малкият е на 6. В ДГ го похвалили колко добре познава часовника и той гордо обяснил как го познава от много отдавна, защото мама го е научила от много малък с...нож.  Crazy
Скрит текст:
То всъщност е вярно. Помня как му показвах циферблата с кухненския нож, че е дълъг, пък часовникът е високо на стената.

# 745
Да ти пратя и моя.Че е научил само кръгъл час и до там.

# 746
Бисерчета от малкия:
- Мамо, магазините не растат.. Те просто си живеят.

Уморен след разходка:
- Ох, омръзна ми да се мотая върху прекрасния ден!

# 747
  • София
Да ти пратя и моя.Че е научил само кръгъл час и до там.
Като го подхвана и него с ножа, ще се научи бързо-бързо.  smile3508 smile3534

# 748
Много нагледно си го описала, с ножа  Laughing
Точно така показани, импровизирано и с въображение, се усвояват умения за цял живот

# 749
  • София
Много нагледно си го описала, с ножа  Laughing
Точно така показани, импровизирано и с въображение, се усвояват умения за цял живот
Госпожите обаче са още в неведение какво всъщност им е казало детето. Все забравям да им кажа, ще вземат да ми викнат охраната някой ден.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт