Нещо смешно, което децата казаха - 8 тема

• 79 626
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Цитат
Мамо ,не може ли да ми се караш малко по-усмихнато,малко по-щастливо ?
Сладур  Grinning

Наистина сладур Simple Smile

Преди няколко дни:

Аз: Ей, пиле, ама ти не си идвал в този парк от сто години!
Той: Мамо, аз съм само на 5. Естествено, че съм идвал преди по-малко от сто години!

# 721
Страшен Grinning Абсолютно всезнаещо сладурче Simple Smile

# 722
Не е точно смешно:

Когато съм сърдита за нещо, което не ми харесва в държанието му:
"Мамо, усмихни ми се!"
Аз: "Няма да се усмихна, защото не ме слушаш!"
Той: "Моооляяя те, мамо, аз вече се усмихнах, виж... Grinning!"

Е, как да се сърдя при това положение?!?!  Grinning newsm78

# 723
  • Пловдив
Аз: Ей, пиле, ама ти не си идвал в този парк от сто години!
Той: Мамо, аз съм само на 5. Естествено, че съм идвал преди по-малко от сто години!
Вкъщи ситуацията е на обратно:
- Мамо, хайде слагай да ядем!
- Имай търпение. След 5 минути е готово.
- Как да имам търпение като не съм ял от 100 години?!?

# 724
Има залепено съобщение за театър тази сутрин в градината. Обсъждаме го с една майка, а детенцето й:
- Уффф, пак пари!
 Simple Smile

Звъни сега баща му, не е в града, и го пита какво прави.
- Абе, чистя тука на мама прозорците.
А маже ли, маже с една мокра кърпичка по прозореца.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 19:59 от Дари П.

# 725
Има залепено съобщение за театър тази сутрин в градината. Обсъждаме го с една майка, а детенцето й:
- Уффф, пак пари!
 Simple Smile
Никак не е смешно. Родителите доста трябва да внимаваме какво точно и как го коментираме пред децата.

# 726
Така е,веднъж пред сина ми сеспоменах за един човек ,че е абсолютен тъпанар и дълго време присъстваше в речника му  Mr. Green

# 727
"Чете" етикета на шишенцето с капки:
- Капки за деца. Слагайте ги, когато имате посоли.
 bowuu

# 728
Ами крайно време е да купиш и за сополи.

Моя се опитва да чете и комичните думи са доста
акция=акАция
меца=меЧа
Някой думи са му трудни ,а някой ги съчинява каквито му се искат след първите 2 букви.Добре,че не му се налага още да чете.

# 729
Малкият ми син е изключително общителен, говори си с познати и непознати на всевъзможни теми.Една вечер чакаме на дълга опашка в магазин да ни дойде реда.Завързва разговор с младо момче зад нас.Пита го как се казва, къде живее, гледа му покупките и коментира..Аз само се подсмихвам и слушам отстрани.В следващия момент се чуват репликите:
Непознатия: А майка ти как се казва?
Сина ми: Питай я де.
Н: Защо нея да питам?Нали с теб говоря, ти не знаеш ли?
С:Е, знам, но питай нея.
Н:Хайде де, кажи ми.
С:Хайде де, запознай се с майка ТИ най-накрая!

Само да вметна, че детето все още понякога говори майка Ти, батко Ти, баща Ти..
Вкъщи, докато вадя покупките се смея и разказвам на мъжа ми за случката, а малкия влиза в кухнята дочул и ме пита: За Иво ли разказваш на баща Ти? Mr. Green
Ще ме вкара в беля някой ден.

Снощи ходи след мен, докато приготвям вечерята и повтаря "татковино, татковино..".Питам го какво е таковино, а той отговаря: Вино за татко Laughing

# 730
На колко години е сина ти ,и моя все още говори така ,баща ти ,баба ти

Сега е при баба му ваканция ,че в тяхната група са само 5 деца и се опитвам да го опазя от грипа.Та объжда ми се и ми вика скучно ми е тук,а и бабати и дедо ти само ми се карат....Сигурно защото не слушаш ,отговарям аз.А той -а аз не слушам,те са направо не мога да ти кажа какви  Grinning

# 731
В момента е на 5г.Случката е от преди година.От известно време казва майка ми, баба ми и т.н., но понякога си кара по навик.Ще се научат.Имам комшийче, което като малко говореше по същия начин.Обяснявам си го с това, че ние им говорим така: Викни баща ти, обади се на баба ти..

Мъжа ми и майка ми се притесняват, защото на някои думи размества сричките.Примерно ръкавици са каръвици или багажа е бажага, а мокрите кърпички са мокрички.Да не говорим как казва азбуката и брои след 10. Спокойна съм, защото не говори така постоянно.Казва ги и правилно.Дори ми става носталгично, когато се изрази прекалено вярно, защото това ми напомня че пораства.

Сетих се още една случка.На вилата сме с кучето.То си тича около нас на двора.В следващия момент излиза през вратата и отива на съседната поляна.Гледа ни през оградата, а малкия казва:"Кучето отиде в съседната държава."Да, мина границата и го върнахме Grinning

# 732
Моето дете казва на едната си баба леля. Понеже тя е леля на братовчедчето му и така е чул и запомнил. А пък може и баба му тайно да го е научила как да й вика, млада е жената. Grinning
На личната внучето й вика по име направо.

# 733
  • ту тук, ту там
И на мен не ми е приятно, когато детето каже някоя думичка по свой си начин, а някой доброжелател реши да го научи как се казва правилно! Той от малък говори много правилно, рядко използва такива объркани думички и на нас ни е много сладко, когато чуем "бебешки" думички!  Аз си ги записвам в тетрадка и си ги четем понякога и се смеем! И точно носталгично ми става!

# 734
Говорим си с мъжа ми как ще заведем децата на обяд на кръчма. След малко малката се обажда и пита:

-Много съм гладнааа, кога ще ходим в тая църква???  Joy

Общи условия

Активация на акаунт