ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
 RoseAmber мислиш ли да ходиш на 4 Д?Много се чудя кога да отида

# 706
RoseAmber мислиш ли да ходиш на 4 Д?Много се чудя кога да отида

Да, живи и здрави със сигурност ще отида на 4Д, но към 20г.с.. За момента е много малко, не мисля, че има смисъл. Поне така си говорих с моя док и с една позната, която наскоро роди, и каза, че като е много малко няма какво да се види толкова на 4Д.

# 707
Леле, на последния преглед бях в 8г.с. и бяхме с размери 10 мм, явно сега разликата ще е доста голяма  Simple Smile

# 708
Тотално се обърках вече с тази ФМ и БСХ.Едни казват,че дори е задължително,други казват,че няма смисъл.На скоро говорих с една позната.Тя твърди,че е по добре ранната ФМ и БСХ защото към 20г.с. ако не дай Боже имало нещо,вече щяло да е късно за каквито и да е мерки  Sad

# 709
Тотално се обърках вече с тази ФМ и БСХ.Едни казват,че дори е задължително,други казват,че няма смисъл.На скоро говорих с една позната.Тя твърди,че е по добре ранната ФМ и БСХ защото към 20г.с. ако не дай Боже имало нещо,вече щяло да е късно за каквито и да е мерки  Sad

червенокоса вещица щастлива Simple Smile не се бъркай  Hug това че не са ми правили 4Д, не значи, че не са ми правили каквото трябва. Аз доколкото разбрах, а и някой беше писал по-рано в тази тема, че ФМ се прави с 2Д, а 4Д е за глезотийка. Тоест, измериха ми каквото си трябва, взеха ми кръв за БХС и това е, просто без 4Д  Peace

# 710
Gaggi, ФМ се прави с обикновен 2D или с 4D, всъщност 4D-то е за глезотийка. Важно е кой стои зад апарата и измерва, т.е. трябва да е специалист. На обикновения ехографски преглед замерват см/гр. на плода, плацента, води, отговаря ли си на седмиците, по-общи неща, докато на ФМ замерват определени разстояния между костици, гледат по-задълбочено органите. С така снетите параметри от ФМ, после ти вземат кръв и съпоставят нещата и това вече е БХС.

Ето за това обяснение говоря  Peace

/съжалявам не знам как да обединя постовете цитирайки 2ма човека, извинявам се за двата поредни/

# 711
В двата периода се гледат различни неща. По-сигурно е наистина в 20г.с., защото бебето е напълно развито, но тази в 12г.с. е не по-малко важна.

# 712
Вярно ,че някой го беше писал. ooooh!Момичета,аз наистина тотално се обърках вече.С дъщеря си никога не съм правила такива изследвания и не съм се интересувала от 2Д,4Д,БСХ и други.Сега ми е такава каша в главата,не знам къде да отида първо и при кой лекар,все едно за пръв път ще раждам.Каква е тази паника която ме е обзела и аз незнам  ooooh!
 RoseAmber съжалявам за тъпия въпрос,но искаш да кажеш ,че сега лекаря при когото ходя може да премери  и види всичко на обикновен ехограф и да си пусна само кръв за БСХ така ли?

# 713
Здравейте всички  Hug

Уауу, RoseAmber каква хубава снимка на бебенцето! Толкова ясно се вижда! Страхотно  Heart Eyes
На нашите малчо все още прилича само на неправилно топченце  baby_neutral
Аз и снощи, както и повечето нощи, сънувам ли сънувам всевъзможни щуротии  Crazy Явно сега е периода на сънищата  Laughing

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 16:36 от Gaggi

# 714
С 2Д до колкото разбрах аз  Heart Eyes

# 715
червенокоса вещица щастлива Simple Smile точно така, да! Недей да се притесняваш и паникьосваш, ако имаш доверие на лекаря си, води се по това, което ти казва и всичко ще е наред. Нещата , които мери за този ранен скрийнинг се виждат на 2Д  Hug

Gaggi при мен на миналия преглед някъде в 9гс + 6 дни ако не се лъжа, и беше 2.9см и приличаше също на неправилно топче както казваш, или по-скоро на недовършен снежен човек от две топки  Laughing и с едни зачатъци на ръце и крака, а после 3 седмици по-късно като ги видях тези крака и ръце... много вълнуващо... Simple Smile За сънищата... при мен е всяка нощ нова прожекция, не е истина какви глупости сънувам всеки ден  Joy

# 716
  • Варна
Относно ехографа моя лекар знам,че гледа на 3Д специално за ФМ.Сега съм в събота и ще разбера.

# 717
и аз съм решила за 4Д към 20 седмица

# 718
Здравейте момичета!Днес бях на преглед видяхме бебока,вече прилича на мъничко човече.Спинкаше но доктора го събуди и то  почна да мърда крачета и рачички.Ще го видим  пак чак на 7 декември на БХС.

# 719
Вярно ,че някой го беше писал. ooooh!Момичета,аз наистина тотално се обърках вече.С дъщеря си никога не съм правила такива изследвания и не съм се интересувала от 2Д,4Д,БСХ и други.Сега ми е такава каша в главата,не знам къде да отида първо и при кой лекар,все едно за пръв път ще раждам.Каква е тази паника която ме е обзела и аз незнам  ooooh!
 RoseAmber съжалявам за тъпия въпрос,но искаш да кажеш ,че сега лекаря при когото ходя може да премери  и види всичко на обикновен ехограф и да си пусна само кръв за БСХ така ли?

Червенокоске,не се притеснявай излишно,тъй като това допълнително те напряга.Довери се на лекаря си,разбира се ако си сигурна в него и той ще ти даде най-добрия съвет.При мен се бяхме уточнили че м/у 11 и 13гс. ще правим БХС и на 21.11 си направи  всички необходими замервания,на 2Д ехограх,беше по различен от този с който ме гледа за пулса на бебето.Поле ми взеха кръв за изледването.Засега всичко е наред с бебето,чакам си резултата от кръвта.
Попитах го за първата ФМ,каза че не е необходимо,след като с БХС е наред всичко.И ще правим феталната морфология в 20г.с.
Мисля да му се доверя напълно.Но все пак всеки преценя сам за себе си,кое е най-добре.
А и аз доста се бях объркала и луднала с всички тези мнения в нета,колкото мами толкова и мнения.Затова реших по рядко да влизам тук и да чета,защото накрая ще лудна съвсем.
Имам няколко книги,които започхан да чета за бремността и от там също получавам информаия.
Всичко ще бъде наред.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт