Носене в слинг - 2

• 44 627
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Благодаря много, Нощни очи, отпада значи. Peace А по принцип има ли модел мей тай слинг, който да става за новородено или трябва да шал или такъв с халки?

# 481
  • ул. "Мечтание"
Благодаря много, Нощни очи, отпада значи. Peace А по принцип има ли модел мей тай слинг, който да става за новородено или трябва да шал или такъв с халки?

Има, да.

Hoppediz и DIDYMOS имат мей тай подходящи за новородено. Сигурна съм, че и други марки имат. Тук някоя от мамите в чужбина беше споделила още една марка, но сега не се сещам коя беше.  Rolling Eyes

Това, което е нужно да гледаш, когато избираш МТ за новородено е дали може да се коригира плата около врата, така че да даде достатъчно опора, а не да остава огромен луфт между врата на бебето и плата, и дали в долната част на платката има връзки (или нещо подобно), така че да се коригира широчината на разкрача.

# 482
  • Варна
Търся някакъв по-евтин вариант, тези двете марки скъпичко ми идват.

Преди няколко страници пуснах линк към едни слингове, за които виждам доста добри отзиви из английските сайтове:
http://sugarspicebaby.com/category_15/all/LIGHT-STRETCH.htm

Имат и мей тай:
http://sugarspicebaby.com/category_2/TRUE-LOVE-Collection-TLC.htm

Те дали стават (и двата модела ме интересуват - шала и мей-тай)?

Изобщо не мога да се ориентирам кое би могло да няма луфт и да се коригира около врата, досега такова чудо не съм ползвала, а ми се иска с това бебе да опитам.

# 483
  • ул. "Мечтание"
Шала не би трябвало да е проблемен за новородено.  Peace

За този МТ нищо не мога да кажа. Около врата може и да може да се прибере, но така като гледам (и от описанието като чета) долу платката не се коригира на ширина. Съответно е възможно да може да се използва едва когато бебето стане поне на 3-4 месеца. Иначе изглеждат супер готино!  Heart Eyes

# 484
Момичета, получавате ли често "загрижени" коментари-въпроси? Зимата ме питаха дали не му е студено на детето, сега дали не му е топло... Непрекъснато питат дали няма да се задуши, дали му е добре, дали спи, дали няма да му стане нещо на бебето...
Изморих се да обяснявам, че е ОК. А и всички са чували, че кенгурата увреждали нещо си, но масово никой не прави разлика между видовете носилки...

# 485
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ооооо! Непрекъснато!
И то не от непознати, а от роднини (и съседи), които буквално ме виждат да бебенося всеки ден още от първото ми дете.  ooooh!  
И Всеки път се пуска по някой коментар: "Ама да не падне", "може ли да диша" и т.н.  Crazy

P.S.
Забравих "любимото" ми: " Не е ли вредно да е с тооолкова разкрачени крака?!?!"  Joy

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 18:07 от kalei

# 486
  • ул. "Мечтание"
В нашия бебеносещ период май не е имало или почти не е имало такива коментари. Ама и то беше зима, носех го предимно под якето, може въобще да не са разбирали, че нося бебе, а да са мислели че съм просто много дебела.  hahaha Joy
Да видим сега с новото бебе как ще е...

# 487
  • Варна
Шала не би трябвало да е проблемен за новородено.  Peace

За този МТ нищо не мога да кажа. Около врата може и да може да се прибере, но така като гледам (и от описанието като чета) долу платката не се коригира на ширина. Съответно е възможно да може да се използва едва когато бебето стане поне на 3-4 месеца. Иначе изглеждат супер готино!  Heart Eyes

Благодаря! Hug

Много са ми странни такива коментиращи и разбиращи от всичко "загрижени" хора. Rolling Eyes

# 488
О, вчера имах много готин момент!:
Качих се с Тиквичката в рейса със слинга, а насреща ми - една майка с момченце в Boba и спонтанно й се зарадвах и усмихнах. Тя отговори на свой ред с усмивка и не се сдържах да кажа:  "Щом взехме да се засичаме по рейсовте, току виж сме станали мнозинство над количките"Simple Smile
И понеже и момченцето й носеше цветенце и общуваше с майка си и мен и ми стана едно такова наистина много хубаво Simple Smile

# 489
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Pippilota_Mentolka, аз всяка сутрин съм в автобуса с "китайчето" ... Днес даже една жена ме пита: Къде съм тръгнала с това малко бебе, че много често ме засича в автобуса? Казвам: Да заведем каката на градина Simple Smile

# 490
И аз като видя майки със слинг или раница и им се усмихвам съзаклятнически  Mr. Green
А даже веднъж едно момиче с количка ме разпита за раницата и бях много доволна да споделя опит Laughing
Иначе той вече е голям и не ме питат дали ще се задуши, сега основно питат дали не ми тежи  Simple Smile

# 491
Спечелих на търг един Caboo слинг, много се кефя!

# 492
  • ул. "Мечтание"
Лекси, честито!  Hug Чакаме снимки!  Flutter

# 493
  • UK
Дъщеря ми постоянно смуче слинговете (тя и всичко останало, де, но и на слинга не прощава) докато се "вози", за минутки успява да омокри целия плат и себе си включително, лигави се жестоко, нямам представа как да се справя с проблема. Върти ми се из главата, че бях чела преди време някой с подобен проблем, идеи някакви какво да направя?

# 494
  • Варна
Поръчах си този, нямам търпение да дойде Party:

Общи условия

Активация на акаунт