Подсъзнанието може всичко 59 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 75 316
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Отивам да чета...  Grinning
Че като видях последно писано мнение от теб в темата и се развълнувах  Hug Hug Hug

# 481
Дълго време бях като по хълмиста местност – нагоре надолу и пак, и пак. Емоционално и мисловно в много голяма степен, но при мене си имаше от години и физически усложнения, здравословни. Последните освобождаващи етапи след болестта бяха много турболентни.

И ми се случи нещо особено. Наред с многото други особени неща през това време Simple Smile Моя много близка приятелка, най-близката попадна на една книга. Някакво такова странно съвпадение на хора на места, където не се очаква да бъдат, в моменти, в които е странно да са там, разговори, думи уж случайни. Нали знаете как става. Глътнала книгата за едни ден. Виждаме се няколко седмици по-късно и в рамките на съвсем друг разговор, който ни беше важен и на двете тя споменава „и прочетох една книга“ и продължава да ми говори. В този момент все едно светкавица, като във филм. Само я спрях и й казах „чакай, коя е книгата“. Тя стои и мълчи, и ме гледа. И казва след малко „защо питаш“. Аз обяснение нямах, ама знаех, че искам да я прочета.

Еми тя ми каза, купих я на следващия ден, прочетох я, направих всички неща от нея, докато я четях и нещо се случи. Все едно продишах, все едно светлина……………………. Ама отвътре от мене все едно струеше. Книгата е написана от един православен свещеник отец Михаил и е стъпила на Исихазма – на практиката на мълчаливата молитва. В нея цялата система от практики, които дава, е за намирането на Бога вътре в човека и свързването със самия себе си, с приемането, че Бог е любовта вътре в нас. Аз така я разбирам. Иначе има методология за практикуването на Исусовата молитва.

Ще ми повярвате ли, че все едно се пренаредиха парченцата Вселена около мене. На когото съм казала за книгата, ми е споделил много трансформиращи преживявания. Казва се „Учението на живота“.

Четейки твоя пост, Рози ми се доказа нещо, което очаквам да се случи и при мен. Учителят се появява, когато ученикът е готов. И понякога по супер необичаен начин. Simple Smile

# 482
Да, абсолютно съм съгласна. Случвало ми се е няколко пъти. И също така е важно да разбираме, човек израства, продължава напред и промяната е естествено състояние. Вкопчването в човек, метод, разбирания, инструментариум... е пагубно за сбъдването на желанията, защото даваме знак на Вселената, че не вярваме в по-доброто, в нейната всемогъща способност да ни дари богато с нови и нови неща и хора, и общуване, чрез които да открием живота по нов начин.

Няколко пъти съм срещала учители и старателно съм прилагала знанието. В един момент идва завой и на него винаги съм имала смелост да се прехвърля през ръба. Не казвам, че е лесно. Казвам, че е възможно и необходимо. Както с математиката например - като усвоим материала за 4-ти клас минаваме в 5-ти, в 6-ти, в 7-ми, в 8-ми... вместо да решаваме все уравнения. Тях вече ги знаем и на сън да ни бурнат. И така аз преминавах горе долу на всеки 3 - 5 години в по-горен клас на холистичнотп знание като почнах от юни 1999 година Wink

Щастлива съм, че избрах пътя да се променям. Всеки следващ клас надгражда и разширява мирогледа. Ето тази пролет ще извървя Камино. Там коя ли ще съм....
Мижик, тук съм, нова съм, но отново с фермани Simple Smile
Прегръдки на всички - новини стари.

# 483
Страхотно, Камино и на мен ми е мечта. Обезателно да споделиш. Hug

# 484
  • София
Момичета  Hug
Отдавна не съм писала в темата, а и да си призная бях спряла да чета - някой от любимките ми спряха да пишат. От скоро обаче започнах да ви чета, както и да прочитам старите теми. Съвсем случайно Wink, отново попаднах при вас - готвих в кухнята и тъй като нямам там ТВ, взех компютъра и реших в ю тюб да гледам предавания на нешънал географик и хоп, попаднах на един филм (нямащ нищо общо с нешънал географик), който ме върна обратно в темата и отново се радвам на живота.
Тъкмо се чудех коя книга да прочета … има ли семинари по темата…., къде да се информилам...и ето Рози и Рози се появи с "Учението за живота" и семинар Hug
Ще се запиша за семинара - там съм.

# 485
  • София
Здравейте, преди доста време участвах във форума, сега пак се връщам. За известно време махнах фокуса от работата над себе си и нещата тръгнаха назад. Напоследък лесно се изнервям, не мога да поддържам позитивна вибрация, понякога се самосъжалявам, Ситуацията, която сега ме разклати за мое учудване, е един флирт с колега, продължил близо година по негова инициатива.(и двамата сме обвързани). Никаква физическа близост няма меджу нас.Приказки, комплименти, откровения на пияна глава.  Изведнъж се стресна нещо и се отдръпна. И започна да флиртува с моя колежка и приятелка, а тя му отвръща.  И това много ме дразни. Предполагам, че той се пази, има си разни страхове и тем подобни и затова се дръпна от мен. Въпреки че аз няма какво да му дам, ама той кой знае какво си мисли - никога не сме говорили открито. Но повече ме дразни тя - знае, че го харесвам, беше свидетел на всичко и сега постоянно му търси вниманието. Обичам си я, защото ми е близка, но това, което прави ми носи дискомфорт. Вероятно страдам за вниманието, което получавах. Понякога си мисля, че може би преувеличавам нещата между тях. Тя никога не ми говори за него. Не искам да говоря с нея и да си признавам, че ревнувам. Искам сама да се справя с това.Моля за идеи  Praynig
*Miss Sixty* , мисля че по- скоро трябва да си щастлива от цялата ситуация. И съветите и отговорите се съдържат точно в това, което си писала. На всеки му харесва да бъде хареснван, да му се обръща внимание и пр. Но замисли се - какво развитие си очаквала, или не си. Ами ако нещата станат по- дълбоки? Ако след това има наранени? Мисля, че за теб това е най-доброто.
Дисконфорта идва от неудобството (неловката ситуация в която си попаднала) пред приятелката ти - и аз съм го изпитвала, кофти е. Мисля, че нейното поведение те дразни и има за какво - ама я я остави да се лъскае.
Вчера попитах мъжо, какво мисли (за да чуя и мнение от другата страна) и мого просто и цинично ми отговори, но ще го спестя.

# 486
  • Costa Rica
Я, що да видя - Розичката Hug

# 487
Делфи,  Hug Hug

# 488
  • София
Този ср не е ли с малко по-друга насоченост  newsm78 newsm78

# 489
  • София близо до Витоша
Момичета ,

много съм радостна в събота си взех държавния изпит след доста отлагане. Много се притеснявах , за резултата.

Отидох на църква за молитва , след като я прочете попа ми каза да се обърна , за да ми разкаже една история . Ходил е в Йерусалим  и е спал на Божи Гроб , т.е вече бил хаджия. Но тогава му били дали масло за мирпомазване и за първи път от 10 години щял да го използва . Потресоха ме тръпки и накрая каза ,
че ще взема изпита.

# 490
  • София
 tsvetelina83, честитоооо!!!

Днес, разбрах какво означават едни думи на баба ми, казани преди много, много години. Тя беше неграмотна жена и поради това писмата до дядо ми, който по онова време беше в чужбина, ги пишеше майка ми. Та тя винаги завършваше писмата със следното: "нито крачка назад, само напред!". Бях много малка и я попитах веднъж, защо го казва това, като дядо само напред съм го виждала да ходи и според мен би му било трудно да ходи назад, и няма нужда да му го напомня всеки път. Тогава баба ми обясни, че има предвид да не се обръща и връща назад в мислите си, а да гледа само напред и да мисли за бъдещето, за утрешния ден, да не съжалява за това, което е било в миналото. и пр. След години започна и на мен да го казва. Е, не я разбрах тогава, не я разбрах и много, много след това. Дълги години бях сигурна, че има предвид да не се отказвам, да продължавам и да не отстъпвам. Целия ми осъзнат живот до момента мина в мисли за миналото ми и съжаления, в размисли какво е било по добре да направя и пр…. Това ме направи неуверен човек, стигнах до там, че не можех да взева решение вече за елементарни житейски неща, ситуации. Все съжалявах за нещо, все си мислех какво е трябвало да направя… В един момент спрях да чувствам радост от живота, до преди няколко дни. Тогава осъзнах, че ако си живея в миналото, няма да има и бъдеще.

# 491
Тогава осъзнах, че ако си живея в миналото, няма да има и бъдеще.

bouquet Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet

# 492
  • при моите деца .....
Тогава осъзнах, че ако си живея в миналото, няма да има и бъдеще.

bouquet Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet
Peace
Благодаря, че сподели!

# 493
Angela Go, благодаря, че ми отговори Simple Smile Като се замисля - права си дразня се на нея, не на него. Нямаше я една седмица и си бях напълно спокойна, 0, просто виждам у нея интереса и стремежа й да му се хареса и това ме дразни, защото  ми е приятелка. Него го разбирам и не го виня, не искам да наранявам никого, нито аз да бъда наранена. На мен флирта ми стига, предполагам и на него също. Дилемата ми е с нея как да се отнеса - познавам я добре - голямо его и голямо самочувствие и още по-голяма амбиция и поза. Извън работа сякаш става друга, но стъпи ли  в офиса може да мине през мен и да не ме забележи. Смятам, че ако й намекна нещо за него веднага ще отрече, а мислено ще реши, че ревнувам, ще си вирне носа колко е прекрасна и как другите жени се страхуват да не им вземе мъжете. Затова си трая. Знам, че значимостта на едно нещо зависи от това, колко внимание съсредоточаваш върху него - опитвам се да намаля важността и да не й обръщам внимание. Донякъде успявам, докато не я видя как по цял ден ходи след него, все го моли за нещо, все мрънка и занимава всички с нейните проблеми.А той е пич,шегаджия, бъзика се със всички. Преди време ми направи комплимент пред нея и физиономията й се смени веднага, тогава разбрах, че го харесва, но никога не ми е минавало през ума, че ще тръгне да го сваля и то без да се крие от мен. Самата тя преди време ми каза, че според нея съм искала нейното гадже тогава, което няма нищо общо с истината и това много ме изненада, тъй като аз изобщо не го харесвах и даже не знам как е стигнала до този извод.

# 494
  • София
Рози и рози, определено липсваше. Хубаво е, че си отново тук!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт