На море в Гърция 2013 - XII

• 81 697
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
Така си е.
Да не казвам, че вчера хапнахме ципура,/купена от Била, нищо общо с истината, уви/, а довечера ще правя гръцки сарми.

# 151
а довечера ще правя гръцки сарми.

Какви са те?

# 152
Аз днес готвих гюварлакия. Тук научих тази гръцка манджичка. Много се харчи в моята къща и често я правя. Препоръчвам!

# 153
Виж  в готварския,
прекрасни рецепти има.

# 154
  • София
Пак слюноотделям като куче  Joy Пусто обаче, не обичам да готвя, и все се скатавам..

Параход, права си, най-много да не ми отговорят. Все пак ще си сдържа поривите и ще им пиша след празниците  Wink

Анна Бел, това за сефте го чувам  Thinking Или поне на първо четене не ми говори нищо..

# 155
  • Варна
Ей, мине не мине и на готварски го обръщате  chef Ей, ся ще дойде Петър и ще се скара.
Запазвам си информацията. Wink

Да бе да , ще се карам , аз съм 107 кг. чревоугодник. Аз мърморя само като питат ядат ли гърците.
Колкото до ципурата и лаврака от БИЛА или Метро не са чак толкова лоши - пробвайте на барбекю с дървени въглища бавен огън както са цели само с малко сол отвътре с кожата и люспите барабар.Като я свалите от огъня кожата много лесно се бели и .......наздраве. 

# 156
  • София
Наздравееее newsm64  food002 cheers

# 157
Tъйййй...... още идея си нямам къде ще почиваме в Гърция другата година, но пък направих списък къде да хапваме пътьом - голям проблем ми е, все го умувам, че повечето места ми изглеждат ненадеждни, особено крайпътните на Бг теритoрия! Записвам си и Градешница, и Серес, и чакам кръчмата при водопада  Wink Много благодаря за споделеното  Hug

Anna bel, оздравявай  Hug

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 18:22 от Mur

# 158
  • София
Още един на българска територия - Тюркоаз, в посока към границата отляво преди Шел, мисля малко преди Сандански, чудесна турска кухня  Heart Eyes

# 159
Знаете ли какви супермаркети има в Александруполис? Ходила съм 2 пъти, но преди 4,5 години. Спомням си само Лидъл, който не ме интересува особено. В центъра посетих Бенетон, но някъде се коментираше Зара. Къде се намира магазина? Извинявам се, ако питам не на място  Peace

# 160
Мамета, резервирала съм за една седмица в края на юни в Евия, ама ми се струва малко Embarassed Дайте някаква идея, като по-опитни пътешественици, къде след това можем да удължим с още около седмица newsm78 Не ми се ще много да се отклоняваме от пътя, ама Олимпийската ривиера нещо не ме влече Sad Освен ако ми предложите конкретен по-пуст и добър плаж и свестен хотел..... Мисля си и за Пелион, ама не знам къде там е добрият плаж и хотел newsm78
И още нещо; някой да е пътувал през зимния сезон до Едеса? Интересува ме как е пътят до там? Сняг, завои, планини? Rolling Eyes

# 161
адимар, Евия можеш да комбинираш чудесно със западния бряг на Пелион. Няма да се отклоняваш много. А защо не и с един остров- Скиатос или Скопелос  newsm78! Горещо препоръчвам и трите опции като за западния бряг на Пелион нямам лични впечатления, но се доверявам на познавачи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725558.msg25581085#msg25581085. Помисли си, никак не е непостижимо и едно островче да обиколиш.

Една снимка от  Ермуполи - Сирос, която ми хареса днес.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 21:36 от Anna bel

# 162
Здравейте,

записвам се и аз в темата.
 Ellinor* - Магазин на Зара в Александруполи има тук http://www.zara.com/gr/el/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%C … CE%B1-c11108.html
Надявам се да можеш да го видиш.

адимар - освен хубавите острови които е споменала Anna bel, може да посетиш и Волос, Пилио. Има много хубави плажове там http://www.aroundpelion.com/pelion-beaches.html. Почти всички хотелчата са супер. Така че не се притеснявай. Също и до Скирос може да отидете от Евия, пристанище Кими. Там също е приятно, но сигурно ще ви стане скучно за една седмица.

# 163

victorias secret - благодаря Simple Smile Как не се стих?!   Blush

# 164
  • София
Днес, в пристъп на спонтанност, купих билети за Крит за Нова Година Laughing
Сега ще търся хотел и т.нат.
Моля за съвети от момичетата, които са ходили. Знам, че времето е малко (6 нощувки), но все пак Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 23:46 от pontes

Общи условия

Активация на акаунт