На море в Гърция 2013 - XII

• 81 700
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Днес, в пристъп на спонтанност, купих билети за Крит за Нова Година Laughing
Сега ще търся хотел и т.нат.
Моля за съвети от момичетата, които са ходили. Знам, че времето е малко (6 нощувки), но все пак Simple Smile

Определено от градчетата най-приятно е в Ханя, следват Ретимно, Агиос Николаос и Ираклио. Може би огледай за нещо в Ханя. В тази част са и хубавите плажове, но вас едва ли ви вълнуват през декември.  Grinning Самолетът ви къде каца? Не съм наясно с транспорта на острова (през лятото имаше някакви междуградски автобуси), но ако кацате в Ираклио, разстоянието до Ханя не е никак малко. Ние наехме кола.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 00:54 от Тaня67

# 166
  • София
Моля за съвети от момичетата, които са ходили. Знам, че времето е малко (6 нощувки), но все пак Simple Smile

Определено от градчетата най-приятно е в Ханя, следват Ретимно, Агиос Николаос и Ираклио. Може би огледай за нещо в Ханя. В тази част са и хубавите плажове, но вас едва ли ви вълнуват през декември.  Grinning Самолетът ви къде каца? Не съм наясно с транспорта на острова (през лятото имаше някакви междуградски автобуси), но ако кацате в Ираклио, разстоянието до Ханя не е никак малко. Ние наехме кола.

Аа, дотолкова помислих предварително, самолетът каца в Ханя и хотелът ще е там. Ще си наемем кола да пообиколим. Но да не пропусна нещо, което не е за изпускане, защото то е ясно, че не можем всичко да видим за 6 дни.

# 167
  • София
pontes, от къде купи билети за Крит?

# 168
  • София
pontes, от къде купи билети за Крит?

Ми от интернет (www.petas.gr, www.aegeanair.com). Нали за самолет говорим Simple Smile) Може би с някоя лоукост компания щях да намеря нещо много по-добро като цена, но ентусиазмът ми не търпеше чакане. От София ми се видяха безумно скъпи и купих от Солун.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 10:57 от pontes

# 169
  • София
Точно за самолет говорим. Simple Smile Мерси за инфото   bouquet.  За този сайт petas.gr не знаех. Дай боже да ми влезе в работа в близко бъдеще Wink и весело изкарване на Новата година на Крит!

# 170
  • София

Аа, дотолкова помислих предварително, самолетът каца в Ханя и хотелът ще е там. Ще си наемем кола да пообиколим. Но да не пропусна нещо, което не е за изпускане, защото то е ясно, че не можем всичко да видим за 6 дни.

Виж какво е писал мъжът ми. Има и снимки и ще добиеш представа какво представляват местата. Прочети и ако се заинтригуваш от нещо, което не знаеш къде е, ще помагам. Разбира се, има и други неща за гледане. Имах голям мерак за каньона Самариа, но си трябва много ходене (дълъг е 14-15 км), а от единия му край е селце, достъпно само по вода и заради оставената в другия край кола се усложняват много нещата. В източния край на острова, някъде на юг от Ваи се намира и Долината на смъртта (Ждрелото Закрос). И за там казват, че е интересно. А ако се интересувате от стари "камънаци" и 6 седмици няма да ви стигнат, за да ги обиколите. Wink  Има и някакви интересни планински селца и манастир в по-централната част на острова, но все пак в западната половина. И до там не стигнахме.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 11:17 от Тaня67

# 171
Самария е затворена за туристи през зимата.

# 172
  • София
Пиша, за да потвърдя, че тази информация от първия пост

ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник

е актуална и днес.
Банковата сметка на хотела, който резервирах, е открита в National Bank of Greece.
Открих си сметка в евро в ОББ срещу такса от 2 лева, таксата за превод от сметка в ОББ към сметка в National Bank of Greece е 6лв. - ако наредител е физическо лице. За юридическите лица е повече - 15лв., доколкото запомних.

Въпреки тишината в темата, народът явно масово резервира почивки за юни. Simple Smile
Изпратих мейли на 15-16 студия, получих поне 10 отговора, че са напълно заети за периода, който ме интересува (проверявах за втората половина на юни).

# 173
  • София
Vivi, то може и да не са точно от темата - имам предвид тези, които вече резервират. От момичетата тук на този етап май повече резервират за НГ  Peace
Ако не е тайна, ти къде прати запитвания - като район ме интересува, не конкретни хотели. Аз си мислех да пращам на няколко места, но реших, че ще ме помислят за луда. Обаче след празниците и аз ще запретна ръкави и ще напиша няколко мейла  Wink

# 174
  • София
Таис, из Ситония разпитвах - Вурвуру, Никити, Неос Мармарас. Търсех студия или апартаменти с кухни. В крайна сметка - резервирахме нещо различно.

Изобщо няма да те помислят за луда. Като гледам - много народ вече се е налудувал.  Simple Smile
Аз също гледам на себе си като на една закъсняла резервираща, между другото.  Laughing Миналата година направих резервацията за юнското ни море, 2013 през септември, 2012. Сега резервирахме чак през декември..... Но стиковката на отпуските на 4 семейства беше малко трудна този път.

# 175
  • София
Ясно, благодаря, Vivi   Simple Smile
Аз съм се насочила към три варианта, но да видим. Тъпото е, че ако детето тръгне на градина (предстои ни 2-ри опит), би трябвало да си търся работа..и тогава въпросът с точната дата на летните отпуски ще се усложни.

Както и да е, честита резервация на теб, пожелавам страхотно изкарване  Hug

# 176
  • София
Благодаря!  Hug

# 177
 Здравейте момичета, бях ви питала в предишната тема за Волос по Новогодишните празници, сега да се разпиша и тук.
 Резервирахме в Портариа, едно малко хотелче, обещаващо изглежда дано да е ок. Само да вметна, че Букинг даде цена със 60 лв повече от хотела. Живи и здрави да отидем после ще споделя впечатления.
 Виви, преди година бяхме в Неас Мармарас в Атина Палас, не знам къде сте се спрели вие, но там беше пълно разочарование за нас. Уж 5 звезди, а беше с паяжини в стаята, мръсно и неприветливо.
 За ОББ, да така е, работих там преди време. Те са част от Етники банк- Национална Банка на Гърция и превода към тях е 6 лв, а през ел. банкиране наполовина. Само, че после е хубаво да се закрие сметката, че имат месечно обслужване и си го търсят до 6 месеца.
 А иначе за сега лятната почивка е с идея Крит, така че ще следя с интерес мненията ви за там  bouquet

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 22:46 от Anntoaneta

# 178
Здравейте момичета, бях ви питала в предишната тема за Волос по Новогодишните празници, сега да се разпиша и тук.
 Резервирахме в Пилио, едно малко хотелче, обещаващо изглежда дано да е ок. Само да вметна, че Букинг даде цена със 60 лв повече от хотела. Живи и здрави да отидем после ще споделя впечатления.
 Виви, преди година бяхме в Неас Мармарас в Атина Палас, не знам къде сте се спрели вие, но там беше пълно разочарование за нас. Уж 5 звезди, а беше с паяжини в стаята, мръсно и неприветливо.
 За ОББ, да така е, работих там преди време. Те са част от Етники банк- Национална Банка на Гърция и превода към тях е 6 лв, а през ел. банкиране наполовина. Само, че после е хубаво да се закрие сметката, че имат месечно обслужване и си го търсят до 6 месеца.
 А иначе за сега лятната почивка е с идея Крит, така че ще следя с интерес мненията ви за там  bouquet

Би ли споделила хотелчето Wink

# 179
Току що се усетих, че сбърках. В Портариа, резервирахме, от 3 дни само това гледам и ми бръмна главата, сори! Хотелът е Пелиас има много добри отзиви по гръцките сайтове, 65 евро е нощувката от рецепция за двойна стая с джакузи.

Общи условия

Активация на акаунт