На море в Гърция 2013 - XII

• 82 121
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Миналата година точно преди Коледа бяхме за 2 нощувки в район в близост до Солун. В заведенията, където седнахме (за вътре става дума), навсякъде се пушеше. Peace Даже и във фоайето на хотела, където бяхме отседнали, макар и рядко имаше хора,които пушеха. Иначе има наредба, но поне миналата година предколедно не се спазваше.

# 196
Здравейте,
Искам да попитам някой знае ли какъв е плажа Трани Амудия. Стръмен или полегат, каменист или пясъчен, морето бурно или тихо и става ли за малки деца?

# 197
Хубав е.
Пясъкът е леко едър, преходът в морето е плавен.
Бурно или тихо море - сравнено с какво? Ако е в сравнение с Черноморието, никъде на Халкидики няма бурно море.

# 198

Скрит текст:
Изтрих си поста, който насочваше към първа страница на темата, Параход днес е много миролюбива за разлика от мен. Що си играеш да пишеш тия първи страници не знам newsm78.

# 199
Параход, много благодаря за търпението с което отговаряш на хора новаци като мен, но е трудно ако не следиш темите от началото им да намериш информация за една толкова просторна страна като Гърция, въпреки че аз доста време отделих да попрегледам стари теми.
Anna bel, много съжалявам ако е дискутирано и има информация, но при търсене по ключова дума не можах да намеря търсената информация. Отивам да чета на 1-ва стр.  Confused

P.S.: Намерих инфото от първа страница и то не след дълго търсене: http://sithoniagreece.com/sithonia/ormos-panagias-agios-nikolaos … a-beach-livrohio/
Ама, че съм невежа толкова време потроших преди това

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 14:44 от tsveta_pile

# 200
tsveta_pile, плажът е супер за малки деца. Не съм го виждала и пренаселен. Пясъчен. И селото е спокойно. Абе, става!

# 201
  • София

P.S.: Намерих инфото от първа страница и то не след дълго търсене: http://sithoniagreece.com/sithonia/ormos-panagias-agios-nikolaos … a-beach-livrohio/

Ние септември бяхме в Ормос Панагиас. Ходихме и на Трани Амудя. Децата бяха на 7 и 9. Сравнително бързо става дълбоко, водата беше по-студена, пясъкът -едър! Няма да повторим... Не че сме повтаряли някъде, де... На плаж ходихме на Лагониси и около Никити!

За мен, погледни Вурвуру и Никити! И казват, че вторият ръкав е най-хубав! Говорим за близки места. Също и Керамоти, и Тасос.  Макар че се наслаждавам на местата, които посещават пишещите тук, аз не мога да си го причиня, не обичам да пътувам особено!
Ние ходим без храна, бяхме и със закуска. За мен вариантът със закуска е много добър! Ако искаш снимки, пиши ми да ти покажа!

# 202
  • София
А дали е разрешен риболовът в Гърция в морето- от брега? Някаква идея дали трябва разрешително някакво newsm78? Тук в България май няма нужда от риболовен билет за такъв риболов.

Питах специално: имало някаква малка годишна такса, но в общи линии не правели никакъв проблем на ловящите от брега. За риболов от лодка се плаща такса на местното пристанище и трябва застраховка за лодката. За харпунджии - специален и по-сложен режим.

# 203
  • София
Благодаря, Туци  Hug.
Днес след ровене и четене насам-натам из нета и с ценните съвети на Параход, която ме отказа от някои места, на които се нахвърлих в началото  Blush, в крайна сметка резервирах едно студио в Аспровалта - без храна за средата на юни за седмица. Цената е изключително добра за нощувките. Има си кухненски бокс със съдове и хладилник - та от време на време сигурно ще приготвяме нещо, за да не е изхранването само навън и да вържем бюджета  Crazy.
Първото ни ходене ще е в Гърция за море. Предполагам, че по-нататък ще сме по-ориентирани  Wink.

# 204
  • София
Не съм сигурна, че Аспровалта е добър избор за първо море в Гърция. Лично мнение разибра се.
Просто на мен района изобощо, ама изобщо не ми допадна. Но пак казвам лично мнение и усещане.
Пожелавам да си изкарате чудесно и съм почти сигурна, че след това няма да искате и да чуете за море в БГ.

# 205
  • София
Ами за всички места, за които рових ми излизаха негативни коментари. Единствено за Ставрос, Аспровалта и Неа Врасна (дано не оплескам някое име  Crazy) бяха основно позитивни. Настроена съм положително, ще споделям впечатления по-нататък живот и здраве  Wink.
Даже днес в един момент си викам - уж в Гърция е толкова прекрасно, а като почнеш да проверяваш едно по едно селцата/градчетата - все нещо куца. За момент дори ми мина мисълта за Турция  Laughing.
За БГ - тази година толкова се разочаровах от тарикатлъците с Ол Инклузива в Ескада - Ахтопол, че искам да пропусна през следващата. А и ми се излиза извън БГ - малко да заредя батериите с нови впечатления  Peace

# 206
  Подкрепям Тодоричка! И аз Аспровалта не я обичам твърде. Някъде по Ситония няма ли да е по-добре?
  Какви ти са приоритетите?

# 207
  • София
А на вас какво конкретно не ви хареса там - плаж, атмосфера в градчето, заведения? Тя резервацията е с опция за безплатно канцелиране така или иначе - имам време да размисля  Wink.

# 208
  • София
Аааа, недейте така  Laughing, Аспровалта през юни си е много гот, да оставим настрана, че е най-близката точка до България! Има си всичко - магазини, ресторанти, гироси-мироси, бутици, няма тълпи /през юни, де/. Zazu 1, μлажът е примесен с доста камъни обаче и бързо става дълбоко /ако сте с деца/, но ако сте с кола на 10 км е Ставрос; в южния му край има хубава ивица с пясъчен плаж.

# 209
Плажът на Аспровалта е голям, но не е особено хубав.
По-добър е на Ставрос, а още по-добър - на няколко заливчета южно от Олимпиада.
Самата Аспровалта/Врасна е най-оживеното от трите селца, на мен Ставрос като атмосфера една идея повече ми допада (знаете и за любимата ми таверна Каламатианос Simple Smile)
Но аз споделям мнението за този регион, някак ми е най-негръцкото като атмосфера и преживяване, на което съм била. И Халкидики - и трите ръкава си имат плюсове и минуси, и на Тасос е по-добре и по-разнообразно като възможности. Според мен. Много българи обаче харесват района на Аспровалта и Ставрос и вече близо 10 години се ходи активно там. Също и сърби, македонци.
Въпрос на вкус. Ако човек отива с малка кошница и е свикнал с градчета тип Приморско, Китен - не виждам с какво толкова ще го разочарова.
Но все пак Ситония или Тасос биха били моят избор за първо море наблизо и "запознаване с Гърция". Иначе всички студиа са с кухня и двор, много са с детска площадка, барбекю на двора и т.н., дават много възможности за спокойна и самостоятелна почивка.
Zazu, ти защо се отказа от идеята си за Никити? Заради цената ли? Аспровалта е по-евтино, да.

Общи условия

Активация на акаунт