На море в Гърция 2013 - XII

• 82 128
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Локацията на Пелиас е парфе просто. Иначе има и по-хубави хотели в Портаря, но за Нова година цената е повече от добра.

# 181
  • София
Здравейте на всички!      bouquet
Извинявайте, че нахълтвам така в темата, но не знам кой друг да питам. Моля за малко информация за  Солун:
Искаме да отидем на разходка този уикенд до там, но преди това да попитам дали започнаха коледните базари (не говоря за намаления), а по-скоро украси, от тези временните базари, които правят с лакомства, коледен дух и т.н.
От една тур. агенция казаха, че има вече, но пък звънях в един хотел и оттам съобщиха, че е още рано и все още нищо няма.   newsm78
Ще съм благодарна на информация, защото ние затова ще ходим, иначе няма смисъл да се разкарваме. Благодаря Ви  Hug

# 182
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Помолиха ме за помощ и идвам.

anisunshine, няма смисъл да тръгвате. Отложете за след 14-ти - тогава ще запалят украсата и ще видите коледната атмосфера. В момента всичко се сглобява и поставя. А иначе, какво можеш да очакваш:
тук не се правят коледни базари на площада като в Европа, поне до миналата година не е имало. Коледните базари са под формата на ремаркета пълни с мандарини  Mr. Green

Иначе в събота (утре) отваря Астеро космос - коледното изложение под формата на нещо като коледен град. Входа е 6 евро, в панаирния град Хелекспо ще се помещава (до тв кулата).  Ледени пързалки, хапване и пийване, нещо като лунапарк, работилници, магазини за сувенири и прочие. Щяло да има 4 милиона лампички и най-голямата елха на Балканите (м, дам...  Laughing). По улиците щяло да пътува коледно влакче, което да отвежда желаещите към експо центъра - миналата година беше автобус.
Ето и сайта:
http://www.helexpo.gr/inst/asterocosmos/index.html

Това е някаква инициатива на Хелекспо, предишни години бяха частна фирма организатор и се казваше Меджик сини и беше откровено тъпо, поне според мен.

Коледно украсяват много хубаво в мола Медитераниън космос, малко правят проблем със снимането вътре, ама ако застанат да се снимат един друг няма да има проблем, ама иначе общи планове не дават, страх ги е от бомби  ooooh!

Иначе, на площада тази година освен елхата, яслата и ледената пързалка, ще има и лунапарк, цените на забавленията ще бъдат между 2 и 8 евро. Тематиката на всичко е Средиземна Коледа (Месогеяка Христугена) . Украсата ще бъде запалена, както казах, на 14 декември от кмета, който ако времето позволява ще пристигне на площада с украсена лодка, както повелявала традицията.

Така че, след като запалят украсата ще стане коледно, а около 20 ще бъде пълна лудница и най-подходящо за уикенд. А и времето ще е по-добро, че сега предупредиха студ, вятър и морска буря идвали.

# 183
  • София
Шебек за по-голямо съдействие не бих могла и да мечтая. Благодаря за изчерпателния отговор. Ще те послушем и ще отидем около 20-ти. От сега нямам търпение, толкова хубаво си го описала, нямам думи  Heart Eyes
Благодаря ти сърдечно, пожелавам ти страхотно изкраване на празниците! Много здраве и късмет!  Hug

# 184
Някой дали е ходил в този хотел? Миналата година го откриха след ремонт и аз много се чудих дали да не ходим там през лятото.
http://bg.kolektiva.net/travel/petzvezdnija-cronwell-platamon-resort.html

# 185
  • София
Някой дали е ходил в този хотел? Миналата година го откриха след ремонт и аз много се чудих дали да не ходим там през лятото.
http://bg.kolektiva.net/travel/petzvezdnija-cronwell-platamon-resort.html

Върни няколко страници назад, обсъждахме го. Не е лошо да се попрочита малко Simple Smile

# 186
e, уж четох и стърсачката търсих, но прескачах страници и конкретната явно не съм улучила. Благодаря, въпреки хапливия ти тон, това е първата информация от която чета.

# 187
      Привет!
 Има ли някой информация за тези бунгала на Тасос   http://www.villaggio-scorpios.gr/ ?

# 188
  • София
Здравейте.
След разочарование тази година от услугите в БГ ме обзема все по-силно желание да пробваме нещо извън БГ. Предпочитам Гърция, тъй като в Турция сме били.
От прочетеното в темичката оставам с впечатление, че по-скоро на изхранването не може да се разчита твърде. Разглеждах оферти със закуска и вечеря, което за мен е добър вариант, тъй като трябва да подсигурим обяда и доплащането няма да е чак такова, а и времето, което ще се инвестира в приготвяне на храна ще е по-малко.
Може ли да ме насочите как/къде да търся някакви оферти. Вие си харесвате населено място и там се свързвате директно с хотелчета/вили и искате оферти или търсите през разни агенции от БГ  newsm78.
Може би като за първа година в Гърция съм по-склонна на вариант със закуска и вечеря все пак. Какво е качеството на предлаганата храна - толкова ли е зле положението  newsm78 или ако не очакваме някакъв лукс, може да разчитаме, че ще хапнем нещо приемливо?
Как да се ориентирам сред всички ръкави, селца и т.н.  Crazy.
Как ви се струва тази оферта например:
http://www.alexandriatravel.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0 … esort%26amp%3BSPA
Благодаря ви   bouquet

# 189
Аристотелес е кофти хотел. Гигантски комплекс с 200-300 стаи. Плажът му не е добър. Отзивите са ужасни.
Местоположение - Уранополис е единственото градче на Халкидическия полуостров, което се доближава до застрояването на нашето Черноморие - нагъчкано, много и големи хотели, изобилие от руски и български туристи. Той хотелът е извън града, де, на главния път.
Търси друго, ако трябва, пак питай.
За географска ориентация, плажове и обхват на предлаганите услуги чети първа страница и гугъл сателит Simple Smile

Хотелската храна - само по себе си не е толкова драматичен проблем, че е лоша. Тя е лоша и в повечето хотели в България, а и в много по света. Голямата разлика е, че в селската таверна с дървени маси и хартиени покривки от другата страна на улицата обикновено е около 50 пъти по-хубава. Грехота е да се изпуска това, само за да имаш готово меню Grinning

Прочети 1-ва страница, прелисти форума от предишните години (най-вече от периода април-началото на септември, когато хората си подготвят пътуванията и дават отзиви след завръщането), изглади си приоритетите - близо до плаж, какъв плаж, оживено или спокойно място, развлечения, и т.н. и пак ела насам Grinning
Пак там ще намериш и много варианти за резервиране без туристическа агенция - директен контакт по телефон или мейл с хотелите, български посредници, чрез които се осъществява контакт (сайтовете им са доста читави), отделно са booking.com и прочие резервационни системи. В повечето случаи от турагенция няма много смисъл, ако не ползвате пакетна услуга с пътуване и екскурзовод. Често пъти дават и по-висока цена от директния контакт, настояват за по-ранно плащане и т.н.
Но има една група хотели, която агенциите въртят в портфолиата си (прословутата Филоксения в Псакудия е един от тях), които е почти невъзможно да ангажираш самостоятелно, хеле на добра цена. ако мнооого харесаш някой от тях, тогава агенция. Но повечето не стават.

Всъщност, сега пак се взирам в цените на Аристотелес - като видя оферта нощувка + HB за трима души, за 44 евро, знам, че нещо не е наред. А по-вероятно повече от едно. Знаейки кое колко струва у нас, в Гърция и другаде - най-малкото със сигурност при това ценообразуване ще ти дадат евтин маргарин вместо масло. Не казвам, че трябва да се ходи в хотели, където само закуската струва толкова (и за мен са прекален лукс и цена), но има някакви разумни граници, с които човек е добре да се съобрази, ако не иска разочарования.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 16:21 от Параход

# 190
  • София
Параход, благодаря ти за обстойния отговор и насоките   bouquet.
Ще се поразровя и сигурно ще питам пак - като поогранича въпросите и евентуалните места   bouquet.

# 191
  • СОФИЯ
В заведенията в Гърция пуши ли се?

# 192
  • София
А дали е разрешен риболовът в Гърция в морето- от брега? Някаква идея дали трябва разрешително някакво  newsm78? Тук в България май няма нужда от риболовен билет за такъв риболов.

# 193
 Обикновено ходим по топло и пушенето не е проблем никъде, но ми направи впечатление, че миналата година по новогодишните празници се пушеше в хотела ни, в ресторанта-също.

С риболова няма проблем. Не ни е хрумвала идея за риболовен билет. Всеки си мята въдицата където пожелае.

# 194
По принцип има и там действащ закон за пушене на закрито, но се нарушава далеч по-често от България. И все пак, както казва Ана бел, лятото всички заведения са на теферич (а всъщност и през по-голямата част от годината) - така че не ви касае.

Общи условия

Активация на акаунт