На море в Гърция 2013 - XII

• 82 112
  • 783
  •   1
Отговори
# 210
 Туцка, то медалът има две страни, знаеш. Близо до България, лесно се пътува, ама и с нашенци е фраш. Не ми е плюс на мене близкото, напротив.

# 211
  • София
Ами на мен точно Приморско доста ми допада, та ако е подобно, ще сме ок. Иначе за Никити нещо отрицателно май четох  Crazy, но то от толкова ровене днес съвсем се омотах. Може утре да направя втора серия ровене из нета и букинга  Wink

# 212
  • София
Моето есенно разочарование се казва Ставрос. В морето имаше твърде много камъни. И на юг ходиха разузнавачи да търсят пясъчен плаж, но не намериха. Цветът на морето ми хареса точно два пъти - иначе ми приличаше на водата във Варненския залив. Беше мътна заради тъмния пясък. Съвсем други бяха нагласите ми преди да тръгна. Таверната Каламатианос беше превъзходно място, където бих се връщала отново и отново, но само там. Отскочихме един ден до Аспровалта, колкото да разбера, че и там не бих почивала.  Peace

Ние вече имаме резервация за юни - 4 семейства с деца ще почиваме в Скала Фурка на Касандра. Твърде неочакван обрат, но... така решихме.  Simple Smile Даже предплатихме част от цената.
Хотелът е този - http://www.edemparadise.gr/ Малко е късно да питам за отзиви, но все пак... Някой има ли впечатления от мястото? Градината и басейнът бяха решаващи - надяваме се децата да се забавляват добре там.
Къде са хубавите плажове в района? Заглеждам се в този пясъчен нос - https://maps.google.com/maps?q=Aploma,+Chalkidiki,+Greece&hl … ,+Greece&z=15 - там подходящо ли е за плажуване?
Четох, че и плажът на самото селце/градче е със син флаг... Кажете ми, че е пясъчен.... Има ли добри плажни барове?
Можете ли да препоръчате добри таверни в Скала Фурка?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 22:30 от Vivi

# 213
 Това лято ходихме и на Аспровалта и на Ставрос, ами на мен лично не ми хареса, в смисъл наистина посока Халкидики човек може да се впечатли и възхити много повече на гръцкото море, особено за първи път. В Гърция, най- не понасям българско-чалгарското присъствие, ако мога така да го нарека, а двете места, като близки точки от Бг изобилстват с такова. Зависи, обаче и човек какво търси. Никити според мен е много по-хубаво, но всеки си преценя.
 За Никити, на моят мъж брат му от както се е родил синът им, вече 8 години са все там лятото, много са доволни, ако някой се интересува, мога да попитам къде точно отсядат.

# 214
  • София
А на вас какво конкретно не ви хареса там - плаж, атмосфера в градчето, заведения?

Всичко от изброеното. Както казва и Vivi и цветът на морето не е същия като на Халкидики.
За Никити, единствено градския плаж не става особено и те не в цялост, но пък в радиус от 10 км. плажове да искаш. Много по-добър би бил варианта за почивка там, ако наистина не ви притесняват по-високите цени спрямо Аспровалта. И все пак всеки почива различно и е много важно какво очаквате от почивката и как си я представяте. Това е водещото.

Можете ли да препоръчате добри таверни в Скала Фурка?

За Скала Фурка не знам, но е изкусително близо любимата ни таверна на Халкидики - Захос в Касандрино.

# 215
  • София
Определено за първо море в Гърция, Халкидики и в частност Ситония е за предпочитане пред Аспровалта, Врасна и т.н. - причините момичетата вече са ги казали. Около Никити има прекрасни плажове, самото градче е много приятно, старият град също си заслужава да се разгледа  Simple Smile

Виви, доколкото чекнах из сайтовете за гръцките плажове - Фурка-та я дават с пясъчен плаж. Все пак аз вече имам едно наум с тези описания..

Но пък около вас са Сивири, Посиди (тук доста хора казват, че често се виждат делфини  Heart Eyes ), Мола Калива..абе има си какво да се види.
Честита резервация  Hug

# 216
  • София
Тодоричка, Таис, благодаря!  Hug

# 217
  • София
Vivi, аз съм била за ден, два на Скала Фурка преди години обаче. Плажът е пясъчен, но дъното вътре в морето е смесица от камъни и пясък. Селцето е спокойно, има 2-3 таверни на морето и един бийч бар близо до тях в центъра на селото. Освен това има и добре зареден Масутис. На мен лично там не ми харесва, но в близост има и други селца- курортчета и малки плажчета, на които не сме били.
През юни и особено през делничните дни пробвайте плажа на Калитея, който за мен е един от най-добрите на Касандра. Peace ... мисля, че тогава все още няма да има много хора. Най - романтичното селце на Касандра -  Афитос не е далеч, макар и от другата страна на ръкава и е много приятно за малко разнообразие и разходка. Плажът до Крусо вилидж също е чудесен, но не е много близо до Фурка.
Тук намерих още отзиви за Скала Фурка на доволна потребителка. Simple Smile - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665188.msg22491227#msg22491227

Vivi , донякъде съжалявам, че се отказахте от Калогрия ... Peace, но човек с хубава компания навсякъде може да изкара чудесно. Grinning

Колкото до района на Аспровалта, Ставрос и т.н. на нас не ни е харесвал никога - лично мнение  Peace, на наши познати също.  На други хора пък атмосферата там, може и да им допадне. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 01:17 от bibi_2

# 218
  • София
Заглеждам се в този пясъчен нос - https://maps.google.com/maps?q=Aploma,+Chalkidiki,+Greece&hl … ,+Greece&z=15 - там подходящо ли е за плажуване?

Надявах се някой друг да ти отговори, но ще пробвам аз. Това ни е любимо място на Касандра. Не пропускаме да отидем. Пясък е, но май във водата има камъчета. Първият ми спомен е от един горещ август, през който бях забравила да си взема джапанките. Изгоряха ми краката от нагорещения пясък и не успях да стигна до края на носа.  Laughing За мен най-хубавото на плажа е, че е безлюден и пуст. Няма бийч барове. Носът е доста дълъг и хора има само в основата му, където могат да спират колите на една полянка близо до казармата. По-нататък почти никой не ходи. За самото море нямам много впечатления, защото рядко влизам във водата, но от южната страна е тихо и според мен е плитко, а от северната почти винаги е с вълни. Тук има няколко снимки от мястото. Иначе с джип може да се стигне и до края на носа. Често минават изтребители над плажа. Понякога летят толкова ниско, че могат да се видят всякакви подробности по тях. Така и не знам дали са ежедневните им тренировки или са с охранителна цел.  Grinning

В албума има снимани плажове на още 2-3 места. Ако не е написано име е Трани Амудя. Беше ни най-удобен и все там ходехме, а името му научих по-късно. Wink

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 02:18 от Тaня67

# 219
И аз оглеждах Никити преди няколко дни, но някак ми е по-приятно да виждам слънцето как изгрява от страната на водата и затова предпочитам източните плажове. Но пък уникалните бели плажове и наситено сините води покрай йонииските о-ви (които са на запад) направо ме грабнаха и вече съм запланувала някога да идем поне ей тъй само да ги зърна  Sunglasses
Много странно ние миналата година бяхме в Аспровалта и останахме доволни, особено от спокойствието и тишината които царяха там и от обширните свободни плажове, може би защото бяхме там септември и се насладихме на страхотен отдих и прекрасна бистра морска вода. А може би защото го сравнихме с черноморието у нас и ни се видя в пъти по-добро. Само да спомена че единственото което търсихме е спокойна почивка, нито сме се интересували от заведения, развлечения и пируване, искахме само да не е изнервящо пренаселено с туристи и шумно. Иначе манталитета на хората там наподобява този на българина, което не е толкова приятно, но се трае - нали сме свикнали...
Но догодина сме на Ситония и оттук научавам че ще бъдем още по-доволни което може само да ме радва, ха дано.

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 08:34 от tsveta_pile

# 220
  • София
Замислям се и за Никити - след толкова отзиви в негова полза  Peace. Явно цената ме е възпряла вчера - офертите там са с поне 200 лева по-високи, а нашият бюджет не е от най-големите. От друга страна много харесах едно апартаментче. Малкият взе да пораства и определено предпочитам апартамент, ако можем да си го позволим пред студио, за да сме отделни помещения  Crazy.

# 221
  • София
Биби, Таня, благодаря ви!  Hug
Биби, и аз съжалявам малко за Калогрия. Имах резервация за 2 стаи в Mango, но я отмених, защото се събрахме 4 семейства. Нищо, друг път. Simple Smile Този път компанията ни е по-важна.  Heart Eyes

# 222
Здравейте, отне ми много време да изчета прекрасните Ви описани/преживявания в Гърция, като спокойно мога да кажа че ме запалихте да почивам там. Макар, че бях се зарекъл никога да не стъпвам в Гърция повече.

Директно скачам на въпроса: Имам намерение да почиваме семейството Аз и жена ми + малкия (2.8г), като време съм се насочил начил към 01.06-15.06.2014. Поне с такова впечатление останха че е оптималното като цени на хотели и температура (не понасям жегите). За място съм си избрах Керамоти, защото е близко (от София сме) и досега с малкия не сме пътували с кола толкова наделеч. Спрял съм се на хотел Афродита (пак по Ваши коментари). Определено не търсим лукс (е държим да е чисто, но това не е лукс) и забавление (купони), а спокойствие и забавление на малкия на плажа.
Ще се радвам ако ми кажете Вашето мнение за моят избор, защото ценя всичко това което сте направили.

# 223
  • София
Зависи от годината, но в началото на юни на мен ми е студена водата. В края на периода вече ще е приемлива.

# 224
  • София
За началото на юни аз бих потърсила място по- на юг.  Peace
Ако желанието ви е малкият да се забавлява на плажа, водата едва ли ще е достатъчно топла за безгрижно плацикане. Simple Smile По-скоро помислете за втората половина на юни.
Ние бяхме на Тасос от 18ти до 26ти юни миналото лято и едва последните дни влизах във водата без да потръпвам. Не че моят син излизаше от морето изобщо, но той поначало прекарва деня си във водата, без значение кой месец е Simple Smile. А и той беше на 10г. тогава, докато твоето детенце ще е на по-малко от 3.

Общи условия

Активация на акаунт