На море в Гърция 2013 - XII

• 81 724
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
Всъщност много зависи от годината.
2013 беше необичайно студена и около 10 юни почти не ставаше за плаж. Вече над 10 години съм ходила в първата половина на месеца по близкото Средиземноморие (не само Гърция), и тази година бе първата, в която не ставаше грам.
В Керамоти водата е плитка, без вълнение и съответно малко по-топла от на други места.
Но да, общо взето и вие сте прави - в нормална година бих му препоръчала да замине около 10-15 юни.
Иначе като изключим водата и възможността за студена година (1:10 и по-малко съотношение според мен), този сезон е наистина много приятен откъм време. След 22 юни слънцето е убийствено силно вече.

Все пак има различни мнения по този въпрос, в тази тема са водени истински войни какво е "плитко", сигурно и за температурата съществуват подобни различия. Според мен водата в Черно море, особено на северния бряг, винаги е по-студена от тази на тихите и безветрени заливи в Гърция, т.е. юни на подходящото място в Гърция може да се окаже по-топла от 1 август в България примерно.

# 226
Веднага се съгласявам с Вас, плановете се променят според Вашите препоръки от 14.06.2014. Вечерта ще проверя на спокойствие какво мога да резервирам с новите дати и дано мога да си взема отпуската тогава (божа работа). Още един път благодаря. Като същевременно ще "докладвам" какво съм направил. Естествено и ще продължа да чета какво пишете, защото няма други толкова добри като вас Grinning

Един въпрос към хотела, който съм се спрял Афродита, пише че апартаментите имат изглед към морето и борова горичка, а сдудиото към двора, има ли смисъл да се циганя за разлика от "100лв" за студиото или изгледа към морето си заслужава по-високата цена. Естествено ако се има поглед за точно този хотел.

# 227
Хм, аз не съм отсядала в Афродита, но доколкото познавам разположението на обектите в Керамоти, тази "гледка море" леко си я фантазират - между плажа и първия ред къщи е въпросната борова горичка, която е 50-100 метра, както и шосе. Може да се вижда евентуално малко море между дърветата, от горния етаж, не знам Grinning
По-добре си прецени дали апартамент или студио ви устройва повече като големина, обзавеждане и вътрешно разположение, междувременно ще чакаме да се включи някой, отсядал в хотела - има такива в темата.

# 228
  • В светлината на слънцето
По-миналото лято бяхме в Керамоти именно в периода 9-16 юни. Водата беше като чай. Буквално. А аз съм зиморничава и не понасям да ми е студено във водата. Децата съответно не излязоха от морето. Там наистина е много плитко, при това много навътре. Вероятно затова се и стопля по-бързо водата. Миналото лято бяхме горе-долу по същото време, но в Тасос. Водата беше чувствително по-студена, макар и на плитък плаж.
За изгледа море в Керамоти, Параход е абсолютно права. Няма начин да има такъв, тъй като между първия ред къщи, хотели и къщо-апартаменти, и плажа, има пиниева горичка. Може би от последния етаж ще се вижда нещо, но тъй като строителството е ниско, съмнявам се това нещо, което ще се вижда да може да се нарече с право гледка море. В този смисъл не си заслужава даването на повече пари заради такава гледка.
Иначе Керамоти е наистина супер, даже прекалено спокойно място. За тотален релакс е много добър избор. Плажът е огромен и няма как да стане гмеж от хора. Пясъчен е и в морето е само пясък. За деца е супер. Относно хотела нищо не мога да кажа, бяхме в друг.

# 229
Точно затова се допитвам до вас, които сте вряли и кипяли в тези неща. Защото аз има едно кошмарно преживяване в Гърция, което не искам да повторя. Ужасни стаи, всякъкви животни в тях, храна под всякъква критика (тук потвърждавам AI  без в Турция, че не става за нищо според моите разбирания), разправии с персонал + екстра полиция защото исках да си сменя стаите. Та затова ако питам малко в повече моля да ми простите, нали знаете "парен каша духа". Ще имам предвид за гледката, ако мога да я спестя ще се вслушам и в това. За датите вечерта каквото има свободно и след семейният съвет и скачам смело напред с ваша помощ

# 230
Не знам дали ще избегнеш съвсем животните - в Керамоти има доста комари.
Би ли споделил кое е "ужасното място", на ползу роду - да не се парят други?

# 231
За комарите е добре да вземете мерки още от София - тоест да си вземете с вас репеленти и машинка за контакт, защото не знам дали във всеки апартамент дават такива. При нас осигуряваха, но не знам дали е така и на други места.
Ние конкретно бяхме в ето тези апартаменти.
http://holidaysinkeramoti.com/accommodation_bg.html
Държат ги българи, всичко е ново, много е чисто, всеки ден се чисти, близо е до плажа (ходи се пеша без проблем), коректни са хората. Ние поне нямахме никакви оплаквания. Минусите - дворчето е малко и детските приспособления в него са като за малки деца. Всъщност точно като за вас. За моите 2 бедствия плюс още един брой бедствие на приятелско семейство обаче беше тясно и не съвсем като за възрастта им. За вас обаче ще става. Другият минус - цената е малко по-височка. Но ако направите сега резервация и капарирате, те правят добра отстъпка и в този случай идва цената като на другите места. Разгледайте и това място, пратете запитване, може и да ви устрои. Още някой от форума беше отсядал при тях и беше с добри впечатления. Имат малки апартаменти, които с отстъпката ще ви дойдат добре мисля.
Имайте предвид само, че в Керамоти е много скучно и наистина няма какво да се прави. Ако търсите само релакс, добре, но иначе - тц. Има обаче от къде да си пазарувате де, в това отношение нямате грижи. Просто няма развлечения.

# 232
Бях на Корфу в хотел 4 звезди мисля че се казваше Ермонес не съм съвсем сигурен. Относно животните които се сблъсках това бяха:
1. В стаята имаше гущери 2 бр. по 20 см. които пълзаха доста екзотично;
2. Нещо средно между стоножка и дебел червей които пълзяха на воля и отказваха упорито да умрат след като ги налагах с каквото и да е (излизах вкл. и от канала в банята). Ако не дай боже да се сблъскате с тях умират от пяна за бръснене Жилет (проверено на място)
3. Буболечки в храната (Балаженството на AI)
4. Опит за саморазправа от страна на персонала след като поисках да ми бъде сменена стаята и за малко да ме прибере полицията че едва ли не съм се сбил стях.
5. Ужасно обслужване от страна на персонала и отказ да разбират английски когато искаш нещо, но кагато трябва да платиш нямаха равни полиглоти направо.

Друго ужасно нещо беше, че част от хотела беше с бунгала, а хотелската част беше на един "баир" до които се стигаше с лифт, или по стълби които след изкачване можеш да припаднеш (не съм от мънкащите и да ходя и да влача неща не ми пречи). Естествено и плажа беше долу, а горе хотела да кажем като за сравнение да се изкача от Алеко до Черни връх пеша само да се ям/спя и да сляза на плажа. Друго в околноста нямаше освен още един хотел които беше на брега и благородно им завиждах, защото за 4 дни бях станал на планиска коза и сървайвър пасти да яде пред нас.

Мерси вечерта ще ги разгледам и тяха, но основният ми проблем е че не мога да знам дали ще ми потвърдят отпуската за да ги капарирам. Относно съветите за комарите и други животинки си записвам всичко каквото ми казвате, защото не понасям изненадите от този род.
А ние търсим спокоиствие и игра за малкия, така че инфото за детски кът ми е много ценна Grinning

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 15:02 от ratel1974

# 233
За дете под 3 години този кът към апартаментите, в които бяхме ние, със сигурност ще ви устрои. Отделно най-близкият плаж е Амос бийч, където към бара има и разни надуваеми неща. Те са безплатни за децата, ако си седнал под чадърите с шезлонги към бара. А те се ползват срещу консумация, която е с цени като навсякъде в Гърция. Друго нищо не се заплаща. Морето точно пред този плаж е плитко сигурно на стотина и повече метри навътре.

# 234
Отсядала съм в Афродита Керамоти два пъти. Апартамента, където бяхме настанени и двата пъти  се състоеше от две отделни стаи, баня и тоалетна заедно. Спалнята е прилична, обзаведена с голямо легло, гардероб и две нощни шкафчета. Другата стая имаше кухненски бокс, маса с четири стола легло и диван - общо взето добре.  При нужда от нещо персонала на рецепция откликваше веднага. Кърпи и чаршафи сменяха мисля при поискване.
Доволна съм от Ирини. Хотела е в началото на Керамоти като се влиза от околовръстното, т.е от моста не караш направо, а завиваш наляво. В близост до Ирини е и супермаркет, който е много добре зареден. Собствениците са младо семейство, много любезни. Почистваха ни стаите/апартаменат всеки ден, сменяха кърпите също всеки ден.

# 235
И от мен един положителен глас за "Ирини" - Керамоти!

Peace

# 236
"Ирини" е близо до Амос бийч, което е също плюс. Не съм отсядала там и не знам как е, но отвън изглежда добре. Всъщност Ирини и Белвю са от двете страни на улицата, която води към плажа. Супермаркета е съвсем наблизо и много добре зареден. Всеки ден минава камионче с плодове и зеленчуци.
Моят съвет - най-добре пиши на всичките и избери най-изгодната от финансова гледна точка оферта.

# 237
  • София
Ratel1974,разсмя ме рано сутринта Joy
На Корфу и аз съм се нагледала на всякаква гад Rolling Eyesи ужасните пълчища оси Tired

# 238
В интерес на истината, ако изключим тези неща които съм написал имаше и хубави моменти като уникална разходка с лодка в морето с гръцка музика (модерна), като се сетя и сега тръпки ме побиват от кеф. Момчето което караше лодката беше невероятно красиво и ако бях жена най-вероятно щях да бъде да кажем доста близко до него Joy. Пуснал съм вече запитвания съгласно препоръките които ми дадохте и сега съм в режим на чакане #Crazy

# 239
Здравейте!
Има ли някой идея най - най - любимият ресторант в Ставрос - Каламатиниос/Калиматидис или както там се чете, дали работи през декември?

Общи условия

Активация на акаунт