На море в Гърция 2013 - XII

• 81 676
  • 783
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Привет на всички, темата е супер, изчетох я  подробно и още повече се обърках Rolling Eyes Затова моля за помощ за абсолютно начинаещи на тема "Почивка в Гърция". Търся близка дестинация - Северна Гърция (регион Кавала), Халкидики и/ или Олимпийска ривиера (под Солун). Бях се спряла на няколко хотела - Портес бийч, Блу долфин, Аристотелес, но... за всички прочетох противоречиви отзиви и се отказах. За студиата във Вурвуру разбрах, че почти свободни няма. Моля да ми препоръчате хотел или студио в тези части на Гърция, като държа на хубав пясъчен и плитък плаж, достижим от хотела/ студиото пеша (а не с кола).  Simple Smile

# 557
  • София
desita76 Първо да ти отговоря за района около Ouranoupoli. Да познавам и съседния хотел Akti...

Не сме нощували в него, но съм го снимала за бъдещи посещения.

Плажа пред него е със син флаг и се поддържа много добре.

Отново е на пътя, а плажа е през него. Така изглеждат и трите хотела, един до друг.

Това е третият, Akrathos.

Питаш ме за другите хотели в района, най-добрите са....

Eagles Palace, плажа му.......

Alexandros Palace, басейна му.....

Какво да видите наоколо, Уранополи е малко градче, приятно без много забавления и пазар. като изключим няколко хубави таверни, църквата Елена и Констатантин, кулата Prosforio, малкото пристанище, плажа, няма кой знае какво. Но няма смисъл да говорим защо всички ходим там, заради манастирите, това го знаеш и е повече от достатъчно да направите круиза и да почивате.

Да не забравяме гледката отсреща и остров Амулиани....

Ще ти отговоря и за Сарти........

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 10:40 от Bled

# 558
Момичетааа добро утро Simple Smile
Вчера докато се ровех в интернет за тези пусти плажове в Гърция попаднах на снимки на плажа Портокали в Сарти.  Party Направо изглежда страхотно, а и разстоянието от София е къде къде по приемливо(430км)   car003 newsm01  Joy Някой бил ли е там и наистина ли е толкова хубаво като на снимките ?!?Wink

# 559
Вчера докато се ровех в интернет за тези пусти плажове в Гърция попаднах на снимки на плажа Портокали в Сарти.  Party Направо изглежда страхотно, а и разстоянието от София е къде къде по приемливо(430км)   car003 newsm01  Joy Някой бил ли е там и наистина ли е толкова хубаво като на снимките ?!?Wink

Да, хубаво е. В 5 сутринта. След това не можеш да го видиш. От народ. А наоколо в горичката е най-ужасяващото бунище. Това в сезона. Извън сезона става.  Mr. Green

# 560
Ще прикача и малко материал за тези, които пък не са го виждали и да им спестя време да го търсят  Flutter
http://www.feelgreece.com/bg/portokali

# 561
Блисс , мерси много за бързия отговор. Аз мисля някъде септември да ходя изобщо към Гърция...та това извън сезона ли е ??!?! newsm78  Laughing

# 562
Блисс , мерси много за бързия отговор. Аз мисля някъде септември да ходя изобщо към Гърция...та това извън сезона ли е ??!?! newsm78  Laughing

Ние сме били около 10 семптември и се отвратих какво можем ние хората да направим с едно райско кътче. Но не мога да си спомня дали беше през уикенда или не. И това има значение, защото през уикенда освен туристите наплива се увеличава и от самите гърци.

# 563
Привет на всички, темата е супер, изчетох я  подробно и още повече се обърках Rolling Eyes Затова моля за помощ за абсолютно начинаещи на тема "Почивка в Гърция". Търся близка дестинация - Северна Гърция (регион Кавала), Халкидики и/ или Олимпийска ривиера (под Солун). Бях се спряла на няколко хотела - Портес бийч, Блу долфин, Аристотелес, но... за всички прочетох противоречиви отзиви и се отказах. За студиата във Вурвуру разбрах, че почти свободни няма. Моля да ми препоръчате хотел или студио в тези части на Гърция, като държа на хубав пясъчен и плитък плаж, достижим от хотела/ студиото пеша (а не с кола).  Simple Smile
Никити, Каламици Сикия на Ситония.

# 564
  • София
Puffy подкрепям Bliss, защото е права. Някои райски местенца не само в Гърция са превърнати в не много приятна гледка. Рекламните сайтове често заблуждават, затова сме тук.
Ето как изглежда например самата табела на Portokali Beach....
Скрит текст:
Скривам снимката, защото не съм свикнала да снимам и показвам лоши картинки, а трябва.
От далече не изглежда зле....

Трябва да отбележа, че това е извън силния сезон, но това което каза Bliss, пак беше така. За съжаление повечето коли бяха български и така бяха спрели, че ни влизане, ни излизане.  
Може да се насладите на красотата като отидете малко в страни, поне за снимки...

Ето тук повече

Сарти

ТУК ОЩЕ

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 12:50 от Bled

# 565
Вчера докато се ровех в интернет за тези пусти плажове в Гърция попаднах на снимки на плажа Портокали в Сарти.  Party Направо изглежда страхотно, а и разстоянието от София е къде къде по приемливо(430км)   car003 newsm01  Joy Някой бил ли е там и наистина ли е толкова хубаво като на снимките ?!?Wink

Такова като на снимките е само през май и началото на юни. После с наплива на хората и палатките започва да става все по-зле и накрая прилича на панаир, само сергиите липсват. Уж свободният къмпинг в Гърция е забранен, а там съм виждала цяло "селище" от палатки  ooooh! А, да, и на нудистите изобщо не им пречи тълпата, едната част от плажа си е тяхна  Laughing

Сега видях, че Bled е писала преди мен. На нейните снимки изглежда безлюдно в сравнение със силния сезон. Караваната на плажа сигурно работи само в сезона, защото през май не съм я виждала.

# 566
  • София
Не обичам негативните неща, но и без тях не може. Да хората на Портокали не бяха много септември, но плажа не ме привлече с нищо. Плажа на Сарти е достатъчно хубав за да си правим експерименти, освен разходка.
desita76 Пак за теб, къде бяхме в Сарти, ето тук......

http://www.thalassa-sarti-hotel.com/

Писала съм за Сарти доста, не искам да се повтарям. Харесва ми, заслужава си.
Познавам повечето хотели, нашият е нов, малко стаи/луксозни, с тераси/, спокоен, голям двор, хубав басейн, срещу плажа.
Няма да качвам снимките на стената, защото вече съм го правила.

ЕТО ГИ ТУК ХОТЕЛ

И ТУК ПЛАЖ

САРТИ

ТУК ОЩЕ СЕЛИЩЕ

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 12:55 от Bled

# 567
Спасителен отряд на помощ:)

От комантарите ви за Сикия, вече тотално се отказах за настаняване там, ще идем само на разходка.  Снощи изпратих запитвания на 5-6 места и получих много атрактивно предложение за началото на юли за Studios Filio Sonia на Вурвуру.

http://www.booking.com/hotel/gr/studios-filio-sonia.en-us.html?s … b2ae71c653b8807X4

Питането ми е бил ли е някой там или да ги е виждал, докато е бил на Вурвуру. Всякаква информация би ми била полезна: локация, хигиена, стопани, градина? Замислям се дали да не резервирам още от сега, тъй като студията на Вурвури май от рано се пълнят.
Получих отговор и от Grivas House, където също изглежда чудесно, но цената от 55 евро ни идва малко в повече.

Благодаря ви за помощта предварително!

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 13:56 от eli_dzh

# 568
В покрайнините на Вурвуру е, близо до лагуната. От една страна, нея някои хора не харесват (аз лично я намирам за доста интересна) - тя е плитка, леко затревена, малко като езеро. Отвъд пясъчната коса си почва истинско море.
Сега, във Вурвуру най-желани - и с право - са къщите на първа линия, тъй като от двора излизаш направо на плажа. Соня няма това предимство. Предвид, че селото е доста разпокъсано - няма тротоари, няма осособен център или крайбрежна алея, има няколко разхвърляни кръчми и магазини ("по-оживената" част все пак е на друго място, от Соня дотам не е далеч, но не е приятно за ходене пеша), това е недостатък.
На 1-а страница има една много подробна карта на Вурвуру и района, на която са "забодени" буквално всички обекти - къщи, хотели, ресторанти, магазини, плажове. Може да ти е полезна за ориентация в пространството.

За самата къща - като интериор и стопани, нищо не мога да кажа.

# 569
  • София
Аз бях на Портокали в края на юни и после в началотона юли. Наистина разликата е драматична. При първото ни посещение - рай Heart Eyes Бяла скална лагуна, от което цветовете са като на картичка от Малдивите...Кристална вода в осем сутринта. В 11 вече не чак толкова...Понатъпка се и ние се изнесохме към обяд.
През юли вече беше зле положението. Тъпканицата започна рано-рано. Сърбите си набодоха чадърите букално там, дето пясъкът е още мокър. А плажчето е миниатюрно, не търпи много хора. Отделно, че беше обсадено от къмпингуващи...
Но при все това си остава едно от най-красивите места, които съм виждала. Не бих го изпуснала за нищо на света, ако съм в района, ако трябва и в 6 часа ще отида, но ще се гмурна Heart Eyes
Моят фаворит на Ситония за плаж с деца е Калогрия. Толкова е дълъг, че вероятно става тъпканица само през август и уикендите, през останалото време е пей сърце. Водата винаги е била изключително чиста, пясъкът е ситен и няма никакви камъни Peace
А лагуната, за която говорите, на Вурвуру, за мен лично е ужасна Confused Отидохме с голямо желание, защото тук четох суперлативи,ама то си е едно блато, бе хора. Трябва да газиш метри в треволяка, за да достигнеш чиста вода...Не ме кефи.

Общи условия

Активация на акаунт