На море в Гърция 2013 - XII

• 81 592
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Здравейте!  Hug С Новата Година дойдоха и летните мечти! Идвам да се стопля отново с хубавата тема и да планирам лятната почивка, мислим да ходим към островите на Йонийско море... и евентуално малко на Касандра !   bouquet

# 736
  • София
Bliss, бензиностанции има, но са леко встрани от магистралата и трябва да се отклониш, а тоалетни има няколко пъти на самата магистрала, но често не са цвете за мирисане.

Olympus Plaza е т.нар. rest area - бензиностанция с комплекс магазини, заведения за бърза закуска, тоалетни, банкомат и т.н., много паркоместа и място да се разтъпчеш.
Може да си виждала такава по другата магистрала към Атина, също има.
Та, Olympus e малко след като се разделят двете магистрали - за Атина и за Игуменица (в началото след Солун е общ аутобанът). Добре е обозначен и също така е удобно да знаеш, че е на същото място и на връщане - т.е. има отделни комплекси и в двете платна.

Също така там, където се слиза от магистралата за Парга - Парамитя мисля, че се казваше близкото градче - също има бензиностанция, ние сме спирали на нея, но тя е без луксове - само гориво, минимаркет и тоалетна.

А При Митака е една кръчма в с. Градешница, до Кресна, което няколко съфорумки препоръчаха преди време Simple Smile

Сетих се още нещо за пътуването ни до Парга, та да споделя. Simple Smile Ние подминахме разклона за Парамитя и някъде 14-15 км преди Игуменица отбихме за Парга. На табелата, доколкото си спомням пишеше - Маргарити, Пердика, Сивота и май с големи букви пишеше Парга. Много лек път. Peace

# 737
  • Плевен
Благодаря за отговорите тук в темата  и на лични, които получих  от вас Simple Smile супер сте Hug Успях да се ориентирам и ми допаднаха атрактивни местенца в северната част на Гърция (район Кавала).

Би ли споделила предложенията за този район ,че и аз го гледам и се чудя  Hug
Заповядай -  http://www.booking.com/hotel/gr/vournelis.bg.html

Благодаря много. Много полезна информация и систематизирана. Момичета, вие помагате много, толкоз сърдечни и отзивчиви   bouquet

# 738
  • София
Здравейте ,отново !Благодаря ви за препоръките сърдечно!
След като ми стана ясно,че май месец няма как да изкараме "море" в близките части на Гърция ,бих искала да ми препоръчате място където да отидем и да има с какво да се разнообразим ,къде да се разходим ,да е подходящо за деца ,района да е живописен ... много съм се замислила за този хотел Cronwell Platamon 5 .Околноста какво представлява ,има ли какво да се види?А и на колко часа път от границата е ?

# 739
  • София
geryaleksandrova Cronwell Platamon Resort е на малко повече от 200 км. от границата, да го сложим 3 часа спокойно.
Ето тук можеш да видиш едно от красивите места в района, Изворите на Афродита.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.60  пост 69
Под него има и снимка на близката  византийската  крепост.
Пост 70
Сега в същата тема накрая ще ти напиша и други забележителности в района, да не пълним тук морската тема.

# 740
Цитат

Някой бил ли е тук http://www.vrahos-house.gr/index.php/accommodation, отзиви?
Не сме ходили там, но и аз я загледах къщата. Изпратих им запитване, цената е 45 евро за първата седмица на юли, отговориха много бързо.
Това за тройка или четворка стая и за колко хора, възрастни и или деца?
Моята информация от приятелка за там е за септември, ще се радвам, ако някои се включи с пресни отзиви за миналата година и юни  Simple Smile

Аз им изпратих запитване за двойка-за мен и съпруга ми, без деца и ми дадоха цена 45 евро на вечер. Не знам за по-голямо студио с допълнителни легла каква би била цената.

# 741
  • София
Пращах запитване до Врахос за втората половина на юни - търсех 4 студия или апартаменти за 4 семейства с деца.
Три от семействата - с едно дете; едното семейство - с две деца.
Това ми отговориха:

The price for the period you specified is 45 euro for each apartment or studio per night.
All apartments and studios are fully equipped with A/C , big refrigerator , TV, complete electric kitchen with oven, bathroom, balcony with sea view , free parking for your car and free Wi-Fi.
All the amenities above are included in the price mentioned.
Furthermore, in our green garden there are 2 kiosks and 2 barbecues  you can use for free.

# 742
Резервирах тук

http://irenevillas.com/

Направих резервацията през букинг за 50 евро за трима. Някой да има впечатления? Мога да я отменя, така че имам още време за размисъл и за оферти, но поне съм спокойна, че имам нещо резервирано. За съжаление се простих с желанието за гледка море от балкона  Simple Smile  Хубавите гледки за от хълмове, доста далече от плажа.

# 743
  • София
Здравейте момичета!  Имам въпрос към посещавалите Trikorfo -  Има ли климатици в спалните? От сайта им разбирам, че има в общото помещение, но за спалните нищо не пише. Ако някой има коментари за тези къщички, моля да сподели.

# 744
  • София
миленита, много ми харесва!
А 50 кв апартамент си е кеф, ще се ширите на спокойствие  Sunglasses

# 745
barabenka -  не съм била там, но по принцип има климатик. Навсякъде има климатик. Аз поне не съм попадала на място без климатик. Ако говориш за това http://www.agoda.com/el-gr/trikorfo-beach-residence/hotel/chalkidiki-gr.html на една от снимките в спалнята даже се вужда климатик.

# 746
На Корфу бяхме в северната част - в Ахарави. Хотелът, в който почивахме имаше собствен плаж, както и Аква парк. Затова си ползвахме само него. Беше пясъчен, камъчета имаше само на влизане във водата.
Пътувайки към Палеокастрица, минавайки през Рода, Сидари, Аг. Стефанос и т.н., видяхме само пясъчни плажове (не казвам, че сме видели всички). Дъщеря ни се чувстваше доста зле от завоите по  пътищата, които избирахме и точно 2 дни отделихме само на разходки из острова.
Минавайки обаче по друг път (оказа се, че има такъв), нямаше да можем да се насладим на красотите, които се разкриват пред нас  Heart Eyes
Трудничко си е с две деца да се обикалят живописните гръцки острови, но това не ни отказва.
Сали,аз от миналото лято се заглеждам по Скиатос. Освен да се организираме и да наемаме нещо заедно  Wink

# 747
geryaleksandrova Кавала е красива за разходки и има хубав парк с пързалки, катерушки, люлки и палми край морето  Simple Smile Друга идея е Афитос на Касандра. Много ми хареса, а гледките от високо са невероятни. Изворите на Афродита не ме впечатляват с нищо, но адмирирам умението на гърците да изкарват пари от легенди  Simple Smile Е не пропуснах да си измия лицето с разкрасяващата вода  Laughing

Таис и на мен за това ми хареса. Пък и е близо до плажа. Също така можем да вземем и малката, ако решим, макар че ме е страх от приключения с малко дете на дълъг път.

Попаднах на няколко къщи и хотели без климатици. В други пък се заплаща допълнително. Така че трябва се гледа и това. Аз предпочитам къщите да имат дървени капаци. Много добре изолират горещината и запазват хлад.

Катрин в кой хотел бяхте?

# 748
  • София
geryaleksandrova Кавала е красива за разходки и има хубав парк с пързалки, катерушки, люлки и палми край морето  Simple Smile

Подкрепям с две ръце!  Wink Красив град, в който човек има къде да се поразходи. Освен това могат да се пообиколят и други места около него, включително и еднодневна обиколка на Тасос. Добър вариант за уплътняване на майските празници.  Wink

# 749
  • София
victoria-secrets - благодаря ти, не бях го видяла на снимките досега, но мен ме интересува самостоятелните спални дали са с климатици, защото това е втори етаж на отворено помещение, и ако има само 1 климатик за цялата къща не ме устройва, затова продължавам питането си ако има посетили Trikorfo. Също така ме интересува къща, която да наемем две семейства, с отделни спални, но с обща кухня, да има поне 3 спални,  не искаме две отделни студиа, някакви припоръки?

Общи условия

Активация на акаунт