На море в Гърция 2013 - XII

• 81 639
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря на всички, които се включихте със съвети по темата с мойта драма за Корфу. Hug Няма да отписвам така лесно острова, все пак от години ми е мечта  Simple Smile
Гледах Марафия, много е красиво, но ми се видя малко пусто. Плаж и няколко къщи наоколо. Миналата година бяхме в една изолирана вила и ми доскуча, макар че обикаляхме. Иска ми се този път наблизо да има алеи за разходка, магазини, ресторанти. Ще разгледам отново района и Агиос Георгиос юг. Арилас също изглежда добре. Остава и варианта Палеокастрица, пък студената вода ще е на късмет. Ще бъдем от 20 юни. Сидари го набелязах като място за плаж и разходка за един ден, но ще разгледам какво предлагат и там като настаняване.

Миналата година бяхме на Касандра. Отново втората половина на юни. Първите дни беше много спокойно морето, но водата беше леко хладка. Ставаше за къпане все пак. После се появиха вълни. До обяд беше спокойно, а следобед почваше да духа и идваха вълните. С вълните идваше и топла вода и морето ставаше чай, но също така прииждаха много боклуци, клечки, растителни отпадъци. Тъй че не се учудвам, ако и на най-чистите плажове с кристални води се появят боклуци. Не зависи от сезона според мен, а от течението.

# 721
  • София
millenitta и аз нещо днес се разрових в сайтовете за Корфу и намерих пясъчни плажове в Агиос Стефанос. Пада се в северозападната част на острова. http://agiosstefanos-bliss.com/photo-gallery.php

http://www.booking.com/searchresults.html?city=900047900&ssn … dest_id=900047900

Някой може ли да даде инфо как са плажовете и селцата там от собствени впечатления? Арилас е много наблизо. Мисля, че Таис каза, че там е хубаво. Simple Smile

На мен пък ми хареса тази вила за повечко хора, но е бая скъпичка - http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g189458-d37179 … nian_Islands.html

# 722
  • София
Брех, испанският ми е най-слабото звено в езиците, които знам, обаче от време на време нещо току ми прищрака и си набеждавам някоя думичка за ''испанска''.

Това във връзка с Arillas, което аз тъпо и упорито го чета като Ариас  hahaha

По темата - Таис казва, че там е хубаво, но да не си помислите, че Таис е била на Корфу  Wink Има време, и там ще отидем, но засега предавам чужди впечатления  Peace

# 723
Ето колко прекрасни места изскочиха. Вече се чудя какво се бях забила в този Гордиос и само там гледах. Ама като четях, че там било най-хубаво.  Simple Smile Имам бая къщички да разгледам в следващите дни  Simple Smile

Enidi     според мен студиото с кухня е много удобно за малки деца. Вечер те лягат или можеш да ги пуснеш да тичат в обезопасен терен, а вие до късно да стоите на терасата и да вечеряте спокойно с питие. Например ние вечер стоим на плаж до 8, дори 9. После докато всички минем през банята и се приготвим, става късно. И когато седнем някъде и поръчаме малкия започва мрънкане, че му се спи. Не веднъж и два пъти сме вечеряли на бързи обороти. Миналата година не взехме малката с  нас, но си представям с бебе какво би било.  Simple Smile
Що се отнася за пътуване без резервация, вече са те посъветвали. И аз се  присъединявам, че не е проблем. Но нахвърляй на един лист имена на хотели и телефони и просто на място ги виж. Дори може няколко дни преди пътуването да пуснеш имейли със запитвания и да резервираш без да оставяш капаро. Така направихме първия път. Ние щяхме да пристигнем преди капарото  Simple Smile
Относно проблемите по време на почивка. За съжаление се случват. Но това, че веднъж сте имали проблеми, не означава че пак ще се повторят. Застраховки и положителни мисли.  Simple Smile  

# 724
Здравейте отново,

Прочетох, че повечето от вас предпочитат пътуване без резервация или резервация в последния момент, но тък като съм избрала хотел искам да се възползвам от отстъпките за ранни записвания. Най-изгодно излиза през Дива Холидейз. Някой ползвал ли е услугите на тази агенция?

# 725
Здравейте отново,

Прочетох, че повечето от вас предпочитат пътуване без резервация или резервация в последния момент, но тък като съм избрала хотел искам да се възползвам от отстъпките за ранни записвания. Най-изгодно излиза през Дива Холидейз. Някой ползвал ли е услугите на тази агенция?

Да, поне 3 пъти! Коректни са.

# 726
  • София
Учудена съм от създаденото впечатление, че повечето тръгват без резервация...  Rolling Eyes  Няма такова нещо според мен!   Naughty  Особено пък с две малки деца - лично аз не бих тръгнала без резервация.  Peace

# 727
Благодаря   bouquet

# 728
  • Варна
Здравейте отново,

Напоследък много ползваме ласт минит и сайтовете за колективно пазаруване.Имаме няколко забележителни почивки така включително за 10 евро/ден на НВ.

# 729
  • София
millenita, вчера се опитах да пиша по твоята тема, но ми замина батерията, а нямах зарядно. Гледам, че не си се отчаяла от Корфу  Grinning. Корфу е много, много интересен остров. Обаче там аз лично не се сещам за селища по бреговата ивица, които да съчетават пясъчен плаж, с крайбрежни кръчми и крайбрежна за разходки. Просто там селищата във вътрешната част са били живи и са се развивали, има много за разглеждане и за приятни разходки в столицата, а и другите стари селища, които обаче не са точно по брега. Иначе Глифада, Сидари, Агиос Стефанос - много са пясъчните плажове, на север и на юг е британско нашествие. По северните курорти има много пъбове и др. подобни заведения, сърф и други водни спортове, прилича повече на БГ, има доста млади хора и е купонджийско. Палеокастрица е фантастична, но малка и си мисля, че ще ви е скучно. Обаче където и да отседенете /надявам се сте с кола/ можете да обикаляте и всеки ден ще ви предложи нови красоти.
Тук малко стари мои снимки от Корфу: http://www.album.bg/nenka09/albums/208050/

Ето още един сайт с плажове: http://www.in-corfu.com/index_beaches.html /извинявам се ако повтарям/

# 730
  • София
Цитат
Напоследък много ползваме ласт минит и сайтовете за колективно пазаруване.Имаме няколко забележителни почивки така включително за 10 евро/ден на НВ.
Ние също имаме забележителни почивки и пътувания на изключително ниски цени.....
Няколко пъти съм си правила експеримент относно сайтовете за колективно пазаруване. Набелязвам си оферти и започвам да търся същите хотели във всевъзможни сайтове. В повечето случай или откривам по-добра цена при същите условия/може разликата да е много малка/ или поне същата. Почти няма хотел, който да разчита да даде ниската цена само на една агенция, поради това офертите се повтарят и във въпросните сайтове.
Това не го пиша за да не се ползват, напротив, всеки сам прави своя избор както му е удобно. Това е просто мнение.
Най-ниската цена досега за хотел, и то в Генуа ни беше 7 евро...
Скрит текст:
Вашата резервация
Информация за хотела
Хотел   Hotel Alexander
Адрес   Via Bersaglieri D'Italia 19,
16126 Genoa
Италия

Данни за Вашата резервация
Пристигане   24 януари 2010, пристигане 14:00 – 17:00
Заминаване   25 януари 2010, заминаване 09:30 – 11:00

Количество   1 стая
Обща цена   € 7.00 Моля, забележете: допълнителните услуги (като допълнителни легла) не са включени в общата стойност
Стая 1, Suite (double bed)
Suites are spacious and comfortable, with LCD satellite television, direct dial phones with free national calls and laptop safes.
за 2 лица
(strictly non-smoking)

Име на госта   
Пристигане   2010-01-24
Заминаване   2010-01-25

План на хранене:
•   Закуска
Данъци:
•   10 % ДДС е включен.
•   Разходи по обслужването не се изискват.
•   Градска/туристическа такса не се изисква.
Разходи по анулиране на резервация:
•   до 20 януари 2010 23:59 [CET] : € 0
•   от 21 януари 2010 00:00 [CET] : € 7
•   € 7
Обща цена за тази стая   € 7.00   

Пазя си всички резервации, и ги препоръчвам на приятели.
Това са рекламни оферти, на загуба за хотелите, въпроса е да ги откриеш. Разчита се, че ще резервираш още дни и те ще компенсират, но ние взимаме само промоцията и те губят, а ние печелим.
Имаме десетки оферти между 10 и 20 евро, при добри условия.
Никога няма да рискувам да тръгна с дечица без резервация, това си е авантюра в минус на децата. Търсене, загубено време, обикаляне, това може да развали настроението още в самото начало. Да, наистина има много къщи и хотели, които липсват в сайтовете. Но като отидете там може да си ги набележите за следващ път, като си правите приятна разходка. Още повече нали затова е този форум, някой нещо да предложи, което не се намира.                                                                                                                                  
Както казах и преди, резервирали сме при всякакви условия, дори минути преди да влезем в хотела.
Има случай при резервация, мисля че беше 12,50 евро на вечер, в който сме се отказвали от хотела и се наложи да търсим друг. Причината беше, че нямаше къде да паркираме, а не хотела. Но е много по-лесно да прежалиш 12,50, а не примерно 50 евро.
Преди време се притеснявахме/най-вече заради децата/, резервирахме по-рано, сега вече не. Почти винаги го правим в последния момент, дори вечерта преди да тръгнем. Да чукна на дърво, винаги намираме и сме нямали проблеми.

# 731
  • София
Цитат

Някой бил ли е тук http://www.vrahos-house.gr/index.php/accommodation, отзиви?
Не сме ходили там, но и аз я загледах къщата. Изпратих им запитване, цената е 45 евро за първата седмица на юли, отговориха много бързо.
Това за тройка или четворка стая и за колко хора, възрастни и или деца?
Моята информация от приятелка за там е за септември, ще се радвам, ако някои се включи с пресни отзиви за миналата година и юни  Simple Smile

# 732
Туцка, страхотни снимки  Simple Smile Вече ми се ходи още повече. Явно е,че ще трябва да се простя с някое от изискванията си. Не може всичко на куп  Simple Smile С кола сме и ще обикаляме за разходки. В столицата поне два дни предвиждам - един за двореца, разходка с лодка, мотаене из уличките и любуване на красивите гледки от онези тераси под двореца и втори ден за аквапарка.  Simple Smile Лодките с прозрачно дъно само от Корфу таун ли тръгват и има ли целодневно или са в определен час?

# 733
# 734
  • София
♥.Петя.♥ , последно като че ли на Корфу се спрях, сега видях че сте писали последните страници за острова, ще прочета да видя дали нещо ще си избера. Притесняваме и малко по-дългия път, ще се наложи междинна спирка вероятно. Но продължавам да събирам впечатления за прекрасно място, с хубав плаж, храна и тишина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт