На море в Гърция 2013 - XII

• 81 598
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
# 706
clio1978 нещо взе да си противоречиш.
Къде видя противоречие, за да  поясня.

# 707
  • Младост 4
Отчаях се и накрая пак на Халкидики ще отидем, а не ми се иска. Явно Корфу не е правилния остров.
millenitta, пробва ли в Агиос Георгиус-юг на Корфу. Там са пясъчните плажове - Марафя, Исос, Халикунас  Peace Танче, прочетох, че си препоръчала Сидари. Може би, зависи през кой месец ще са там. В последните дни на август имаше страшно много хора, беше невъзможно да си сложиш хавлията на плажа.

Аз пък съм на път да се отчая за Скиатос Sad Хем искам да сме на плажа, хем - да сме в самостоятелна къща... Ама, май не става... Започвам да преглеждам апартаменти в по-големи вили... Някой има ли предложения?

# 708

Всъщност, ако наистина си толкова непретенциозна за настаняването и местоположението, щеше да знаеш, че е както пише и АнаБел - места винаги има. Най-голямата ми фирА е била на един гръцки национален празник - Св. Дух , когато се беше изсипала ама буквално цяла Гърция по крайбрежието (не на Халкидики, но това няма значение), и трябваше за 1-2 дни да се настаним в неособено хубава стая, тъй като след дългия път не ни се биеше до другото село.
Имам поглед само за Ситония. Анабел пише за Сев. Гърция изобщо. Имало безброй хотели. Може. Ситония е много слабо застроена. Километри  диво, пусто. Малки, човешки хотели. Това е част от красотата й.
Луксозните според представите на българите са 4-5 хотели. Всичко останало е тип семейни хотели - 2 звезди. Само да е чисто.
Всеки си има стил на пътуване. Пътувам по този начин. Знам къде ще отида. Дните за ваканцията ми са преброени и така икономисвам време и нерви.

# 709
Не знаех, че има такава тема. Пиша в РС. Ситония ми е много любима, познавам я и се изкуших да споделя впечатления за нея. Тая година пак съм там.

# 710
  • София
shark За хотел Akti писахме съвсем скоро в темата. Твоето пътуване до Ouranoupoli е най-малко рисково относно Гърция. По-голямата част от пътя ти е в България/зависи от къде тръгваш/.
Разстоянието е по-близко от нашето море, по-малко от 400км./от София/.
За по-голямо спокойствие си направете Автоасистанс за чужбина.
Автобуси до Уранополи от България мисля, че няма. Освен тези които обслужват агенции, групи и хотели.
Нощувка по пътя е безсмислена при тази близост, освен ако не искате да разгледате Серес или околностите. Ние го правим често, мога да ти помогна с избирането на хотел. Успех.....

# 711
 Клио, пиша за Северна Гърция, вкл. Ситония и имам предвид не големите хотели, а безбройните малки, отдаващи под наем студия и апартаменти. Точно тези хотели,точно на този ръкав, да се убием не можем да напълним. Възможно е да не са изпълнени претенциите на всеки, но хотел ще се намери. Има изключения примерно къщите на първа линия на Вурвуву, които се изчерпват по-рано поради някои свои особености, но това не е масово. Напротив.
  P.S. Имаше време когато Ситония и за мен беше най-любима  Simple Smile!

# 712
  • welcome to the Jungle
Да кажа малко и аз за пътя към Кулата  Wink .
През ноември го превземах трасето Сандански-Кулата.
Местните хора говореха, че има нередовно плащане на фирмите-подизпълнители и със сигурност ще има закъснение на пускането на ЛОТ-а и спазването на срокове.
Обаче има една хитра отсечка, която спестява нерви, километри и е важно човек само да я знае, за да мине през създаващата се автомагистрала. Номерът е да не завиете барабар с трафика към Петрич, а на ляво - към Мелник и на има-няма 200 м - поемате на дясно към с. Левуново. Всъщност тази част се минава по приличен двупосочен асфалтов път, успореден на магистралата и се пресича само с. Левуново. После се връщате на магистралното трасе, където ще се радвате на твърдостта на песъкливите местни почви, които ще ви се сторят по-равни и удобни от стотици софийски квартални улички. Средната скорост на тази отсечка е 40 км/ч.И след с. Марикостиново правите една кратка чупка за през последното село преди Кулата.
Март месец, живот и здраве, ще дам още по-конкретна и точна информация как върви магистралирането и откъде е добре да се мине.  Blush

# 713
  • софия
Аз малко ви поизпуснах напоследък, но това е, защото още ми е рано за морски планове. Иначе сме категорични, че повече на нашето море няма да ходим. Ще ми се наложи май две теми назад да прочета като започна да я мисля Гърцията. Мъжа ми се влюби в Лефкада, аз нов остров искам  Grinning

Ааа, и хич не ми се ходи по ръкавите, нищо че не съм била, като мога да отида на остров  Sunglasses

# 714
С какво замени Ситония.

# 715
С какво замени Ситония.

С островите, Пелион, Пелопонес...

# 716
Блед, благодаря   bouquet Пътуваме от Перник. За тази година мисля направо до крайната точка да пътуваме, като направим сефтето може да се осмелим и да обикаляме.

Уж търсих в темата за хотела, явно съм пропуснала, връщам се да намеря коментарите  Grinning

# 717
  • София
Еее,ние минахме и юли и ноември през тези селца и Петрич - да, обикаля се,но пък пътя е нов и хубав,не е нещо фрапиращо нито като време,нито като дължина.

# 718
Някой бил ли е тук http://www.vrahos-house.gr/index.php/accommodation, отзиви?
Благодаря ви за мненията за никити, сарти. Ще ми се да е диво там където ще почиваме, да няма много хора

Не сме ходили там, но и аз я загледах къщата. Изпратих им запитване, цената е 45 евро за първата седмица на юли, отговориха много бързо.

# 719
Е защо трябва да се спори Сарти или Никити  Rolling Eyes И двете градчета си имат плюсове и минуси, била съм и на двете места и си ме кефят много.

Когато ние бяхме в Сарти, не духна нито веднъж. На Никити старият град наистина е много красив, и аз като Блис силно препоръчвам. Изобщо един харесва едно, друг - друго, няма смисъл да се дърлим къде е по-хубаво  Peace

Относно плажа Портокали - моля ви, недейте така казва ''не ходи, няма смисъл''. Мястото е вълшебно, заслужава си да се отиде - въпреки тълпите. Портокали изобщо не е от типа "всекидневен плаж". Но лично за мен, както и за други наши познати, които са обикаляли Ситония, това е едно от най-магическите кътчета на ръкава  Heart Eyes

То по тая логика, ако все избягваме тълпите, не трябва да ходим на доста голям брой интересни и красиви места..и не само в Гърция.

janka2002_, била съм и на двете места, моят избор би бил Сарти - без да се замислям дори  Peace

eli_dzh, хотелът изглежда добре, какво те притеснява? Всъщност защо държиш да сте във Вурвуру? Там е общо-взето най-скъпо, и май всяко лято вдигат още.

Чудя се понякога, защо толкова малко хора обръщат внимание на Неос Мармарас? Говоря за тези, които ходят на Ситония. Всичко живо ходи в Никити/Вурвуру/Сарти.
Междувременно в Н. Мармарас цените са много по-прилични от прословутото Вурвуру, има живот, чудесни плажове, достатъчно място за разходка и пазар, страхотни таверни..да не изброявам още. Ние юли месец останахме много доволни от градчето, изкарахме две седмици там и определено бихме повторили. Във Вурвуру сме били три пъти, и всеки път някак съм започвала да се вглеждам повече в минусите му..

Таис, благодаря ти, че се включи с коментар, тайничко се надявах да дадеш съвет, защото знам, че сте били неведнъж на Вурвуру. Относно Неос Мармарас, ние съвсем не го пренебрегваме, просто бяхме там миналия септември, хареса ни ужасно много, бяхме в Магда Хаус на Лагомандра. Сега ни се щеше да видим ръкава от източната му страна, затова се спряхме на Вурвуру, а идеята ни е да обикаляме, т.е ще сме в движение, всеки ден на различен плаж. Изискването ни е да е тихо, спокойно, къщата да има градина и барбекю (може и да не е на първа линия), но ако все пак има гледка море би било чудесно. Почти съм се навила на Димитра Хаус, предимно заради цената от 35 евро, която за момента е сензационна, предвид останалите. Вие къде сте нощували?

Общи условия

Активация на акаунт