На море в Гърция 2013 - XII

• 81 699
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Kalamatianos  Peace
Тук има телефон - http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2292053-d4573979-R … al_Macedonia.html
Аз бих се обадила да попитам. Simple Smile

# 241
Може да провериш и в Агнанти/ https://www.facebook.com/AGNANTI.Restaurant.Pizza.Cafe/, със сигурност работи целогодишно , месата са вкусни, а гледката обхваща километри и е чудесна.
И обещаното местенце с прохлада, водопад и добра кухня, което рядко пропускаме на връщанe/ Periferiaki Serron, Serres, Greece/. По-удобно е ако се връщате от Неа Зихни/няколко пътя се събират там/, но си заслужава и да се пресече Серес идвайки от Солун, така не ни се тръгва всеки път.

# 242
Здравейте, имам въпрос към запознатите и летувалите в Гърция. От прочетеното ми стана ясно, че Никити е добро место за почивка с малки деца в Гърция. Аз лично съм ходила на Тасос само, но беше отдавна. Намерих нещо, което ми допада и искам да ви питам за мнение. http://www.booking.com/hotel/gr/sonias-house.bg.html?aid=366570; … 849754021;srpos=1
Това е местото, ако имате отзиви моля да ми кажете какви са, а също ако има и знаете подобни, моля да ми споделите Wink.

# 243
Vivi, Kari2, благодаря!

# 244
Да, Kremm, Соня е добра къща, в по-хубавата част на брега (от другата страна - около пристанището е гмеж и по-кофти плаж). Единствено като недостатък мога да изтъкна, че няма огромен двор и хубава градина, както много други къщи в Гърция, но то морето ти е двор - само една улица я дели от плажа.
В събота и неделя, когато шосето е натоварено, може да е леко шумно и прашно. Също плажът е доста тесен там, но на Никити едно от основните предимства са чудесните извънградски заливи в близост. Настройте се, че ще ходите на плаж и с кола поне половината от дните, и всичко ще е ОК.

И страницата във FB на Каламатианос Grinning

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 18:29 от Параход

# 245
Благодаря Параход, факта със близостта с улицата не ми харесва много, ще разглеждам още явно Simple Smile. А от финансова гледна точка кога е добре да се резервира почивка за например юни 2014 в Гърция, сега, януари или да се изчака още. Нямам идея колко бързо се заемат местата?

# 246
Какво да ти кажа - аз не резервирам или го правя около седмица преди отпътуването Grinning
Има разни "школи" по този въпрос, във форума се срещаме от всички типове - и такива, които запазват от предната година, и такива, които го правят няколко месеца преди почивката, и трети, които тръгват без нищо и търсят на място.

По принцип, ако нещо много сте харесали и е на Халкидики - по-добре рано, напливът от българи и други съседски народи напоследък е голям, цените някой път - надути.
В Никити всичко, което е на 1-ва линия, е на улицата, то горе-долу така са конституирани всички гръцки градове и села - изключения има, но като цяло малко се строи от страната на морето. Може би ако искаш съвсем спокойствие и изолация от шосето, ще трябва нещо извън града. Тогава ще можете да излизате на плажа направо по чехли, но пък до "цивилизацията" ще ходите с кола. Има хубави неща в тази част - между Никити и Неос Мармарас. Или района на Вурвуру погледни, Агиос Николаос.

# 247
Пак благодаря за изчерпателния отговор, ако нещо ми хареса пак ще питам Simple Smile

# 248
  • welcome to the Jungle
  bouquet
Здравейте, моя близка ми беше споделила за хотел на Атон, ОИ, в пакетната цена било включено и ползването на аквапарк, който бил към хотела. Е, търсих, търсих и поне стигнах до тази безценна тема. Някой ще се притече ли на помощ?
И ся, понеже тоя хотел може и да е останал незабелязан, да питам и по друг въпрос:
Преди 2 години бяхме в Атриум, Пефкохори, Касандра. Останахме цялото семейство очаровани и от база, и от кухня ОИ и от възможности за плаж наоколо. Може ли някой да ми подхвърли сламка за ОИ на Ситония. Знам, че е много гадно на ОИ, ама пък още по-гадно ми става като чуя реплика от някой от мушмороците ми "Гааадоооост, това няма да го ям". Е, заради ей такива капризи - ОИ за момента го преглъщам някак даже и при мисълта за недоизмити вилици и лъжици и позасъхнала манджика по ръбовете на чиниите, преглъщам го даже и през старателно препипаните филии хляб или остисканите плодове, видели отблизо дактилните отпечатъци на минимум сто различни пръстенца. Даже и устните по чашите бих ги приела като умилителни жестове на усмивки. Прежалвам се. Само децата да могат да си изберат нещо за ядене поне от трети път, без първите опити да са ми се изплъзнали тихомълком от протмонето.

Ударете една помощ както се вика  Hug

# 249
 bouquet
Здравейте, моя близка ми беше споделила за хотел на Атон, ОИ, в пакетната цена било включено и ползването на аквапарк, който бил към хотела. Е, търсих, търсих и поне стигнах до тази безценна тема. Някой ще се притече ли на помощ?
И ся, понеже тоя хотел може и да е останал незабелязан, да питам и по друг въпрос:
Преди 2 години бяхме в Атриум, Пефкохори, Касандра. Останахме цялото семейство очаровани и от база, и от кухня ОИ и от възможности за плаж наоколо. Може ли някой да ми подхвърли сламка за ОИ на Ситония. Знам, че е много гадно на ОИ, ама пък още по-гадно ми става като чуя реплика от някой от мушмороците ми "Гааадоооост, това няма да го ям". Е, заради ей такива капризи - ОИ за момента го преглъщам някак даже и при мисълта за недоизмити вилици и лъжици и позасъхнала манджика по ръбовете на чиниите, преглъщам го даже и през старателно препипаните филии хляб или остисканите плодове, видели отблизо дактилните отпечатъци на минимум сто различни пръстенца. Даже и устните по чашите бих ги приела като умилителни жестове на усмивки. Прежалвам се. Само децата да могат да си изберат нещо за ядене поне от трети път, без първите опити да са ми се изплъзнали тихомълком от протмонето.

Ударете една помощ както се вика  Hug

На Ситония са малко хотелите с изхранване повече от BB. Аз лично нямам опит с такъв. На Касандра мога да ти препоръчам Сани. Били сме и в хотела и в клуба, имам впечатления и от вилиджа....

# 250
Атриум е хотел с много лоши отзиви в нета - една от най-ниските оценки в букинг, които изобщо съм виждала, а и в Трип адвайзър хич не е върхът. Това предполага,че авторката на поста не е с претенции до небето (а е и с чувство за хумор Simple Smile)

Смятам, че без особен риск може да се препоръча Атена палас или Антигони бийч.
Първият няма хубав плаж, всъщност почти няма плаж, но в радиус 5-10 километра са някои от най-хубавите заливи на близка Гърция.
Лагомандра бийч е също хубав 4-звезден хотел на прекрасен плаж, но не знам с какви видове изхранване се предлага. Lioness, струва си да прегледаш и вариантите HB (закуска и вечеря), наистина.
Та дори и за Блу долфин в Метаморфози съм чувала/чела ОК отзиви, но нямам никаква представа от него, а и не харесвам района (това не е точно Ситония, а по-скоро "дланта" между първите два пръста).

Аква-парк на Атон на мен не ми е известно да има, но признавам, че може и да ми е убягнало нещо - не следя изкъсо големите хотели. Единственият аквапарк в района, който знам, е Waterland след Солун.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 15:58 от Параход

# 251
  • София
Lioness, ето няколко предложения от мен:
Не съм била в този хотел Agionissi Resort, но се намира на място, което обожавам - остров Amouliani - хубави плажове - пясък и плитко море към брега, спокойно и приятно. До колкото мога да разбера - се предлага ОИ. Проверих цена за края на юни - 7 нощувки - 600е, което според мен е ОК.

Този хотел: Porto Carras Meliton Thalasso & Spa - само знам къде се намира, но мисля че има доста ходели девойки от форума там и могат да помогнат с мнение.

Този хотел: Alexandros Palace - в него съм била и определено го препоръчвам, но бяхме на Halfboard.

# 252
  • welcome to the Jungle
ЕЕЕ, сърдечно ви благодаря за отзивите, непремено ще проуча изброените хотели. Аз днес се отнесох в един ТРАВЕЛС сайт (без да навлизам в дебрите на продуктовото позициониране) и установих, че цена от около 100 Е на ден за 4-членен мравуняк е актуално към момента. Естествено за някакви непретенциозни хотелчета SONIA VILLAGE, HOTEL SIMEON, THEOXENIA, Akrathos. Elea village  и Криопиги, ма на Пиги не ща, щото ще добия комплекс за дебелоценност.
За претенции - много ясно, че нямам. Атриумът ми хареса, определено и като разположение - далеч от пефкоХорската навалица и глъч, която достойно бе заместена от оркестър Щурец и стотицихилядите му музиканти около хотела. И на децата веднъж донесоха червено вино, вместо Чери джус, а пък един кръгъл 10 килограмов прозорец, тип люк, падна в ръцете на мъжи ми, неиздържал на тежка корозия тип ОПЕЛ на рамката му. НО пък приветлив персонал, хареса ми кухнята, чистота на висота, бяха избрали предимно готини почиващи, вероятно в наша чест... ТА където и да ида, стига да развържа домакинската престилка, все ще съм на гребена на щастието.
Мислехме за студио...ма само като срещна поглед с готварска печка и трябва да ви кажа, че изгледът ако ще да е океански, почивката ми ще замине на 250 * С с вентилатор и горен реотан.

Параход, изказвам огромните си благодарности за поддържането на темата и пълноценната информация, която разстилаш като добре ароматизирана плажна кърпа върхи ситни, обли камъчета тип "Ментос".   bouquet
Продължавам да приемам съвети, идеи за хотели тип СОня, СИмеон и Пиги, стига да се докоснем до заветните около 100 Е/дневно.

# 253
  • София
ЕЕЕ, сърдечно ви благодаря за отзивите, непремено ще проуча изброените хотели. Аз днес се отнесох в един ТРАВЕЛС сайт (без да навлизам в дебрите на продуктовото позициониране) и установих, че цена от около 100 Е на ден за 4-членен мравуняк е актуално към момента. Естествено за някакви непретенциозни хотелчета SONIA VILLAGE, HOTEL SIMEON, THEOXENIA, Akrathos. Elea village  и Криопиги, ма на Пиги не ща, щото ще добия комплекс за дебелоценност.
За претенции - много ясно, че нямам. Атриумът ми хареса, определено и като разположение - далеч от пефкоХорската навалица и глъч, която достойно бе заместена от оркестър Щурец и стотицихилядите му музиканти около хотела. И на децата веднъж донесоха червено вино, вместо Чери джус, а пък един кръгъл 10 килограмов прозорец, тип люк, падна в ръцете на мъжи ми, неиздържал на тежка корозия тип ОПЕЛ на рамката му. НО пък приветлив персонал, хареса ми кухнята, чистота на висота, бяха избрали предимно готини почиващи, вероятно в наша чест... ТА където и да ида, стига да развържа домакинската престилка, все ще съм на гребена на щастието.
Мислехме за студио...ма само като срещна поглед с готварска печка и трябва да ви кажа, че изгледът ако ще да е океански, почивката ми ще замине на 250 * С с вентилатор и горен реотан.

Параход, изказвам огромните си благодарности за поддържането на темата и пълноценната информация, която разстилаш като добре ароматизирана плажна кърпа върхи ситни, обли камъчета тип "Ментос".   bouquet
Продължавам да приемам съвети, идеи за хотели тип СОня, СИмеон и Пиги, стига да се докоснем до заветните около 100 Е/дневно.

Хаха, то тези хотели дето ги е изброила Параход са най-добрите на Ситония. Simple Smile Мога да допълня и Anthemus Sea. Laughing Ми то всичко зависи от бюджета, който сте си определили и кога смятате да почивате. Simple Smile
Ще допълня и още два непретенциозни, но що годе добри хотели - Diaporos и Vergos Grinning

# 254
Да се похвалия направих резервация за хотел Афродита в Керамоти за периода 14.06-24.06. (след вашите насоки сменихме датите). За другите предложения които имаше, за съжаление те не ми отговориха на запитванията (наи-вероятно при тях е пранично нямам наблюдения). За Белвю много михареса, но цената която ми дадоха от 60 евро на вечер ми се стори висока на фона 50 евро на Афродита. Е дано не ми излезе през носа скъперничеството... Rolling Eyes
Пак още един път благодаря за бързите и точни съвети и Параход темата ти е невероятна и всички които пишете също сте невероятни.
Сега с удоволствие минавам в режим на чакане на топлото време и с удоволствие ще чета какво пишете момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт