На море в Гърция 2013 - XII

• 81 679
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Vivi, плитките, пясъчни плажове на Кефалония са в южната част на острова.

# 301
 Виви, чудесен избор! Ако ти кажа как ми се разтупа сърцето като разбрах, че точно там си резервирала, все едно аз ще ходя! За мен Пиларос (областта на Диварата се нарича така) ще си остане едно от най-прекрасните места, на които съм била. Малко по-назад в темата си изливах душата по този повод. Ще се насладите на приказни гледки. Много от емблемите на Кефалония ще са около вас- Асос, Фискардо, Агия Ефимия, Сами и пещерата Мелисани и ....Миртос, разбира се. Тази година ходих на Миртос поне 10 пъти. Винаги беше различен. Видях морето там гладко като огледало и бурно и пенливо. Цветовете на водата и небето никога не се повториха.
   Ето Миртос от моя гледна точка. http://www.flickr.com/photos/102087909@N03/sets/72157635622338236/

Областта Пиларос, която ще е твоето място догодина.http://www.flickr.com/photos/102087909@N03/sets/72157635645303025/

Пали - малкото полуостровче на Кефалонияhttp://www.flickr.com/photos/102087909@N03/sets/72157635895085813/

Когато дойде времето ще ти разкажа за много други мои открития в Кефалония.
  Извинявам се,че повторно пускам тези снимки, ама....толкова ми се прииска пак!

Параход, да беше пуснала кръчмите малко по-рано! Ся пак трябва да се ходи! Не че имам против де   bouquet!

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 00:09 от Anna bel

# 302
  • София
Аnna bel, много ме впечатли това http://www.flickr.com/photos/102087909@N03/9941350694/in/set-72157635895085813 . Къде точно се намира? И този плаж е много хубав http://www.flickr.com/photos/102087909@N03/9941314393/in/set-72157635895085813 Кой е той?
Аз съм по пясъчните плажове. На камъчетата им се радвам за по 1 час и после си се излежавам на пясък...

# 303
 dechy, този плаж с червения пясък е небезизвестния Кси. Намира се на Пали-малкото полуостровче на Кефалония срещу Аргостоли. Любопитно е това място. Ситен като брашно пясък, плитко море, мътно в началото от ситния цветен пясък, наоколо бели скали. Тези скали се разтварят във вода, стават на каша и всичко живо по плажа се маже с въпросната кал за разкрасяване Simple Smile.
 А пък тия образи дето са си направили лежанки в морето ги снимах пак на път за полуостовчето Пали.
  А на Миртос камъните са меки  Simple Smile! Краката ти потъват в тях и дори масаж правят!

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 01:07 от Anna bel

# 304
  • София
И на мен ми заприлича на Кси, но не знаех, че името на полуострова е Пали, пък и нали се обсъждаха районите около Миртос и реших, че е нещо друго. А шезлонгите в морето и те ли са на плажа Кси? Много хубави снимки smile3509

# 305
 Шезлонгите не са на Кси. Тях ги видях на път за Пали, покрай шосето са.

# 306
  • София
Дами,подхващайте сармите,че време не остана Joy

# 307
  • София
Дами,подхващайте сармите,че време не остана Joy

Аз току що подхванах бобеца, но Параход с тези кръчми направо ми предизвика ранно сутрешно слюноотделяне.

Параход - страхотна както винаги.      bouquet

Anna bel много яки снимки.
Скрит текст:
Anna bel нямам нищо против да дойдеш пак с нас на Кефалония като гид  Simple Smile  Вземи размисли с този Сирос/Икария    Mr. Green 

Аз имам питанка - Влахарта ако пиша правилно колко далеч е от Миртос, който и аз искам да ми е селския плаж, но нещо цените ми идват височки за настаняването там.

# 308
  • София
Ана бел, омайнице, да не мислиш, че не ти търсих старите постове да те чета пак, преди да резервирам?  Grinning  Hug
Ще го мисля, има много време до септември. Мъжът ми нещо не се стресна като му казах какво съм прочела. Но по-голяма грижа ми е синът ми. Че ако той мрънка, ще провали моята почивка.  Laughing

# 309
Влахата е на 40 километра.
Пиларос наистина е вълнуващо и омайно място, ама аз да си повторя, че не бих ходила на Миртос за плаж всеки ден.

Иначе за настаняване по-близо до него (освен три къщи в Диварата и комплекса на Анабел в Макриотика там няма много), можете да погледнете Агия Ефимия, Зола - и двете на 10-ина км в различни посоки, п-ов Пали (той е равнинен и придвижването е лесно). Към Асос и Фискардо е скъпо, действително.

На всички момичета (и момчета) от темата пожелавам весели празници и година на пътешествия, открития и незабравими спомени!

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 10:55 от Параход

# 310
  • София
Ауууу, с тези снимки ме вкарахте в размисъл сега...Мислех Лефкада, че да скипнем ферито, но Кефалония просто ме остави ей така Shocked
И аз отивам да чета Анабел. Горе-долу кога ходихте, да знам в коя тема да ровя?

П.П. НЕкои хора сме си направили сърмите и чушките вчера и днес ще си ходим на кино и ще си цъкаме гръцки снимки в нета bowuu

# 311
  • welcome to the Jungle
Theoxenia - Уранопули  Blush ни очакват през юни. От агенцията ни обясниха, че тази година много хотели са обявили "ранно записване" още от декември и 100 % предплащане до края на януари. Сал едното време ще покаже, дали сладкодумната туроператорка ни осигурки хубава пързалка насред жежката зима. Но както и да е, цената е преглъщаема с вкусни лозови и зелеви сърмички все пак.

Обаче се нуждая от ваши мили спомени, окичени в разкази за този полуостров на Вярата. Сигурно има интересни местенца за разглеждане, плажове, които чакат с нетърпение и нашите бански да понамокрят. Живо ме интересува и къде човек може да поразходи двама адреналинковци надвечер или да потроши някое спестено от ОИ евро за подаръчета. Ако няма такива местенца, барем по една въдица да знаем да си вземем и развалено месенце, от което да чоплим бели червеи.... Mr. Green С други думи - от сега събирам всичко, което не е за изпускане bowuu.
Весели празници на гръцката компания или Χρόνια παραμονή των Χριστουγέννω както се казва по нашенски.

# 312
Ох направо ми разконцентрирахте деня   bouquet Седнах да си изпия кафето пред компютъра и после да слагам боба.... но ... И правите резервации за другия септември  Shocked изоставам  Mr. Green Hug

Ние най-после направихме програмата на отпуските за догодина (мъжа ми е тежка гемия с неговата работа и графици). По майските празници за 11-12 дни сме в Северна Италия, детето ще е на море през юли на Дюни(още плямпа за там, а на мен така да не ми хареса  Mr. Green), а ние в края на септември имаме 2 седмици сами в Гърция. За Гърция още не сме го измислили. Има два варианта. Миналата година много го планувахме този Пелопонес, но обстоятелствата го отложиха. Освен това се чудя на един island hopping на Закинтос, Кефалония, Итака и Лефкада. За последното трябва да си припомня как бяха графиците на фериботите, че стартовата дата е около 20 септември. Ще помагате и при двата варианта.

# 313
Hi, компанията! Разговорили сте се, гледам. Аз ще се включа при първа възможност, че съм на работа днес и ме е завъртяла една шайба...не е за разправяне! През септември бяхме в Кефалония, началото.

# 314
  • софия
Чета ви и си пожелах Великден в Гърция Blush Януари ще започна и с планиране на почивката.

Желая на всички светли, уютни и споделени Коледни празници!

Много приключения и хубави емоции през 2014!

Общи условия

Активация на акаунт