ВМ-НВХ, част 68

• 55 779
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Аз , явно, имам много "заблуден" метаболизъм. Снощи бях в адски лошо настроение и никак не ми се ядеше, обаче на сила изядох 3 кюфтенца на скара....днес съм  2 кг-..........дори не мога да се зарадвам нормално, защото това отсъствие на апетит не е система за жалост при мен.........Ама аз нямам никакъв стомах и ако от този начин на хранене се сваля само стомах    Cry ми аз какво ще свалям като раста само на ханш............Още не съм стигнала до авокадото...то разрешено ли е, че почти не сядам без авокаденце и маслинки  Confused

# 301
Интересна дилема, Вив
И аз съм се чудила над нея

Според мен има и хормони набъркани някъде в картинката, което дига инсулина и отваря мастните депа

А и ЩЖ не е за подценяване, особено ако зимния сезон ти се качва ТСХ, което както разбрах от Мер, било често срещано

А и да не забеавяме, че ако човек дъъълго време е бил на нискомазнинно хранене, то тук на режима тялото се опитва да навакса и да натрупа резерви, уплашено че чоже пак да мине на диета
Но ако човек не се предава, ще спечели доверието на тялото си, въпреки че понякога това изисква дъълго време
При мен беше около 6 месеца тази битка
После без никаква промяна нещата почнаха да се случват

Тук съм споменавал мисля за посещението ни в една лапландска зоо градина една есен, където видяхме как хранят тюлените с херинга, казаха че есента им дават с 1/3 повече за да натрупали повече подкожна мазнина
Т.е. Те хапват протеин и мазнина под формата на омега3 и си надебеляват, което ми се видя супер странно
 newsm78

# 302
Те са програмирани да напълняват по това време, затова напълняват от херинга. Гари Тобс описва нещо подобно с един вид плъхове, но не помня точно как беше - нещо от рода, че дори с невъобразимо малко калории те си напълняват, защото така си им е заложено.

# 303
  • SA
Цитат
А обяснението на Маями в тренировъчната тема, че ако се консумират много мазнини, те нямали с какво да взаимодействат в тялото и затова се натрупвали, е върхът на идиотщината

hahaha Ми така си ги представя нещата човека.
Директно заминава кьм колекцията ми от "бисери" на тема хранене.

# 304
alinnna, и авокадото, и маслините са разрешени Wink Но имай едно наум за маслините, че обикновено са солени и водят до задържане на вода. А авокадото е хубаво да не е по едно всеки ден, а примерно по 2-3 на седмица. Така съм чела, но зависи конкретно на теб как ти се отразява авокадото.

# 305
  • София
Аз пък съвсем дилетантски да вметна, че през есента дали заради повишения апетит, намаляването на пресните зеленчуци в менюто или смяната на температурите, при всеки се задейства някакъв механизъм на съхранение и напълняването с малко е неизбежно. Точно както при тюлените Simple Smile
Щом дори аз успях да напомпам половинът с цели два килограма без никаква смяна на режима Simple Smile
Вив, а и не забравяй, че дори Сам Фелтъм от 21 дневното предизвикателство качи 1.3 кг при 70% мазнини дневно.

# 306
Сам Фелтъм качи 1,3 кг, но махна 3 см от талията, така че при него са били мускули вероятно (има си такива организми - при преяждане с каквато и да е храна увеличават мускулната маса). НВ-ВМХ е много благоприятен за оформяне на тялото начин на хранене. Особено в кетогенен вариант, води до повишаване на калорийния разход, има проучване за това - средно с 300 ккал на ден повече се изразходват. А в същото време много хора забелязват оформяне, уплътняване на мускулите, изчистване на мазнини (това последното го забелязват повечето). Така че нещата не са съвсем елементарни. Но в същото време водата също се отразява и на мерките, и на теглото, а вода може да се задържи по различни причини и за различно време. Но в крайна сметка обикновено рано или късно нещата се регулират. Peace Искам да кажа, че не трябва да се отдава толкова значение на варирането на теглото в рамките на 1-2 кг.

Вив, ти тренираш отскоро, а това може също да е повлияло по някакъв начин (може би да е довело до задържане на вода). Освен това имаш много амбициозни цели, а тогава става дори още по-трудно. Така че търпение му е майката.

И друго: казваш, че твоето тегло си е постоянно въпреки хормоналните промени. Да, но в това отношение също могат да настъпят промени. Нищо в живота не е завинаги Peace И при мен рядко хормоните дават отражение, но от време на време се случва.

# 307
  • София
Вив, сега прегледах темата за тренировките и се зачудих -  успяваш ли да свалиш нещо от кардио и кростренажор?!
Аз съм въртяла моя месеци наред до развинтване на ставите без никакъв ефект. Само дупето ми се качи на врата (което никак не беше лошо), но сланинките си стояха.

# 308
  • Пловдив
Асос, не съм Вив, но да се изкажа.  Mr. Green След първото си раждане свалих излишествата (които никак не бяха малки  Embarassed) за около 3-4 месеца само с каране на кростренажор почти всеки ден, но за не повече от 20 минути. Дали поради това съм отслабнала или поради пренареждането на хормоните, кой може да каже...
От наблюдения над познати при някои кардиото наистина помага за сваляне на тегло и за поддържане на добра форма. При мен - не мога още да установя с положителност, макар че спортувам всеки ден от година и малко. Но като цяло правя изключително различни упражнения (с тежести, собствено тегло, умерено кардио). Така че все още наблюдавам кое как. Лично аз не обичам само да подскачам като хахава, струва ми се неоптимално.
Но в тази връзка да споделя нещо. Вече 17 дни съм много стриктна и абсолютно режимна. Е, хапнах ябълка 2 пъти, няколко пъти по парче черен шоколад, чаша вино пих веднъж, 1 лъжица боб също, но като цяло така добре не съм се чувствала и хранила, без да му мисля. Направо съм супер енергична, от седмица имам желание да тичам, та взех сутрин да правя малък крос по булеварда на път за вкъщи от училище.  Crazy Отделно правя почти всеки ден сериозна тренировка по 40 мин, често силова. И странното е, че имам сили да я правя и след 15 часово гладуване. Също само на 1 чушка с малко сирене и масло.
Консумацията на млечни намалих значително от само себе си. По 10-20 грама сирене в някои дни, малко маскарпоне (ах, маскарпоне с фъстъчено масло - новата ми страст  Crazy) и 1-2 пъти съм си сипала няколко капки прясно мляко в кафето. Не знам от това ли или от цялостното хубаво хранене, но целулитът ми значително намаля.
Иначе съм само - 1 кг. Мерки хич не обичам да меря, но като че ли забелязвам изчезване на някои досадни сланинки.
Изобщо страхотно е човек да се чувства по този начин!Да видим дали с теглото ще се раздвижат нещата. Иначе установих, че при мен прекаляването с протеин явно не е било единственият фактор за липсата на отслабване, понеже сега съм убедена, че не прекалявам, а паък реално не се движа много надолу в кг.
Подозирам, че и аз като Вив вкарвам малко повече мазнини. Е, не чак толкова много, но похапвам по някоя лъжица масло от страх да не огладнея. Ах, този страх!Сега обаче по-често взех да осъзнавам кога ми говори той и нещата се получават по-добре. Също и около овулацията успях да се усетя навреме и минах само с 2 ябълки и 1 обилно хранене на вечеря, но само с режимни храни.
Да видим как ще продължат нещата...
А за салатите: обичам много месо и яйца, но ако ям няколко дни само това, започва да ми се гади от тях. Аз съм от тези, които обожават всякакви зеленчуци и рядко минавам без зеленчук, понякога в стабилни количества. Може и заради това да не стана фиданка, но зеленчуците не си ги давам.  Naughty

# 309
  • София
Леле, колко много сте изписали, прочетох и сега да се опитам да напиша всичко, което искам, без да забравя нещо ...

Вив, човек колкото повече навлиза в тази материя, толко по-интересно му става, нали?  Simple Smile

Нямаш си и представа Кам, колко темата ми е "навлезнала" така да се каже  Blush
И е точно така, колкото повече разбирам, толкова повече въпроси ми се явяват и искам отговори незабавно ... Дори понякога се улавям, че докато си върша работата, разсъждавам по тях. Хоби взе да ми става  Crazy

Много ти благодаря, на теб и на Шоки, за обяснението по научно му  Hug Точно от това имах нужда, да разбера пътя на мазнините и какво става с тях, ако не бъдат усвоени и са в излишък.

Това води до отговора на въпроса на Шоки, успявам ли да изям толкова  Embarassed Чак ме е срам да отговоря, но да, даже се сдържам  Embarassed Ще напиша и как успявам, че вероятно звучи идиотски моето  Laughing
Сутрин пия само кафе с масло. На едно кафе слагам около 30 гр. масло. Обикновено до обяд съм го изпила, случва се понякога да пия и по две такива кафета (значи се събират грубо около 50 - 60 гр масло само до обяд). Ако не пия две кафета - пия едно следобед, отново с масло. Та така или иначе това масло ми отива само за кафето.
На обяд обядвам (вече обядвям всеки ден, без значение гладна ли съм или не, в повечето случаи съм гладна, независимо от мазното кафе).
Обядвам обикновено яйца на очи, тях си ги пържа в стабилна бучка масло, сигурно около 40-50 гр.
Ето ти ги до тук 100 гр масло. Към яйцата обикновено ям салата някаква, в която си поливам доволно зехтин, едно 50 гр със сигурност. Не съм го мерила, но е толкова, имам понятие от мерки, от години съм домакиня  Blush За вечеря в салатата - същото количество зехтин отива. Ето ти ги и 100 гр. зехтин.
Вечерята - обикновено ребра (винаги взимам доста мазнички, с повече сланинка по тях) или вратна пържола. Понеже вкъщи всички сме сериозни любители на месото, никой не се мръщи на вечеря от типа на печени ребра във фурната или вратна пържола изпържена в мас. Това е най-честото ядене, но аз лчино, с парченцето месо си топя в мазнинката (мас), а ако е котлет - тогава дори и с лъжичка съм си похапвала от мазнината, буквално, защото ми е адски сух, а аз сухо месо не понасям  Embarassed
Никога не съм била на нискомазнинен режим, била съм само на високовъглехидратен  Wink Затова нямам проблеми с количествата мазнина, не ми става лошо, нито нещо ме боли, понасям ги определено много добре. В момента вече 8-ми месец привършвам, ще започвам 9-тия откакто съм на ВМ-НВ и смятам тялото ми е свикнало с него, не му е новост някаква, за да се запасява.

Обяснението на Маями не ме засяга, въглехидрати няма да проям, освен някои плод от време навреме. Виж от това чувствам наистина нужда, никога не са ме съблазнявали плодове, но сега - да.

Асос,  моя кростренажор е точно като твоя, между другото (видях го а снимката ти), но никога не съм го ползвала достатъчно последователно и дълго, за да ти отговоря. Сега го включвам понякога след тренировката, защото чувствам, че имам нужда от още движение и по-специално от кардио. Не знам как става това, но понякога кипя от желание да го въртя. Та чак ми е приятно  newsm78
Хареса ми ефекта, който си постигнала с дупето  Wink моето слабо място. Казваш качило се на врата   Laughing чудесно, значи кроса не е безполезна закачалка. Ще си го ползвам с още повече комплимент към него  Flutter

Юле, супер ти е повлиял на теб, брей, а аз мислех да го изхвърлям  Mr. Green

Уасп, щом и ти си се чудила, значи да не ме е срам, за въпросите, които задавам. Чудех се дали да ви питам, и се радвам, че го направих. Необходимо ми е да знам, интересно ми е да чета по тези въпроси.

Ето, че се оказва, че можеш да си качиш мазнини, при условие, че въглехидратите са ограничени и протеина е в рамки, стига доволно да прекаляваш с тях  Embarassed
Кам, още веднъж ти благодаря за научната част  Hug

А дали при мен е вода, мазнини или и двете, това въобще не ме вълнува, защото знам, че ще го махна, въпроса беше да си отговоря на въпросите  Hug

Благодаря момичета, направо сте уникални! Обичам ви!  newsm51

# 310
Здравейте момичета, най-вероятно сте писали вече, но нямам възможност сега да изчета темите, а имам въпросче:

Ядки какви бихте ми препоръчали? Сурови или печени? До какъв грамаж дневно?

Благодаря!

# 311
Вивче, според мен си карай по схемата, яж си според усещането за глад, не го мисли много колко да е протеинът, колко да са зеленчуците. Тренирай си. И си намери и нещо друго, за което да мислиш Wink Например може да тръгнеш на курс по английски Wink Не се вманиачавай, защото имам усещането, че животът ти се върти около отслабването и около храненето.

беба28, ядките е по-добре да са сурови, защото при изпичането ненаситените мазнини в тях се окисляват, а така стават вредни. Бадеми, лешници, орехи, макадамия, бразилски орех - тези са най-добрият избор. По-лош избор са фъстъците, но всички си хапваме фъстъчено масло сегиз-тогиз Embarassed Кашуто също не е много добър избор, защото то пък е доста въглехидратно. Но все пак по малко от време на време не е проблем. А грамажът е индивидуално нещо, но аз бих посъветвала да не се консумира повече от шепа на ден.

За тренажора да си дам мнението: аз по начало го харесвам, т.е. не ми е неприятен, а и мисля, че на мен специално моят тренажор доста ми помогна отначало, първите 2 години, а и след това Peace Разбира се, от значение е и постепенната промяна в храненето, но мисля, че тренажорът изигра също важна роля особено в началото - за топене на мазнини по-скоро, отколкото за оформяне, но мисля, че спомогна и за оформянето на бедрените ми мускули. И също имам едно такова чувство, че паласките (които бяха едни от първите свалени сланинки при мен) паднаха точно от тренажора. Но може и да не е така.

И за пореден път да напомня, че много зависи от каква изходна позиция тръгваме. Аз по онова време бях 78 кг при ръст 1,58. Не ставаше въпрос за премахване на последните няколко килограма сланинки или за оформяне на иначе слабо, но отпуснато тяло. За тази цел (изгонване на последните дразнещи сланинки и стягане и оформяне на мускулите) съм убедена, че кардиото не върши добра работа, освен ако не е HIIT. Добра работа според мен за тази цел ще свършат едни наистина добре подбрани силови тренировки.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 16:33 от Cioccolata

# 312
Вив, щом обичаш да четеш по тази тематика мога да ти препоръчам книгата " Зоната" на д-р Бари Сиърс. Тук я има и за он-лайн четене . Там има доста подробно обяснено за връзките глюкагон - инсулин и какво точно се случва при прием на протеини, въглехидрати, мазнини. Той все пак е биохимик и набляга и на най-дребните детайли. Само не ми е ясно защо напълно отрича наситените мазнини, но ти може да си затвориш очите за това  Wink и да си отсееш това, което ти е нужно като информация. Има и съвети за спортуващи (като точно там набляга , че мазнините са най-важният източник на енергия  Laughing). Прочети я, ако искаш само информативно.
Тъй като виждам, че много от вас се колебаят колко точно протеин да приемат, мога да препоръчам това, което аз съм приела. Аз нали дълго време спазвах Зоната и там , за да си изчислиш блоковете се започва с изчисляване на нужното количество протеин за деня. В сайта направиха един много лесен калкулатор, в който трябва само да си нанесеш собствените данни и директно ти изчислява според мерките и според физическата ти активност. Ако искаш пробвай там колко П ти се полагат за теб. Калкулатора е това

# 313
Момичета, дайте идеи за "закуски" между основните хранения ....  newsm78 Аз често огладнявам следобед и ям ядки, но ми се иска разнообразие...

# 314
За междинни закуски може всякакви комбинации от варени яйца, сирене/кашкавал, колбас, зеленчук, ядки, тахан/слънчогледово масло, маслини, мъфини, нещо сготвено (сипваш си малко), сметана/маскарпоне.

Общи условия

Активация на акаунт