ВМ-НВХ, част 68

• 55 757
  • 752
  •   1
Отговори
# 390

не че мога да си го представя,
но някъде в бг-мамата четох, че не се миел дробът
не обичал вода  Rolling Eyes
препоръката беше готварска, лично изпробвана

# 391
Краси, много сьблазнително изглеждат. Блатчетата отделно ли се пекат?
Да, отделно.После само се пълнят с крема.

# 392
  • SA
Благодаря, Краси!  Hug
Ще ги пробвам определено. Хем не изглеждат и много трудоемки.  Embarassed

# 393
Благодаря, Краси!  Hug
Ще ги пробвам определено. Хем не изглеждат и много трудоемки.  Embarassed
Аз така си правя сурова торта. Блатът е от смелни ядки, фурми, кокосово масло и фъстъчено масло. Разстилам го в подходящ съд и го слагам в хладилника да се стегне. След това го покривам с крем от авокадо , какао и брашно от рожков или нещо друго за подслаждане. Може да се поръси с кокосови стърготини или с някакви смлени ядки. В сместа от авокадото може да се сложи и малко маскрапоне. Пак го слагам в хладилника за около час. Получава се нещо божествено Simple Smile

Ето тук/ в раздел десерти и закуски/ има много идеи за вкусотии, които са приложими за нашия режим Wink

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 08:17 от MALVINA

# 394
  • В Балкана
Аз пък вчера, по стечение на ангажиментите, след кафето с масла сутринта, ядох чак в 18.30.
Три бъркани яйца с краве масло, моркови и кашкавалена извара.
После за "десерт" си направих - остатъка от изварата (около 50 гр.), морков (50 гр.), мноооого какао, кокосово и краве масло.  Crazy
Много харесвам комбинация морков и масло, и какао.  Heart Eyes

# 395
Рейнчо, само ми даваш чревоугоднически идеи с тези моркови Laughing И аз обичам морковени десерти, а тази комбинация ми звучи много добре.

Аз се запалих по таханите на "Балчо" Embarassed Пълнозърнестия по-специално. Но реших да пробвам и фъстъченото масло и... няма връщане назад Laughing Това е най-вкусното фъстъчено масло, а в същото време е и най-евтино (не е био). Без захар е. Абе, не е за честа употреба, но влиза в списъка с предпочитани лакомства за от време на време Sunglasses

# 396
  • В Балкана
Шоки, пробвай.  Laughing
И без изварата е вкусно. Аз я сложих, за да разкарам малкото останало количество в пакета.

Освен сусамов тахан, в който съм влюбена и вече не си купувам!!, съм яла и слънчогледов (той е с повече въглени). Не е лош и хубавото е, че не може да доведе до пристрастяване, при мен. Тиквен не съм взимала, но мисля скоро да го пробвам.
От фъстъченото масло на Балчо, съм виждала или с мед, или с някакво олио в състава. Ти кое точно купуваш?  newsm78

# 397
Ами, фъстъчените, поне според последните данни на самите буркани и на сайта, са две: едното е с мед, другото е натурално. Съставът на натуралното е фъстъци, сол, емулгатор. Не е посочено никакво друго масло. Това купих - натуралното.

С това не казвам: Купувайте фъстъчено масло Peace Нито пък казвам, че точно това е най-хубавото. Просто на мен ми хареса на вкус това повече от маслото на "Хармоника" (на Х. сладни и според мен е подходящо за десерти, но то е и по-скъпо).

А и пак уточнявам: и таханът, и фъстъченото масло увличат, а не е хубаво да са основна храна и да се прекалява с тях Peace

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 09:54 от Cioccolata

# 398
Краси, мерси, много апетитно изглеждат
Като печеш тарталетите, слагаш ли боб или други зърна за да натискат тестото или не е необходимо?

Аз бих си спестила фирмите, самите ядки и тиква са ми дост.сладки

Иначе тук продават и смлени фурми на брашно за по-лесно
За агавето да припомня, че е само фруктоза, което знаем какво значи
Аз лично бих се замислила преди употреба

Ако не сте вие, хич и нямаше да знам какъв ден е бил вчера

Тези тахани някой пробвал ли е да се прави сам?
Аз все се глася да пробвам и си оставам с доброто желание само  Embarassed

От вчера се взех в ръце и почнах вит.Д, новите капсули са със зехтин и 2500 IE
Дано тази зима съм по-сериозна от миналата  Embarassed
А и имах късмет с поръчката, уцелих разни промоции, хем намалена цена, хем седмица без цена за доставка и фактура, което обикновено доста дига цената
Този път поръчката дойде само за два дни, никога не са били толкова бързо досега

Изварата или по-скоро тукашния вариант котидж гледам да ги избягвам
Хем са ми много вкусни, хем не ме засищат, хем после ме запичат
Макар че точно в понеделник излапах една опаковка от 400 гр със зехтин
Сега чак след месец най-рано
До тогава ще наблягам на моцарела и любимите ми тукашни твърди кашкавали

Онзи ден се опитах да направя чипс на фурна от една тукашна жълта ряпа, известна в БГ с руското си име "брюква"
Стана нещо ужасно гадно   Sick
А пюрето от нея е толкова вкусно, странна работа

Днес ще готвя пил.филе с мнооого сметана и гъбки
И запечено брюкселско зеле с кашкавал
Е, и картофи за ламите
На мен зеленото ще ми е достатъчно

# 399
Вижте как хубаво са обобщили нещата Fit&Well:

# 400
В духа на вчерашния ден за дроб Simple Smile аз сготвих това чили с дроб, но исках да съм сигурна, че е вкусно преди да сложа рецептата. Получи се добре, следващия път ще сложа чушки и още някой и друг зеленчук, ще му дойдат добре Simple Smile Мисля, че ако се остави за час на много слаб котлон, вместо в уред за бавно готвене, също ще се получи.

Какъв ден е бил вчера?  Rolling Eyes

# 401
Рейнчо, само ми даваш чревоугоднически идеи с тези моркови Laughing И аз обичам морковени десерти, а тази комбинация ми звучи много добре.

http://natureinsider.com/bg/2013/11/divine-carrot-cake/ Wink

Това дори мисля да го направя, защото го бях яла в едно заведение и много ми хареса. Беше направен с орехи и все едно ядах баклава или тиквеник - на това прилича на вкус. Чудно е!  Аз може би ще намаля фурмите или ще ги махна, ако измисля с какво друго мога да подсладя. Макар, ако морковите са достатъчно сладки, няма нужда да се добавя каквото и да било.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 10:21 от MALVINA

# 402
Ау за какви вкусутии пишете само... Отдавна не бях огладнявала толкова рано след кафе с масло  Rolling Eyes Обикновено не закусвам, но май този път няма да дочакам обяда  Embarassed Снощи за втори пък откакто съм на режима реших да се поглезя с режимно сладичко. Е, всичкото си го изядох. Май ще продължа да пропускам десертчетата, че нямам спирка. Аз имам вече втора седмица задържана вода. И съм толкова отекла сутрините, че чак се плаша. Чаят от джоджен на мен не ми помага  Sad Избягвам да си купувам тахан, че се заплесвам с количеството. Фъстъчено масло до сега не съм взимала. Снощи малката дойде с баща си да ме вземат от работа, беше гладна и се зарови в хладилника - а там само бекон и кашкавал останали от обяд. Всичко изяде и каза, че мойте обяди са по-вкусни от тия в градината  Laughing

# 403
Цитат
Като печеш тарталетите, слагаш ли боб или други зърна за да натискат тестото или не е необходимо?
Не е необходимо.То в тях няма нищо, което би ги надигнало.
Зърна се слагат, когато има брашно, тогава тестото се надига и се деформира.
А това са просто печени ядки, кокос и фурми.

# 404
Цитат
Не е необходимо.То в тях няма нищо, което би ги надигнало.
Зърна се слагат, когато има брашно, тогава тестото се надига и се деформира.
А това са просто печени ядки, кокос и фурми.
Краси, а става ли без да се пече, просто да стегне в хладилника? И колко време на каква температура се пекат?

Общи условия

Активация на акаунт