152 американки чакат малкия Мишок

• 49 951
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Хич не мога да се възмутя че в Бг не признават тукашни дипломи,както и обратно.Има си регулации и закони,човек като планува си изчита домашното..ако ли не,после учи наново (аз!) и си има тапии разнообразни (коя от коя по-ненужни  Twisted Evil )за всякакви континенти ..
Преводач за Охайо за болница и съд трябва да бъде заклет и обучен,минал курс,сертифициран и пр.Това го работя от години,преди десетина можеше да се шмугнеш при особена спешност (извънматочна бременност на позната без дума англ),сега вече,абсурд..
За резюмета,като за всичко, няма един аршин.Интервюирам хора за работа и много рядко резюмето им е по една страница,моето е над 15.Според мен най-успешно е да се намери ХР в конкетния филд,да погледне резюме и да даде акъл;има и фирми онлайн които пишат резюмета (за нас сработи добре).Един месец е  нищо време за търсене на работа..
Вчера гледахме с децата Барон Мюнхаузен,игрален филм.Ей нищо не разбраха..аз си спомням че съм го чела и слушала на плоча дори по-малка от тях...нещо хич не загряха как измислица живее в измислица,пустите им Дисни/Ник дж организирани мозъци не издеяниха на напрежението Joy

# 676
А междувременно да се маха от там, Бенс.

# 677
Бенс, аз снощи писах и се възмущавах, но явно не съм го публикувала. Абсолютно съм съгласна, че ако има нещо за доучване е ок да има такива изисквания, но при положение, че сестринството в БГ е толкова посредствено, сравнено с това тук... Няма какво друго да кажа, освен да се съглася с Цонна...

Анет, във вашите среди може би е стандартно да се изисква CV. CV е различно от резюме и е нормално да е по-дълго.

Самата дума "резюме" означава "summary". Работата на резюмето е "to get you an interview, not to get you the job". Подробностите - на интервюто.

Като стана дума за страници - основното правило е, че за всеки 5 години стаж принципно можеш да добавиш страница. Но за почти ентри левъл позиция, каквато търси Мяу, повече от една страница за мен е много. За хора на много високи позиции и с много опит е по-подходящо functional resume. Нетуърквала съм с човек с 20 години опит на ниво директор и VP в компании като Kellogg, Sara Lee и Alberto-Culver. Неговото резюме е една страница.

# 678
Мяу,

Знам, чети каза,че търсиш админ. Асистент  и т.н., но мислила ли си ако имаш англ.филология да доучваш за учител тук? Англ., математика и науките най се търсят. Ако искараш един мастърс едюкейшън ще си highly qualified да преподаваш английски(само един тест за сертификацията еследтовав повечето щати).
Да бъдеш учител е много хубава работа тук...кратък работен ден, летата афф(няма да се чудиш на кой лагер да оставяш децата), профсъюз, хубави бенефити.
Знам, че има конкуренция, но с мастърс и англ. ще имаш добър шанс. Само като идея го подхвърлям

# 679
Като каза лагер за децата, се сетих друго нещо - Мяу, гледам, че едното ти детенце е малко - мислила ли си кой ще се грижи за нея, ако си намериш работа? Цената на целодневна детска градина може да обезсмисли работа за $10-$12 на час. По-добре да провериш какви варианти има, че да знаеш дали си струва да търсиш такава работа.

# 680
Работата на резюмето е "to get you an interview, not to get you the job".

Добре казано. Напоследък даже и резюмето не четат веднага, а това, което си попълнил онлайн. Те сортират и сърчват информацията. Ако те намерят така, тогава четат резюмето. Аз много се дразня, че работя по резюмето и кавър летър с часове и после ме карат да попълвам всичко наново, но явно си трябва.

Сега пък, в събота, ми се обажда рекрутърка - можело ли да правим телефонно интервю утре, а междувременно аз да им попълня въпросник от 6 детайлни въпроси за утре, неделя.   ooooh!

# 681
English as a Second Language индустрията е много голяма тук. Може би и там да пробваш.

http://www.newschool.edu/public-engagement/ma-teaching-english-t … -other-languages/

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 02:48 от Цонна

# 682
Извинявам се за слятите думи - явно спейса не ми работи на този компютър много добре.

# 683
От моя опит, хората, които не са с роден английски, стават много добри ESL учители. Някакси знаят как да обяснят нещата, че да се запомни. Предния семестър имахме една американка ESL учителка (писателка и редакторка, преподавателка и в универистета), ами тя само ми чете от учебника някакви общи равила, ама това защо е така, пък това защо не е, не може да обясни, само ни пращаше да зубрим. Но като за всяка професия учителството трябва да ти е присърце, не минава правилото "ден да мине, друг да дойде"

# 684
Мислила съм за учителстване, да, макар че в България не ми беше на сърце и никога не съм го работила, но имам представа как се преподава чужд език, защото почти 3 години бях директор на езиков център и минах и обучение специално там. Трябва да си приравня дипломата и това е следващото, което ще направя и ще започна да търся програми в близки колежи, не знам колко години ще се наложи да доучвам и колко ще струва. Финансовата част най-много ме притеснява, разбира се и трябва да проуча и какви са възможностите за заеми, стипендии, грантове и подобни, защото само с парите, които изкарва мъжът ми в момента не можем да си го позволим.

За дъщеря ми знам, че трябва да ходи на градина и съм проучила наоколо няколко варианта. Мисля, че си заслужава дори повечето от заплатата ми да отива за нейната градина, пак да работя и тя да ходи, защото и аз и тя трябва да се социализираме. Най-добрият вариант ще е да си намеря работа на половин ден, така ще е по-евтино и за градината.

За медицинските преводачи също съм проучила, трябва да се изкара курс минимум 40 часа, струва около 600 долара тук в Атланта и после изпит за сертифициране. Не знам дали има смисъл, защото тази работа ще бъде наистина спорадична и няма да съставлява основен доход, но все пак може и да пробвам.

С темп/стафинг агенцията ще се виждаме в четвъртък, надявам се те да отговорят на всичките ми въпроси относно резюмето и подходящи позиции. Ако трябва и тестове да ми правят, ОК съм.

# 685
Към консулство/посолството на БГ можеш да станеш преводач. Не се знае дали някой ще те наеме, но поне е някакъв вариант за доход и може да стане по интернет.

http://www.bulgaria-embassy.org/WebPage/Consular%20Information/T … s_%20bid_2012.pdf

# 686
Мяу, без да сравнявам нещата понеже сме в различни щати (а това понякога си е като различни държави) в нашата група в колежа от 20 човека, само 3 си плащат сами обучението, всички други сме по някакви грантове и програми, даже и учебниците ни плащат, а на някои хора и транспорта. Ако се водите лоу инкъм със сигурност ще се намери нещо. Ти имаш предимството че говориш езика, а ние още шлайфаме и учим. И за социализацията си права, аз избеснявах вече у дома с Мишо, сега мъжът ми търка нерви  Twisted Evil, ама не искам да го пускам още на градина, че е много труден като е болен, а тука в градините покрай нас, масово приемат деца с температури и сополи.

Да ти е жива и здрава рожденничката!

# 687
  • The QC to be!!!
Ева чудесна новина.  Hug  Пиши повече като имаш време.

Фея се загуби нещо  Thinking както и Мишки.

Това с работата и резюметата си е в днешно време много сложно защото работодателите искат както се казва майка си и баща си.  Sick

Защо говорите за лекарски дипломи от Бг. за в щатите, след като Бенс писа за диплома на мед. сестра. И да, в щатите примат/ха дипломи за мед. сестра от Бг. В болница в която аз работех преди, имахме рекрютор който ходеше по изотчна Европа и наемаше мед сестри на договор, за смешни пари. В нашата болница на времето наеха така 5 мед. сестри от Бг. Нищо даже не ги караха да доучват. Не ги познавах лично, но познавах рекютора и инфото ми е от него. После се насити пазара за мед. сестри и престанаха да наемат, даже на новозавиръшили им стана много трудно да си намерят работа, а ново завършили без документи никой нещеше вече да наема и да им оправя работната виза. Обърна се масата и вече нямат зор за кандидати, имат даже в излишък. За всяко едно работно място за мед. сестра има по десетки кандидати вече. Изискванията за влизане с програма за мед. сестри са много високи ако е на основа джпа, а не на лист с чакащи да влязат (има и такива). По принцип едно пон 20% от влезлите в програмата отпадат още първия семестър защото им е много трудно и не мога да издържат на темпото на учене, а в някои програми с Д не се минава в др. семестър.

# 688
Мишки воайорства само.   Mr. Green

Да ви се похвалим какви бузки вече имаме.
Скрит текст:

И коронният ни номер, изпъва се като струна като го вдигнеш на самолетче и стои така докато не го свалиш.
Скрит текст:

# 689
  • The QC to be!!!
Мишки страхотен е малчо  Hug Колко много расте и какви усми само заформил… пу пу пу

Пак оклепаха тоз форум бре! Не им ли омръзна да си играят. Ако си имахме ам. тема в алтернативата, сигурно тук нямаше да влизам и да чета.  Crossing Arms Луда работа, какво толкова си игрят не разбрах!!!!

Общи условия

Активация на акаунт