КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 123
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Във всички клиники ли реципиентите заплащат всичко ? Момичета, можете ли да ми кажете колко пари ви взимат за донорска яйцеклетка , ин витро ?

# 61
  • София
Поне 11 хиляди

# 62
  • UK
Във всички клиники ли реципиентите заплащат всичко ? Момичета, можете ли да ми кажете колко пари ви взимат за донорска яйцеклетка , ин витро ?

Да, това са разходи, които някой трябва да поеме Peace Между 5-15 000 лева някъде, зависи от клиниката, все пак и броя предоставени яйцеклетки!

# 63
Около 5000. Това 11000 в БГ ли е Шарки?

# 64
  • UK
Мдааа в КИРМ Плевен, горе-долу на толкова възлиза процедурата Crazy В МЦ "Радост" искат и повече ooooh!

# 65
Доктор Алкан Емин в МЦРМ "Радост" Варна иска между 11-15 000 лв, информация от януари тази година.   Tired

# 66
  • София

djass, 5000-6500 е цената на инвитро със собствени яйцеклетки. С донорски Я. е двойно. В БГ, да, и освен това е същата в Серум, Атина, Гърция и Рипрофит, Бърно, Чехия (където почти не се чака за донорка, за разлика от БГ). Навсякъде другаде е много по-скъпо.

# 67
Знаете ли колко е донорско ин витро в клиника Надежда и в клиниката на Щерев? Означава ли , че реципиентите винаги заплащат стимулацията на донора ? Обяснявам защо питам - казаха ми , че има болници в , които реципиентите не заплащат това?

# 68
Нанси, безплатно било единствено сиренето в капана за мишки  Grinning
Ако реципиентките не платят за стимулацията на донорката и всичките й изследвания, кой според теб ще плати тези разходи - самата донорка, клиниката, кой  newsm78 Определено няма начин да е донорката, а клиниките не са благотворителни дружества, а търговски  Naughty
Друг е въпросът - защо се предполага (и реално май така се случва) цената за донорска процедура да е обикновено инвитро Х 2  Embarassed За реципиентката няма много изследвания и след това следва сединствено трансфер  Laughing , което би трябвало да е далеч по-малко от цената на инвитро със стимулация, пункция и т.н.
Клиниките пазят ревниво цената за донорските си програми  Confused , но по мои впечатления, на базата на споделено във форума, и в двете посочени от теб клиники правят egg sharing - делят яйцеклетките на една донорка между 2 (а може и 3) реципиентки, което сваля цената, но и % успеваемост - Въпрос на късмет (и не само) е коя реципиентка ще получи качествена/и яйцеклетки, които да станат бебе  ooooh!
В Серум, за която е писала Шарки, има 2 опции по избор - всички Я. на донорката и 4500 евро, срещу 3000 евро - половината Я. Който както си прецени. Естествено гаранции за успех няма нито за 4500, нито за 3000 евро, все пак това е медицина  Naughty

# 69
За болница Надежда знам, че е м/у 8 и 10 000

# 70
От къде знаеш Даная, и това за колко яйцеклетки е? Ако искаш пиши ми на лични  Praynig

# 71
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ НА КАКВА СУМА ВЪЗЛИЗА ИН ВИТРОТО С ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ В КЛИНИКА ЩЕРЕВ?

# 72
  • София
Цената на донорското инвитро никъде  не зависи от броя на получените яйцеклетки, както при недонорското инвитро,  бройката получени яйцеклетки зависи от използваните лекарства за стимулация и реакцията на тялото на жената. Аз лично, ако имах възможността аз да избирам, бих предпочела на донорката да не се прави стимулация, а да й се събират яйцеклетки на естествен цикъл, така хем ще се получават по-качествени яйцеклетки, хем няма да се заплашва здравето на донорката (тук вече имаше случай с хиперстимулация при донорка), обаче докторите нямат време и не желаят да дондуркат на ЕЦ, пък и да не забравяме цената на лекарствата за стимулация, някой ще пропрусне келепира по веригата. За мен лично цената на едно донорско инвитро няма значение, само да е успешно, а при мен не е, затова се и отказах да правя повече опити...

# 73
Шарки Hug Hug Hug

# 74
  • UK
От къде знаеш Даная, и това за колко яйцеклетки е? Ако искаш пиши ми на лични  Praynig

В клиника Селена Пловдив, се предоставя точно определен брой яйцеклетки срещу точно определена сума Peace
Това в противовес поста на Шарки Crazy

Общи условия

Активация на акаунт