Отговори
# 555
  • Варна
В България няма традиция за пиене на черен чай - сигурно затова и не внасят различни и хубави чайове.
Пък който, все пак,  реши да пие черен чай, като няма база за сравнение, се радва на това, което му се предлага.  Tired

# 556
В България няма традиция за пиене на черен чай - сигурно затова и не внасят различни и хубави чайове.
Пък който, все пак,  реши да пие черен чай, като няма база за сравнение, се радва на това, което му се предлага.  Tired
Да, аз точно това исках да напиша. Не ми харесва достатъчно нито скъп, нито евтин чай тук. И си взимам евтин, поне да съм на далавера както се казва  Wink Ако някой е засичал в някое магазинче чай, дето да си струва, моля да драсне тук едно инфо /за София/

# 557
  • о`майна лунна нощ е
Скоро ми казаха точно за кана, че са купили от едно магазинче откъм  вътрешната уличка в новия блок /в който е магазина на Чиполино, имаше един на Руен за бельо .... / до пощата в Тракия. Била на промоция - към 20 лв. някъде. Обаче съм толкова завеяна, че не запомних дали става въпрос за електрическа или за такава с филтър. Само разбрах, че цената на въпросната кана била с няколко лева по-евтина от същите, които се предлагали в големите магазини /май сравняваха с Кауфланд точно/.

# 558
Момичета, мерси за идеите за шунката. Ще я видя тази в Лидл.
Днес се завтекох към Тандем в ЦБа , а се оказа, че срокът и е!! до 14.01  Shocked
И си стоеше там с още една. Ха дано някой се излъже.
Дадох ги на топлата точка и им казах,но много не се трогнаха.

# 559
  • Варна
Пък който, все пак,  реши да пие черен чай, като няма база за сравнение, се радва на това, което му се предлага.  Tired
Да, аз точно това исках да напиша. Не ми харесва достатъчно нито скъп, нито евтин чай тук. И си взимам евтин, поне да съм на далавера както се казва  Wink Ако някой е засичал в някое магазинче чай, дето да си струва, моля да драсне тук едно инфо /за София/

Сигурно имате магазини на руската верига "Берьозка", може там да провериш, но пак няма гаранция, че ще случиш на хубав чай. Но поне ще е по-различен от масовите предлагани по веригите.
 http://www.berezka.bg/produkti/chai-kafe-domashen-kvas-kisel

# 560
Черен чай харесвам "Ahmad", има го в Кауфланд, ДМ и онзи ден го видях в един руски магазин (различен от "Берьозка") - този "Ahmad" има същият вкус като английският чай, който съм пила в Англия, в домашна обстановка, не при Кралицата  Laughing - пия си го с мляко и много ми харесва - на пакетчета е. Иначе доколкото знам на Twinings черните чайове също са много добри, от тях съм пила тук по заведения и пак ми харесват.

# 561
Twinings и сър Едуард са ми еднакви на вкус, ако щете вярвайте, нищо че цената на първия е тройна. Бях купувала преди време от Берьозка един чай в кутия с филтър пакетчета, не останах очарована от вкус и аромат - май цейлонски беше, сега ще видя за насипен, може да е по-ароматен. Ахмад ще го пробвам и него, дано ме впечатли. Благодаря за инфото.

# 562
Матрачните стелки в Кауфланд още са на промоция, ако някой се интересува Peace

# 563
Обичам много чай, но държа когато пия да е възможно - истиснки.
Скоро закупих ментов чай от Lidl и бях изумена....отворих опаковката и от вътре ухаеше силно, натрапчиво, изключително много на мента........

и другите чайове на Лидл са такива - гадно парфюмирани ...
Аз използвам черен и ърл грей с марка Сър Едуард и ми харесват.

Явно скоро не си пила истински черен чай, щом тези ти харесват.  Wink
Донесоха ми от UK една опаковка Ърл Грей насипен - страхотен аромат и вкус. И оттогава никой чай, купен от БГ не ми харесва толкова. Без значение дали е 10 лв или 1,50 лв опаковката.

В магазинчета, специализирани за кафе и чай, както и в "Билла" има Ърл Грей на Twinings в жълти метални кутийки - 100 гр., на цена над 8 лв., както и на "Ahmand" - пак Ърл Грей - в зелени овални кутии - малко под 7 лв. Фантастичен вкус и аромат, особено първият - дори и да го миришеш в насипно състояние има страхотен аромат. Заслужават си парите. Другият вариант, с една идейка по-слаб аромат, на същите марки е English Tea N 1. Малка е разликата в цената.

# 564
  • Пловдив
....... Ако някой е засичал в някое магазинче чай, дето да си струва, моля да драсне тук едно инфо /за София/

Не знам дали е същата Чаена къща като в Пловдив (аз купувам чай от там само), но това намирам за София - http://teahousesofia.com/page.php?s=16.

# 565
Благодаря ви момичета за мнения относно добър чай. Определено този в метални кутии ще е по-ароматен. Ще видя и къде е тази чаена къща. Особено през този сезон доста се пие черен чай в къщи. Зная, че билковият е по-полезен, но някак го свързвам с настинки, хрема и кашлица.....

# 566
  • гр. София
Един глас и от мен за чайовете на Tea House. Преди изобщо не обичах да пия чай, но като опитах техните Heart Eyes Не съм си купувала за вкъщи да си правя чай, но съм пила тези, които приготвят в чайната. Разлика едва ли има. Отдавна не съм ги посещавала и се надявам чая им да е все така качествен.

# 567
Някой знае ли кога ще е на промоция Фризо 3-ри (детско адаптирано мляко ) в Пени маркет?

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 17:38 от Мimi89

# 568
  • Варна
Някой знае ли коаг ще е на промоция Фризо 3-ри в Пени маркет?

Това, пък, какво е?  newsm78

# 569
Някой знае ли кога ще е на промоция Фризо 3-ри (детско адаптирано мляко ) в Пени маркет?

Общи условия

Активация на акаунт