Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли налична рецепта за коледен щолен?
Къде мога да намеря рецепта за чийзкейк на Белдинда?
Може ли да се пекат мед в силиконови форми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли налична рецепта за коледен щолен?
Коледният щолен е традиционен немски плодов кекс, който обикновено съдържа сушени плодове, ядки и подправки. Рецептата за него може да бъде намерена в различни източници, включително онлайн кулинарни сайтове или книги за сладкарски изделия. Обикновено включва смес от сушени плодове като рози, портокалова кора, лимон и други подправки. Приготвянето му изисква време и внимание, но резултатът е вкусен и празничен кекс, идеален за коледната трапеза.
-
Къде мога да намеря рецепта за чийзкейк на Белдинда?
Рецептата за чийзкейк на Белдинда може да бъде намерена в предишната тема на форума, където се споделят рецепти за коледни сладки. Обикновено в първия пост на темата се съдържат важни рецепти и информация. Ако не е налична там, можете да се свържете с автора на публикацията или с други участници във форума, които може да са споделили рецептата в предишни дискусии.
-
Може ли да се пекат мед в силиконови форми?
Да, мед може да се пече в силиконови форми. Въпреки че традиционно медът се пече в метални форми, силиконовите форми също са подходящи за печене на меденки. Важно е да се отбележи, че времето за печене може да варира в зависимост от материала на формата и температурата на фурната. След печенето, медът трябва да се извади от формата и да се остави да се охлади преди консумация.
-
Как се закрепва украсата от захарно тесто върху сладкишите?
-
Как мога да оформя тестото за орехчета без преса?


Не знам дали ще успея, започвам с по една доза кравайчета- една на Наталина и една на Нутел, те издържат най- много та ще го правя от края на ноември и ще ги крия от всички. Ще имам по 1 ден на седмица та по 1-2-3 вида трябва да правя. За коледа съм предвидила нещо като АКК, но е само с ябълки, има вътре портокалов сок, орехи, канела, другото е като кексово тесто. Мисля, че като постои се отпуска и става още по- вкусно, но не мога да преценя кога да го направя и него
Ако не друго, поне от него ще има
А на вас, с по 12, 13 вида сладки искрено ви се възхищавам...Повече от 4-5 не знам дали ще ги докарам
Днес си взех разни джвъчки за украса на сладки и кексчета и подозирам, че още тази вечер ще печем, защото като ги види щерката сега като се върне от детска и няма да изтрае до уикенда.

Някак си онлайн лесно давам пари, а в реален магазин умувам много. 
. Никъде не съм виждала такива.